Skocz do zawartości
tomasir

Duron Morgan na magistrali 164!!!

Rekomendowane odpowiedzi

No i wczoraj miałem swój wielki dzień! Puściłem mojego durnia 1000 na magistrali 164!!!Nie ukrywam że miało na to duży wpływ "otoczenie". Po prostu było chłodno no i wiaterek z dworu wiał wprost na moją otwartą obudowę.No i zacząłem kombinować. Na mnożniku 7,5 doszedłem do 164 (1230 mhz)i komp chodził stabilnie. NA pewno wplynęła temp. Proc miał w tych warunkach max 32 stopnie. Tu zamieszczęjeszcze wyniki z ccr(zawsze robię 3 testy naraz lub więcej):

Wynik ogólny : 5195

Wyniki szczególowe

Render : 4726

Integer : 4592

Float : 4630

Pamięć : 9312

MMX : 5062

Dla mnie świetnie. Próbowałem jeszcze na 166 ale winda przyliczyła zwisa przy ładowaniu. Pamiątki szły na cl2 i najszybszych timingach, tylko napięcie musiałem im dołożyć do 2,7v.Do procka dołożyłem 0,1v.

Puszcił już ktoś durnia na takiej magistrali(stabilnie).Wiem że Tristan puszczał swego na 169, ale to nie był morgan.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja swojego celka puscilem na 166 - mowa o 800tce na 100 mhz magistrali

czyli 1333 ale tez robilem to przy pomocy chlodnego powietrza z zewnatrz

- no i pamiatki nie wytrzymaly na cl2 tej magistrali

a przy zwyklym chlodzeniu bez zadnych kombinacji puszczam go na 1280

przy magistrali 160

Normalnie zas uzywam go na 1200 - ladniej wyglada od 1280 :)

CCR 2002 - Plik wyników

Wynik ogólny : 4980

Suma kontrolna : BDMC

Wyniki szczególowe

Render : 4216

Integer : 5728

Float : 4637

Pamięć : 5945 --- SDR

MMX : 8197 ---- !!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przy magistrali 160

CCR 2002 - Plik wyników

Wyniki szczególowe

Wiem że jesteś tym swoim celeronem podjarany ale ja tu o durnie pytałem...Pytam o durnie to pisz o durniach.Twoj celeron mnie g.... obchodzi.

Czytaj dokładnie co piszę a nie odpowiadaj na każde co bądź!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i wczoraj miałem swój wielki dzień! Puściłem mojego durnia 1000 na magistrali 164!!!Nie ukrywam że miało na to duży wpływ "otoczenie". Po prostu było chłodno no i wiaterek z dworu wiał wprost na moją otwartą obudowę.No i zacząłem kombinować. Na mnożniku 7,5 doszedłem do 164 (1230 mhz)i komp chodził stabilnie. NA pewno wplynęła temp. Proc miał w tych warunkach max 32 stopnie. Tu zamieszczęjeszcze wyniki z ccr(zawsze robię 3 testy naraz lub więcej):

Wynik ogólny : 5195

Wyniki szczególowe

Render : 4726

Integer : 4592

Float : 4630

Pamięć : 9312

MMX : 5062 

Dla mnie świetnie. Próbowałem jeszcze na 166 ale winda przyliczyła zwisa przy ładowaniu. Pamiątki szły na cl2 i najszybszych timingach, tylko napięcie musiałem im dołożyć do 2,7v.Do procka dołożyłem 0,1v.

Puszcił już ktoś durnia na takiej magistrali(stabilnie).Wiem że Tristan puszczał swego na 169, ale to nie był morgan.

nieźle!!!

jeszcze jak byś podał na jakiej płycie, bo nie bardzo wiem.

w śrubowanie magistrali też się muszę pobawić, może dzisiaj

a co do wiaterku z zewnątrz, to najlepszy jest taki po deszczu :twisted: :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płyta jak twoja Shuttle ak 31/2. Pamiątki na kościach nanya ddr2100 cl2.Pięknie to śmigało!!!.NMiestety na 166 za nic nie chciało!Niby szdł dobrze ale w czasioe wgrywania windy nie chciało działać dobrze.Za każdym razem zwis!!!Ale mam chociaż pewność że jak zrobie dobre chłodzenie to może do 1250 dojdę albo nawet wyżej!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja swojego puszczałem na 7,5x160 =1200 . Chodził bez problemu , wyniki w ccr były w zasadzie bez zmiany w porównaniu z ustawieniem 9x133 bo pamięci niestety chodziły na ustawieniu normal. Fast udało się uzyskać dopiero po dołożeniu 2.9 V ale wtedy nie przeprowadzałem już testu.

Wyższej magistrali nie próbowałem z 3 względów:

- nie chciało mi się 8)

- nie lubie podkręcać proca do ostatniego MHz ,wole mieć zapas tych kilkudziesięciu MHz aby mieć stabilną prace kompa

- mam orginalny bios w płycie ,jak zmienie to spróbuje na 166 , tak żeby pci miało normalne taktowanie. Chodzenie z pci 40 MHz jest troche ryzykowne (szczególnie dla dysku).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przy magistrali 160

CCR 2002 - Plik wyników

Wyniki szczególowe

Wiem że jesteś tym swoim celeronem podjarany ale ja tu o durnie pytałem...Pytam o durnie to pisz o durniach.Twoj celeron mnie g.... obchodzi.

Chehehehe cze tomsair baranie

Widze ze kultura u ciebie stoi na wysokim poziomie

zreszta podobnie z iteligencja - te twoje posty w stylu komp w lodoowce mowia same za siebie .......

Mnie nie obchodzi gowno twoj duron bo nie jestem zaslepiony intelem tak jak ty amd a posta napisalem dla przykladu - i twoj i moj dzialaja na 100 a powszechnie wiedomo ze coopermine na 100 slabo sie krecily

aa i jeszce jedno napisalem go ze wzgledu na podobienstwo w samym sposobie podkrecania ale ty i tak sie musisz przypierd....

Wiec porada - czytaj wiecej ksiazek , pilniej sie ucz, skoncz 18 lat, zacznij pracowac (najlepiej w branzy informatycznej), zarabiaj sam na siebie, wydoroslij, miej dziewczyna a nie patrz sie tylko na komputer, studiuj,

a moze wtedy dociagniesz do mojego poziomu a co wiecej bedziesz mogl mnie obrazac bo jak narazie jestes dla mnie zerem

Ps i jeszce jedno ja cie nie obrazalem jak odpowiadalem na twojego zajebistego posta z kompem w lodoowie mimo ze wydal mi sie idiotyczny

wiec prosze o to i ciebie a jak masz nadal problem to na priva

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zreszta podobnie z iteligencja - te twoje posty w stylu komp w lodoowce mowia same za siebie .......

Mnie nie obchodzi gowno twoj duron bo nie jestem zaslepiony intelem tak jak ty amd a posta napisalem dla przykladu - i twoj i moj dzialaja na 100 a powszechnie wiedomo ze coopermine na 100 slabo sie krecily

aa i jeszce jedno napisalem go ze wzgledu na podobienstwo w samym sposobie podkrecania ale ty i tak sie musisz przypierd....

Wiec porada - czytaj wiecej ksiazek , pilniej sie ucz, skoncz 18 lat, zacznij pracowac (najlepiej w branzy informatycznej), zarabiaj sam na siebie, wydoroslij, miej dziewczyna a nie patrz sie tylko na komputer, studiuj,

a moze wtedy dociagniesz do mojego poziomu a co wiecej bedziesz mogl mnie obrazac bo jak narazie jestes dla mnie zerem

Ps i jeszce jedno ja cie nie obrazalem jak odpowiadalem na twojego zajebistego posta z kompem w lodoowie mimo ze wydal mi sie idiotyczny 

Po pierwsze wybieram to co lepsze.

Po drugie mam 23 lat

Mam narzeczoną

Studiuje na 4 roku dziennych no i pracuje

Czytam pewno kilka razy tyle co ty

Praca w branży informatycznej mnie g obchodzi bo jestem ekonomista i tak będzie dalej.

A co do Lodówki z komp ato po prostu pomysł, ale jakoś innym nie wydał sie taki idiotyczny jak tobie. to że nikt tak nie robił to wcale nie znaczy że się nie da. Bo wszystkie założenia tego rozwiązania są do spełnienia. Jak byśmy tak jak ty rozumowali to dalej byśmy z dzidami na zwierza polowali, no bo po co spróbować coś co z pozoru wydaje się niemożliwe. A jak byś nie umiał czytać to nazywam się tomasir :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przy magistrali 160

CCR 2002 - Plik wyników

Wyniki szczególowe

Spoko Spoko!!! :evil: nie musicie się zaraz obrażać ja też pracuje ucze się mam dziewczynę jak IGI :D ale mnie może tak nie ponosi bo na mam i intela i amd. Ostatnio sprzedałem swoje P3 500 z przyczyn ekonomicznych teraz mam maszynę do pisania P2 350@466 na AOpen AX6BC 128RAM Kingston i Durona 1000@(dziś będę kręcił) na MSI K7T266Pro2 384DDRRAM Kingston. Nie kręciłem do tej pory bo mi się nie chciało ale dzisiaj się pobawię(może nie spalę) :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do czytania 4 razy tyle co ja - mylisz sie

Co do studiowania i wieku jestem mlodszy i jestem na 2gim roku politologii

co do pracy pracuje w branzy informatycznej od czasu ukonczenia szkoly sredniej (2gi rok stuka - servis komputerowy) mimo ze jestem politologiem (bede :) )

Niestety utrzymuje sam siebie

No i najwazniejsza sprawa nie jestem jakims dzieciakiem ktorego mozna obrazac wiec opanuj sie

Sprawa lodoowki nie jest to idiotyczny pomysl - ale nierealny nie do wykonania ale widze ze jestes zdecydowany - wiec powodzenia

Posty ostatnie zreszta mowia same za siebie - ponad 50 % odpowiadajacych smieje sie z ciebie

No i ostatnia sprawa moj przedmoofca ma racje - nie ma o co kopii kruszyc - jest wolnosc wypowiedzi kazdy ma prawo powiedziec co mysli o ile nie obraza drugiej osoby ja napisalem o moim celku - tobie sie to nie spodobalo - obraziles mnie mimo iz zwiazane bylo to w znacznym stopniu z tematem

A jesli sie to tobie nie podoba to zaloz swoje wlasne forum gdzie aby umiescic posta bedzie trzeba udowodnic ze ma sie w domu procesor ze stajni amd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do czytania 4 razy tyle co ja - mylisz sie

Sprawa lodoowki nie jest to idiotyczny pomysl - ale nierealny nie do wykonania ale widze ze jestes zdecydowany - wiec powodzenia

Posty ostatnie zreszta mowia same za siebie - ponad 50 % odpowiadajacych smieje sie z ciebie

A więc jeszcze sprecyzujmy.Znów nie doczytałes.Nie twierdziłem ze czytam 4 razy tyle, co ty.Tylko kilka razy.A oznacza to że może to być tak samo i 2 lub 3. A to że 50 % procent ludzi się śmieje ze mnie to wcale nie znaczy że to ja się mylę.nawet pomijając te 50 % ludzi którzy nie śmieją się ze mnie uważam że mój projekt da sie zrealizować i jak tylko starczy kasy i pomysłowości zrealizuje go.Choć terz rozważam wykorzystanie zamiast agregatora z lodówki mały klimatyzator.Ale to się jeszcze okaże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja się nie śmieje ani z jednego ani z drugiego tylko wasz spór jest śmieszny :twisted: . po co lodówka? asus wypuścił zaje... obudowę z agregatem jedyne 3200 zeta tualantin wykręcony na 150MHz na magistrali miał 10stopni C. a może tak chłodzenie z agregatu lodówkowego zamontować w obudowie co wy na to :!: :!: :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie - może małe zawieszenie broni? Wiem, że kłótnie to dobry sposób na nabicie liczby postów, ale... Pozatym można się pośmiać z Waszych *w sumie to nie tylko Waszych - na tym forum jest jeszcze kilka osób które za sobą nie przepadają) kłótni raz, dwa, ale potem staje się to już nudne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]Ludzie - może małe zawieszenie broni? Wiem, że kłótnie to dobry sposób na nabicie liczby postów, ale... Pozatym można się pośmiać z Waszych *w sumie to nie tylko Waszych - na tym forum jest jeszcze kilka osób które za sobą nie przepadają) kłótni raz, dwa, ale potem staje się to już nudne.

jestem za :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tesh :P

ja nie miałem zamiaru się kłócić tylko tak jakoś nerwy nie wytrzymały.A także nie chciałem nikogo obrażać.ale skoro tak wyszło to sorki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tesh :P

ja nie miałem zamiaru się kłócić tylko tak jakoś nerwy nie wytrzymały.A także nie chciałem nikogo obrażać.ale skoro tak wyszło to sorki.
Ok ja tesh sorki - tesh nerwy popuscily :)

Ps. zaraz z tego bedzie scena jak z wenezuelskiego tasiemca :)

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja swojego duraka 800 (wlasciwie siostry) na magistrali 192 puscilem, coprawda niestabilnie bo chipset i ram nie lubily tych taktowan, konfig ponizej

kręciłeś tego swojego VooDoo bo ja mam w drugim kompie takie coś i chce go wykręcić. tylko że mój to oem 2000 i taktowany 125MHz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tomasir a jaka seria tego durona ? jak mozesz to podaj.

A co do voodo to mialem w domu wszystkie modele jakie sie pojawily (kiedys bylem slepo zapatrzony w 3dfx) i najlepsza z kart na Voodoo to była Voodoo 1, wszystkie kolejne (no moze jeszcze b2) to kichy i szmiry. :D

ale dzsiaij chetnie bym jeszcze taką jedyneczke pokręcił :twisted:

A co do voodoo 2000 to 125Mhz to juz szczyt chamstwa 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co do voodo to mialem w domu wszystkie modele jakie sie pojawily (kiedys bylem slepo zapatrzony w 3dfx) i najlepsza z kart na Voodoo to była Voodoo 1, wszystkie kolejne (no moze jeszcze b2) to kichy i szmiry. :D 

A co do voodoo 2000 to 125Mhz to juz szczyt chamstwa  8)

ale całkiem nieźle ciągnie jak na taki archaizm. na P2 350@466 mam nawet 234 klatki max w unreal tur. w q3a też nie przyskoczy.

mam zamiar zamówić globalwin-a i podkręcić(standardowo mam goły chip) :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co do voodoo 2000 to 125Mhz to juz szczyt chamstwa  8)

ale całkiem nieźle ciągnie jak na taki archaizm. na P2 350@466 mam nawet 234 klatki max w unreal tur. w q3a też nie przyskoczy.

Chyba przecinka zapomniales gdzies dac :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kaeres : wszystko zależy od ustawień , nie każdy potrzebuje 1600x1200 32 bitowy kolor, tekstury na max , i frówające flaki. Ściągnij sobie konfig jakiegoś profesjonalnego gracza w q3 to zobaczysz jak oni grają. Na ich ustawieniach to p100 + voodoo 1 będzie wymiatał w q3 (jeżeli chodzi o ilośc fps) :wink:

Ja u siebie mam 200 fps w q3 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co do voodoo 2000 to 125Mhz to juz szczyt chamstwa  8)

Seria ta co trafia się najczęściej ahhaa.Wczoraj puściłem go na magistrali 166 i nie było kłopotów.Mam jeszcze pytanie wie ktoś jak sprawdzić i jaki jest teraz PCI.Bo WCPUId nie działa (błąd windy),a w sumie spalenie sb lub czegoś innego jakoś mnie nie kręci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie koniecznie. wczoraj testowałem w q3a i w demo001 miałem 49 klatek w highquality oczywiście-zmieniony na 16bit kolor i bilinear bo voodoo tylko to obsługuje. wiec jak na P2 350@466 voodoo3 to wydaje mi się dobry wynik. zobaczymy co będzie po o/c karty :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie koniecznie. wczoraj testowałem w q3a i w demo001 miałem 49 klatek w highquality oczywiście-zmieniony na 16bit kolor i bilinear bo voodoo tylko to obsługuje. wiec jak na P2 350@466 voodoo3 to wydaje mi się dobry wynik. zobaczymy co będzie po o/c karty :D :D

Wiec chcesz mi pocisnac kit, ze masz W UT 234 klatki na sekunde na Twoim sprzecie ?

Heh, nie ma takiego sprzetu na swiecie, ktory by tyle dal w timedemo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec chcesz mi pocisnac kit, ze masz W UT 234 klatki na sekunde na Twoim sprzecie ?

Heh, nie ma takiego sprzetu na swiecie, ktory by tyle dal w timedemo.

a gdzie ty wyczytałeś że to było timedemo a poza tym napisałem max 234 klatki i nie chodziło o żadem benchmark. czytaj dokładnie a dopiero później się czepiaj. o timedemo pisałem w przypadku q3a gdzie było 49fps :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...