rdcom Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 A dziwisz się samsung 173P+ był pierwszym monitorem na matrycy pva+ więc się ludzie rzucili na niego i wykupili niemal cały zapas, nikt wtedy nie pomyslał, że brak sterowania może stanowić problem. Z Waszych wypowiedzi wynika że na swoich monitorach nic innego nie robicie tylko cały czas regulujecie parametry obrazu ???? No to w takim przypadku faktycznie przyciski są niezbędne :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Z Waszych wypowiedzi wynika że na swoich monitorach nic innego nie robicie tylko cały czas regulujecie parametry obrazu ???? No to w takim przypadku faktycznie przyciski są niezbędne :D Ja w ciagu dnia Musze zmieniac parametry obrazu... bo w koncu amm "sloneczny" pokoj... i rano musze miec inne ustawienia niz popoludniu... i wieczorem... A rolety nie montuje :rolleyes: Dla mnie brak przyciskow to tez wielka wada... Dlatego go nie zakupilem...choc mialem go 2 dni w domu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Jakie funkcje pełni power???? oprócz włączenie i wyłączenia zmiana zrodla sygnalu (przytrzymanie) oraz auto adjustement (tylko dla zrodla analog) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzk Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Ja w ciagu dnia Musze zmieniac parametry obrazu... bo w koncu amm "sloneczny" pokoj... i rano musze miec inne ustawienia niz popoludniu... i wieczorem... A rolety nie montuje :rolleyes: Dla mnie brak przyciskow to tez wielka wada... Dlatego go nie zakupilem...choc mialem go 2 dni w domu. To zrobiłes wielki błąd.Ciekawe jaki zakupiłes ? jest, sprawdzilem na innej sztuce i jest dokladnie to samo co przedstawilem na zdjeciach, jedynie co to nierownomierne poswietlenie mnie martwi, mozecie sie wypowiadac na ten temat? ile czasu potrzeba by efekt zniknal.... gdzie kupiliscie swoje monitory i czy byl ten efekt (tzn chodzi o to czy macie pewnosc ze monitor nie byl odpalany) bo kazdy LCD bedzie smuzyl dopoki nie zmienia technologii Kolego masz jakis problem z oczami,ja na 770p smuzenia nie widze.770p to najlepszy monitor na rynku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 (edytowane) Kolego masz jakis problem z oczami,ja na 770p smuzenia nie widze.770p to najlepszy monitor na rynku. hahaha wiesz jak kupiles ten monitor to ciezko przyznac ze smuzy no nie???? widzisz ja jestem inny, potrafie flugac jak cos jest do kitu niewazne czy posiadam czy nie, proponuje przejsc sie do okulisty albo poprostu nie chcesz widziec tego smuzenia, aha i jeszcze jedno.... najszybsze matryce to TN a tam widac smuzenie, moze ty masz jakis wyjatkowy egzemplarz?? :lol2: :lol2: :lol2: KAZDY LCD SMUZY I TYLE i jeszcze jedno: ZADEN LCD NIE WYSWIETLI CZERNI JAK CRT Edytowane 28 Listopada 2005 przez cmsydney Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$l@ven Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 (edytowane) hahaha wiesz jak kupiles ten monitor to ciezko przyznac ze smuzy no nie???? widzisz ja jestem inny, potrafie flugac jak cos jest do kitu niewazne czy posiadam czy nie, proponuje przejsc sie do okulisty albo poprostu nie chcesz widziec tego smuzenia KAZDY LCD SMUZY I TYLE Ale ten Samsung nie smuzy na tyle, zebys to zauwazyl przy przewijaniu tektsu, dlatego wydaje mi sie, ze masz nie wpelni sprawny egzemplarz i ten co ogladales, rowniez byl trefny. Edytowane 28 Listopada 2005 przez $l@ven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 (edytowane) Ale ten Samsung nie smuzy na tyle, zebys to zauwazyl przy przewijaniu tektsu... no zaraz o czym ty piszesz? smuzenie chyba oznacza ze JEST WIDOCZNE, jak nie jest widoczne to nie smuzy, bo z twojej teorii by winikalo ze crt tez smuzy mimo ze tego nie widac LUDZIE: JAK COS SMUZY TZN ZE KTOS WIDZI JAK SMUZY, JA WIDZE WIEC SMUZY jeju ale uparci..... co do tego nierownomiernego podswietlenia, mam wrazenie ze jest mniejsze.... moze i to prawda ze z czasem ustepuje, poczekam jeszcze z tydzien zrobie fotke i porownam btw: bylem dzis w media i byly odpalone oba monitory (770p oraz 173p+), ciezko powiedziec czy matryca byla nierowno podswietkona, raz ze oswietlenie zbyt mocne, dwa nie wiadomo ile te monitory juz pracuja, a po trzecie te chamy z media nie chcialy odpalic czarnego tla (ciekawe dlaczego :lol2:), co do smuzenia jest prawie identyczne (ciezko mi stwierdzic czy jest roznica bo monitory nie staly obok siebie i musialem latac, przeniesienie nie wchodzi w gre.... co za ^%$# :lol2: ) Edytowane 28 Listopada 2005 przez cmsydney Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzk Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 no zaraz o czym ty piszesz? smuzenie chyba oznacza ze JEST WIDOCZNE, jak nie jest widoczne to nie smuzy, bo z twojej teorii by winikalo ze crt tez smuzy mimo ze tego nie widac LUDZIE: JAK COS SMUZY TZN ZE KTOS WIDZI JAK SMUZY, JA WIDZE WIEC SMUZY jeju ale uparci..... co do tego nierownomiernego podswietlenia, mam wrazenie ze jest mniejsze.... moze i to prawda ze z czasem ustepuje, poczekam jeszcze z tydzien zrobie fotke i porownam btw: bylem dzis w media i byly odpalone oba monitory (770p oraz 173p+), ciezko powiedziec czy matryca byla nierowno podswietkona, raz ze oswietlenie zbyt mocne, dwa nie wiadomo ile te monitory juz pracuja, a po trzecie te chamy z media nie chcialy odpalic czarnego tla (ciekawe dlaczego :lol2:), co do smuzenia jest prawie identyczne (ciezko mi stwierdzic czy jest roznica bo monitory nie staly obok siebie i musialem latac, przeniesienie nie wchodzi w gre.... co za ^%$# :lol2: ) Poczytaj sobie zagraniczne fora dyskusyjne o 770p.Wszyscy chwalą ten model.Nikt nie ma takich problemów jak ty w stylu: smuzenie,efekt ufo,matryca nierowno podswietlana.Współczuje ci,wydac tyle kasy na lcd-eka i kupic taką lipe.Bylo sobie kupic Crt za 500 zeta hahahaha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziu8 Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 cmsydney, chyba daj sobie spokój z tym przekonywaniem uzytkowników "jedynego słusznego" monitora , że on smuzy czy nie. Chciałem tylko napisać żebyście nie wciskali ludziom że "jedynym" i "super" monitorem jest monitor na matrycy s-pva, a TN jest be. Jeśli pieniądze na monitor daje tatuś lub mamusia, to wtedy wydanie 500zł więcej nie stanowi problemu , jesli natomiast samemu zarabiasz i do tego jeszcze masz rodzine to wtedy nad wydaniem każdej dodatkowej stówy musisz sie zastanowić. Więc nieważne czy ten monitor smuzy czy nie! Ludzie naprawdę nie warto płacić tajej kasy za ten monitor. p.S. to mój ostatni post w tym temacie. Zycze udanych zakupów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shog Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Poczytaj sobie zagraniczne fora dyskusyjne o 770p.Wszyscy chwalą ten model.Nikt nie ma takich problemów jak ty w stylu: smuzenie,efekt ufo,matryca nierowno podswietlana.Współczuje ci,wydac tyle kasy na lcd-eka i kupic taką lipe.Bylo sobie kupic Crt za 500 zeta hahahahaPonowie za chiny ludowe nie przekonacie cmsydney że LCD może nie smużyć gdy jemu nawet telewizor 100Hz haczy (smuży?) :blink: Chłopak ma najwyraźniej jakieś super zdolności, jego oczy odbierają >100fps (kilka razy więcej klatek niż normaly człowiek) stąd obraz w pełni płynny dla normalnego człowieka dla niego haczy/smuży :lol: uwazam ze lcd to gowno, crt jest zdecydowanie lepsze ale niestety tylko i wylacznie rozmiar pudla mnie zmusza do zakupu tego smiecia, 19'' crt mi sie nie zmiesci jesli ktos mi napisze ze nie ma roznicy to zrozumcie ze ja to widze, przyklad: dla mnie telewizja na tv 100Hz sie HACZY!!! takie wady jak smuzenie, roznica w kolorach, podswietlenie, niby biel i czern na kazdym lcd sa dla mnie zauwazalne a wrecz wkurzajace, ehh... narazie nie wyobrazam sobie pierwszych dni pracy na lcd.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: a wy nadal swoje, no jak sie nie widzi roznicy w stwierdzeniach: nie smuzy a smuzy najmniej ze wszystkich dostepnych lcd to powodzenia zycze, moze wy nie zwracacie na to uwagi, nie przeszkadza wam to ale to nie znaczy ze nie smuzy z waszym gadaniem nadawalibyscie sie sprzedawce w markecie :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziu8 Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Shog,dzk, gdyby scie się zalogowali na tym forum nie w 2005 roku lecz wcześniej to byscie wyczytali, że zdarzali się tu goście, którzy ma matrycach PVA, MVA S-IPS 25ms nie widzieli żadnego smużenia. A było to wtedy, gdy o dopalaczach się jeszcze nikomu nie śniło. Wystarczy pogrzebać w archiwum Wiec ta wasza sprzeczka nie ma żadnego sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: a wy nadal swoje, no jak sie nie widzi roznicy w stwierdzeniach: nie smuzy a smuzy najmniej ze wszystkich dostepnych lcd to powodzenia zycze, moze wy nie zwracacie na to uwagi, nie przeszkadza wam to ale to nie znaczy ze nie smuzy z waszym gadaniem nadawalibyscie sie sprzedawce w markecie :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: Zgadzam się w 100%, nie ma monitora bez efektu smuzenia (CRT i LCD) ja widzę to na obu, ale trzeba się z tym pogodzić. Smuzenie dzisiejszych LCD to własciwie rozmycie - nieostrość poruszającego się obrazu a nie smuga - duch tak jak to było dawniej. Tylko niewprawne oko i ktos kto nie wie na co patrzeć powie na LCD: ZERO SMUZENIA. Gucio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzk Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Koledzy bodziu8,cmsydney,gmfriend, proponuje zalóżcie klub"smużenia" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrux Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Skonczcie gadac bzdury o smuzeniu, zawsze bylo i jak narazie jest. Mam pytanie i prosbe mam Hyundai L90D+ i bede zmienial badzo mocno sie zastanawialem nad 970P ale teraz juz sam nie wiem bo ostro krytykujecie... jak nie 970P to co? Czy jak mam matryce TN "8"ms i kupie PVA "6"ms czy bedzie chodzic wolniej? Uzywam monitora do TV i gry, CAD i tekst czyli prawie do wszystkiego ale glownie TV, gry i CAD. Na tego ca mam bradzo nie mam co bluzgac bo niezle chodzi Dzieki za szybka odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 cmsydney, Tobie zawsze coś nie pasuje, cały świat się na Ciebie obraził. Najpierw PSP było największym szajsem a teraz kolejny to 770B. Zastanów się czasem zanim zrobisz bydło kolejny raz na tym forum :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 chyba kupie ten monitorek? chyba ze ma ktos inna propozycje w tym przedziale cenowym ( 1400 zł +/- ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rdcom Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Mimo wszystko stwierdzam że Samsung 770P jest rewelacyjny i nie widzę monitora LCD który mógłby stanąc obok 770P!!! no chyba że będzie to 970P :lol: tylko że on trochę za drogi jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$l@ven Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 (edytowane) Mimo wszystko stwierdzam że Samsung 770P jest rewelacyjny i nie widzę monitora LCD który mógłby stanąc obok 770P!!! no chyba że będzie to 970P :lol: tylko że on trochę za drogi jest Wg mnie, najlepszymi obecnie monitorami LCD do wszechstronnych zastosowan sa monitory 173P+/193P+/770P/970P. Alternatywa moze byc np. Fujitsu Siemens LCD P17-2, ale ja jednak wybralem Samsunga i radze to rowniez innym. Nalerzalo by rowniez wspolmniec o Nec'u 1980FXi, czy o modelach Eizo - ale to raczej dla konktretnych zastosowac. Edytowane 29 Listopada 2005 przez $l@ven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek234 Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Witam Przeczytałem cały ten wątek i już naprawdę nie wiem co robić. Byłem już posiadaczem Samsunga 173P + ale ze względu na „ ufo ” zwróciłem go do sklepu ( miałem tak naprawdę ich kilka i w każdym było ufo ). Czekałem cierpliwie na nowy model a jak już się doczekałem to czytam, że znowu ma źle podświetloną matryce i jeszcze jakieś hece ze smużeniem. Powiem szczerze, że smużenie w 173P + widoczne było jedynie w postaci lekko rozmazanego obrazu ( chwilowa utrata ostrości szybko poruszających się obiektów ). Tak naprawdę to dostrzegałem to jedynie przy graniu w serie gier FIFA. Jeżeli by taki sam efekt towarzyszył mi w 970P którego zamierzam kupić to byłbym w stanie to zaakceptować. Z doświadczenia powiem, że po bardzo krótkim czasie przestaje się zwracać uwagę na te niewielkie rozmycia. Bardzo więc proszę użytkowników modelu 770P a jeszcze lepiej 970P aby wypowiedzieli się w sprawie podświetlenia matrycy tzn. tego nieszczęsnego „ufo”. Ciekawi mnie również czy monitory te są w stanie wyświetlić pełną paletę barw bez użycia elektronicznych sztuczek tak zwanego ditheringu . Bardzo dziękuję za ewentualne odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATS Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Popieram polecam jak najbardziej czy będzie to 770p czy 970p napewno będzie to dobry wybór ,ja mam 970p i jestem naprawdę zadowolony mam go od miesiąca i trochę go już potestowałem zasługuje na 10 z+ zachęcam do kupna nie zdecydowanym warto w niego zainwestować ,pozdro dla właścicieli 770p i 970p :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek234 Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Dzięki MATS . Więc chyba zdecyduje się na 970P. Z twoich postów wynika, że podświetlenie matrycy nie budzi żadnych zastrzeżeń ( tzn. rozumiem , że w całkowicie ciemnym pokoju na jednolitym ciemnym tle nie widać znanego z 173P+ „ufa”) Czas reakcji matrycy określasz również jako zadawalający. Mam jeszcze jedno pytanie. Czy widziałeś może jak wygląda na tym monitorze np. Fifa 06 . Lubię w tą grę pograć w chwilach wolnych od innych zajęć i zależy mi na dobrej jakości obrazu podczas zabawy. I jeszcze jedno może jesteś w stanie określić jak monitor zachowuje się przy wyświetlaniu mikrowzorów np. z programów testowych ( są tu http://www.mva.pl/?kategoria=178&id_kategorii=2&top=178 ) tz. czy nie migocze. Chodzi mi o dithering. Z góry dziękuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$l@ven Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Jezeli komus nie bedzie odpowiadal monitor 173P+/770P to raczej nic lepszego wsrod LCD nie znajdzie i pownienen sie zastanowic nad kupnem CRT (oczywiscie jezeli chodzi o cene do 1500-1600zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shog Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Z twoich postów wynika, że podświetlenie matrycy nie budzi żadnych zastrzeżeń ( tzn. rozumiem , że w całkowicie ciemnym pokoju na jednolitym ciemnym tle nie widać znanego z 173P+ „ufa”Widzisz ja mam 173P+ i też nigdy tego sławetnego efektu ufa nie miałem, tak sie składa że 770P nie jest całkowicie pozbawiony tego "problemu". Tak jak zdarzały się przypadki ufo na 173P+/193P+ tak i są potwierdzone przypadki ufo na 770P/790P. Nic w tym dziwnego gdy oba te modele mają praktycznią ta samą matrycę. Jak już pisałem ufa nie miałem wcale ale z tego co piszą posiadacze 173P+/193P+ ten "defekt" znika samoistnie po pewnym czasie, jest to tylko kwestia dojścia/wygrzania się matrycy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATS Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Krzysiek234 co do Fify 06 to widać tylko lekkie rozmycie ale w zupełności to nie przeszkadza ,w innych grach jest super takich jak Call of Duty 2 czy Serious Sam 2 demo nie ma żadnego rozmycia ,ditheringu nie zauważyłem ,matryca jest równomiernie podświetlona bez jakichkolwiek rozjaśnień po bokach ja dostałem 7 dniową gwarancję na pixele jak by wyskoczył to mi wymienili by na drugi wolny od wad ,przed kupnem lepiej go sobie dokładnie sprawdzić żeby nie było takich problemów jak z 770p że niby smuży, kogo stać na ten monitor to warto w niego zainwestować jest naprawdę dobry i wystarczająco szybki do dynamicznych gier . :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rdcom Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Posiadam Samsunga 770P i spokojnie mogę go polecić. Żadnego UFO wszystko super, FIFA06 ok. A 970P - chętnie sam bym kupił ale niestety różnica jak dla mnie za duża oczywiście w cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 (edytowane) @rdcom @MATS: gdzie kupiliscie swoje monitory? w hurtowni? w sklepie? jak w sklepie to czy macie 100% pewnosc ze nie byl ani razu odpalany? bo chyba jednak kazdy monitor ma ufo, bylem w media, w sklepie i u nich nie bylo widac (zgrubsza), dzwonilem natomiast do hurtowni gdzie kupowalem monitor i chyba kazdy monitor to ma bo mowia o tym sprzedawcom ze takie cos jest i ma ustepowac po jakims czasie, mozliwe ze w sklepach nawet specjalnie je wygrzewaja by klienci nie robili pozniej problemow (niektorych bardzo ciezko jest przekonac ze tak ma byc i z czasem zniknie) co do smuzenia to nie bede sie klocil, wy tego nie chcecie zauwazyc wasza sprawa, przynajmniej was to nie wkurza, ale nie wciskajcie kitu ze nie ma @gmfriend tak na crt tez widac ale tylko i wylacznie efekt wygaszania luminoforu, przykladowo bialy kwadrat poruszajacy sie na czarnym tle, badz cokolwiek jasnego na ciemnym tle (kursor), tyle ze to przy normalnej pracy nie jest wkurzajace, nie to co w lcd Edytowane 30 Listopada 2005 przez cmsydney Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$l@ven Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 (edytowane) @cmsydney - efekt smuzenia na Samsungu 770P jest najprawdopodobniej najmnijeszy wsrod wszystkich monitor LCD, no, moze procz najnowszych TN'ow. Co do efektu "UFO" - ja sie czesto spotkalem, z tym, iz uzytkownicy nie posiadajacy tego efektu, kupowali swoje monitory na przyklad z Vobisu, z wystawy, gdzie wczesniej monitor przez czas sie "rozgrzewal". Edytowane 30 Listopada 2005 przez $l@ven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 (edytowane) @cmsydney - efekt smuzenia na Samsungu 770P jest najprawdopodobniej najmnijeszy wsrod wszystkich monitor LCD, no, moze procz najnowszych TN'ow. Co do efektu "UFO" - ja sie czesto spotkalem, z tym, iz uzytkownicy nie posiadajacy tego efektu, kupowali swoje monitory na przyklad z Vobisu, z wystawy, gdzie wczesniej monitor przez czas sie "rozgrzewal". ja nie twierdze ze nie jest najszybszy ale smuzenie jest, widze je i mi przeszkadza i denerwuja mnie wypowiedzi w stylu: To zrobiłes wielki błąd.Ciekawe jaki zakupiłes ? Kolego masz jakis problem z oczami,ja na 770p smuzenia nie widze.770p to najlepszy monitor na rynku. moje oczy smuza......... :huh: Ale ten Samsung nie smuzy na tyle, zebys to zauwazyl przy przewijaniu tektsu, dlatego wydaje mi sie, ze masz nie wpelni sprawny egzemplarz i ten co ogladales, rowniez byl trefny.o kurde ja widze, chyba mam zdolnosci nadprzyrodzone.... no ja i nie zagralem w Fantastic Four :lol2: Poczytaj sobie zagraniczne fora dyskusyjne o 770p.Wszyscy chwalą ten model.Nikt nie ma takich problemów jak ty w stylu: smuzenie,efekt ufo,matryca nierowno podswietlana. Ponowie za chiny ludowe nie przekonacie cmsydney że LCD może nie smużyć gdy jemu nawet telewizor 100Hz chaczy (smuży?) :blink: Chłopak ma najwyraźniej jakieś super zdolności, jego oczy odbierają >100fps (kilka razy więcej klatek niż normaly człowiek) stąd obraz w pełni płynny dla normalnego człowieka dla niego haczy/smuży :lol:hehe i znowu nie rozumiesz, telewizor 100Hz mial wyeliminowac efekt chaczenia obrazu (przykladowo przechodzaca osoba), zrobili wielki szum ludzie sie nabrali i zaczeli kupowac, okazalo sie ze wyeliminowano inny efekt (ktos wpominal na forum) i tv nadal sie chaczy, zaznaczam ze nie jest top wina tv tylko dostarczanego sygnalu!!! ale chodzi mi o to ze wiekszosc tez nie zwraca na to uwage i sie kloci Koledzy bodziu8,cmsydney,gmfriend, proponuje zalóżcie klub"smużenia" cmsydney, Tobie zawsze coś nie pasuje, cały świat się na Ciebie obraził. Najpierw PSP było największym szajsem a teraz kolejny to 770B. Zastanów się czasem zanim zrobisz bydło kolejny raz na tym forum :/ i tu kolejny przyklad najmadrzejszego....przeczyta, nie spodoba mu sie, podkreci i napisze.... kolego @cro jak nie wiesz o co chodzi to kliknij » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « napisalem ze psp nie nadaje sie do filmow, do gier innych niz platformowki, logiczne itp.... no ale moze dla ciebie to znaczy ze jest szajsowate Edytowane 3 Grudnia 2005 przez cmsydney Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Nie jestem żaden Twój kolega... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...