Skocz do zawartości
Gość Pioorek

Nazywanie Postaci...

Rekomendowane odpowiedzi

Chlopaku, rzadzisz w tematach ;] O jakie postacie konkretie Ci chodzi? W zaleznosci od gatunku, jaki reprezentuje dana gra postacie nazywa sie inaczej ;] Przynajmniej ja tak robie ;] Przeciez nie nazwe postaci z rpg tak samo jak w fpp lub scigalce;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jak nazywam postacie w grach, to zawsze wczuwam sie w srodowisko... Jak chwile posiedze i nazwe postacie, to mi sie lepiej gram, bo jestem lepiej 'wtopiony' w fabule... ;] Po prostu - wedlug mnie - lepiej sie tak gra :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli do Fallouta Tatcis to polecam Doorok (do Mutanta), Molagi (Ghuul), Jord (człowiek) i moje: Helisk Gorba (Ghuul snajper prepercja 10!). Mój qmpel poleca ic też Goliat Doom a co do nazwisk: Helios, Doom, Gordl, UnderdDark, Bigfake. Ja w D&D miałem krasnoluda Dwalin Doretto wszsycy moi kompani się nabijali ze mnei :P

Edytowane przez Frankes

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja gram samymi ludzmi w ft no i mam snipa ghula tylko wiec wiesz ;p Dzieki za "pochwaly" co do tematow - to ja! ;] A tak na serio to juz "problem" rozwiazalem i odswierzylem przestarzale nazwy charow. BTW polecam kazdemu te gre na mutli ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do role-pleyów mieliśmy system

rzucasz k6 - jeżeli wyrzucisz 6 koniec imienia

1-3 - spółgłoska

4-5 - samogłoska

potem już losowanko kolejna liczba to samogłoska lub spółgloska odpowiednio w alfabecie

super imiona z tego wychodziły ;]

a jak sie potem namęczyć żeby to wymówić ;]

np: flsarttpenm :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze, za chwilę będą (a może już są ?) tematy:

- doradzcie mi które skarpetki dzisiaj założyć

- doradzcie mi którą tapetę sobie ustawić

n/c

A żeby nie było OT, to nazwa postaci zależy od portretu psychologicznego gracza: B)

- chcesz być na luzie - Mietek

- nie chcesz, żeby ludzie dowiedzieli się, że masz 13 lat - Mieczysław

- chcesz budzić respekt - mI3eT3k_prO_3lo_g0ogle

- chcesz, żeby wszystkie panny w grze były Twoje - boski_Mietek_BMW

- chcesz mieć naaaaajwiększego skilla - Mietek_tweak

- itd. itp. ...

:lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam sobie wymyśl :evil:

ja robie różnie - w R.O.S.E. byłem Zbysiem Butelką, w painkillerze jak widać - to ta gra mnie zainspirowała, w ET byłem Rolnikiem PL, w Warcrafcie Messerschmittem i painem.exe

radź sobie sam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eh jakos ludzie sie wypowiadaja NORMLANIE i mowia o swoich postaciach, ale zawsze znajda sie jakies asy co musza powiedziec jaki to ktos nie jest zly. Ja juz nazwalem swoje postacie wiec "problem" z glowy ;] Nie wzdrygajcie sie tak. Ale chyba zostane w grach jednopostaciowych przy "piurku" ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ej sory.. uważam sie za inteligentnego człowieka.. ale przeczytałem ten temat i.. nie mam pojęcia o co w nim chodzi :D

jeśli ktoś bardzo pragnie zweryfikować moją inteligencję to prosze bardzo :), ale nie w tym rzecz.. rzecz w tym, że nie kazdy zyje w Twoim srodowisku i widze ze niiektórzy piszą o całkiem różnych rzeczach :). No ale co sie dziwic.. jakie pytanie taka odpowiedź :wink:

idąc moim prymitywnym rozumowaniem.. to ja tam swoje postacie nazywam po prostu .. PelzaK :) i musze przyznać ze wymiatają :D

wiesz.. zawsze można otworyć ksiazke telefoniczną na dowolnej stronie i wybrać palcem osobe i masz.. Alberto Srapowoli :lol:

Edytowane przez PelzaK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak gra jest single to najczesciej daje imie Jonathan lub Lucas (najczesciej w rpg fantasy gram czlowiekiem/mezczyzna) a jak multi to Sz3l4_PL/Szela_PL lub zamiast PL XXL.

Edytowane przez Szela

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Synkowi bym dal Alfred , a cooreczce Zdzislawa.

A tak serio to Player, albo Default. polecam tez Plywajacy_zespol_modulu_zepsutego_pawiana_feat_kapitan_Niemo

A tak serio 2x to jak ktos moze tyle grac i miec problem z wymysleniem nicka .Moze np to co U nas na komisji ktos dopisal kolo pewnego kandydata "Kaczy_ch...._na_2_nogach" a moze "Choose_Me_I_am_da_Ejm"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi