Skocz do zawartości
AragornPL

Którą Chłodnice Wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Właśnie planuje złożenie pierwszego własnego WC, w związku z tym zacząłem sie rozglądać za względnie tanimi chłodnicami i wylookałem to:

http://www.cooling.pl/product_info.php?products_id=1060

http://www.realitynet.pl/sklep/product.php?id=412

Która z nich lepsza? Mi sie bardziej podoba ta pierwsza, ale nie o wygląd tutaj chodzi...

ps. Jaki kupić cichy wentylator 120mm na nią (którąś z nich), nie będzie latał na 12v tylko na gdzieś tak na połowe regulatora Pentagramowskiego, ma kosztować nie więcej niż 40zł...

Taki mały OT:

Jaki rozmiar węży wybrać - ja myśle o tym standardowym (gdzieś było napisane) ale Wy może macie inne sugestie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do chłodnicy to zgodzę się z przedmówcą, ze lepiej wybrać tańszą...

a co do wentyla, to weź też pod uwagę thermaltake 120mm albo fandera 120mm - może przy 12v nie, ale przy nieco skręconych obrotach - na prawdę potrafią być niesłyszalne, a przy tym dosyć dmuchają.

co do węży - imo im mniejsze tym lepsze. nawet 8/10 mogą być.

pozdrawiam!

edit:

jeszcze jedno: ten Tt kosztuje ~30zł na allegro / sklepy netowe, fander chyba kilka złotych więcej .. 39zł? jakoś tak... obydwa godne polecenia.

Edytowane przez oskarro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale przeciez to są dwie te same chłodniczki. Freezer to to samo co Black Water. Tyklo ze ten tańszy to jeszcze po promocyjnej cenie tak jak u Samhaina było na Realitynet.

Jezeli na cooling.pl jeszcze mają promocje to bierz, ale sie upewnij, że cena aktualna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eeee co gadacie :P TT jest cichy na ok 5V - wiem wiem, każdy pojęcie ciszy ma własne. No ale ja albo jestem juz głuchy albo co :P Polecam TT. Pozdrawiam

1717045[/snapback]

ja powiem tak: nei wiem na ile V, w tej chwili podpięte mam tego TT pod reg. obr. pentagrama, i przy <1000 obr/min nie słychać go (gdy komp na ziemi, a ja przy biurku siedzę); jego max to ~1300obr/min, wiec trochę go sciszyć trzeba... (czego nei zawsze da sie zrobić z "hałasem" dysku w idle :-| ... )

Edytowane przez oskarro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi