tomasir Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 Jak ustaię mu magistrale większą niż 149 to tak jakby startuje 2 razy.To znaczy włączam go po zmianie w biosie,a on wtedy startuje (słychać lekkie zgrzytnięcie cd i fdd-jak zwykle),a potem gaśnie monitor i za 2-3 sekundy startuje normalnie.Dzieje się tak tylko przy zmianie w biosie.Za drugim razem już startuje normalnie.Czym to jest spowodowane.Czyżby kłopot z którymśz urządzeń PCI.Nie wiem niby wszystko pracuje dobrze.I czy można tak go zostawić na stałe? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 No nie gadajcie że nikt nie wie?Przecież chyba nie tylko mi się co takiego zdaża.Wciąż czekam i liczę na pomoc! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 Ja ma tak na swojej MSI jak ustawie za wysokie FSB. Uruchamia się dwa albo trzy razy, tylko że jak się już włączy to jest na standardowym taktowaniu mimo, że pisze pokręconą częstotliwość. WCPUID podaje w tym momencie prawidłową wartość. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 Gr00bY Mazur"]Ja ma tak na swojej MSI jak ustawie za wysokie FSB. Uruchamia się dwa albo trzy razy, tylko że jak się już włączy to jest na standardowym taktowaniu mimo, że pisze pokręconą częstotliwość. WCPUID podaje w tym momencie prawidłową wartość.U mnie jestem pewien że idzie na dobrych ustawieniach, bo raczej wzrost wyników CCR wraz z zwiększaniem przetaktowania za tym przemawia. A co WCPUID to u mnie nie chdzdi(krytyczny wyjątek windy). Więc idzie na dobrych tylko dłużej się uruchamia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 Gr00bY Mazur"]Ja ma tak na swojej MSI jak ustawie za wysokie FSB. Uruchamia się dwa albo trzy razy, tylko że jak się już włączy to jest na standardowym taktowaniu mimo, że pisze pokręconą częstotliwość. WCPUID podaje w tym momencie prawidłową wartość.Zauważyłem,że płyty msi mają czasem problemowy start po oc . Nie pamiętam modeli ale widzialem to na msi na kt133 i kt266 ,czasem ciężko było im się podnieść ,szczególnie po zmianie mnożnika. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 Gr00bY Mazur"]Ja ma tak na swojej MSI jak ustawie za wysokie FSB. Uruchamia się dwa albo trzy razy, tylko że jak się już włączy to jest na standardowym taktowaniu mimo, że pisze pokręconą częstotliwość. WCPUID podaje w tym momencie prawidłową wartość.Zauważyłem,że płyty msi mają czasem problemowy start po oc . Nie pamiętam modeli ale widzialem to na msi na kt133 i kt266 ,czasem ciężko było im się podnieść ,szczególnie po zmianie mnożnika. Tylko że ja mam Shuttle Ak31/2 i komp się podnosi tylko się zastanawiam czemu trwa to dłużej niż zwykle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 Gr00bY Mazur"]Ja ma tak na swojej MSI jak ustawie za wysokie FSB. Uruchamia się dwa albo trzy razy, tylko że jak się już włączy to jest na standardowym taktowaniu mimo, że pisze pokręconą częstotliwość. WCPUID podaje w tym momencie prawidłową wartość.Zauważyłem,że płyty msi mają czasem problemowy start po oc . Nie pamiętam modeli ale widzialem to na msi na kt133 i kt266 ,czasem ciężko było im się podnieść ,szczególnie po zmianie mnożnika. Tylko że ja mam Shuttle Ak31/2 i komp się podnosi tylko się zastanawiam czemu trwa to dłużej niż zwykle.Skoro wstaje to nie widze problemu. A ze dluzej, pff. Ile razy dziennie zalaczasz kompa, ze tak Cie to drazni ? :P:P:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 Skoro wstaje to nie widze problemu. A ze dluzej, pff. Ile razy dziennie zalaczasz kompa, ze tak Cie to drazni ? :P:P:P Heh racja. Ja tam włączam/wyłączam kompa średnio 2 x na tydzień a tak to sobie chodzi. Nie wyłączaj kompa to nie będziesz miał problemu :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Dres Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 Prawdopodobniesiada ci zasilacz(ja tak przynajmniej miałem :) ) Zobacz w biosie czy nie masz za dużych wachań napięcia jeśli tak to masz problem a przy tych twoich 'paru wiatraczkach' :) to to może być właśnie to Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psycho_delic Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 Prawdopodobniesiada ci zasilacz(ja tak przynajmniej miałem :) ) Zobacz w biosie czy nie masz za dużych wachań napięcia jeśli tak to masz problem a przy tych twoich 'paru wiatraczkach' :) to to może być właśnie to jezeli chodzi o zasilacz to bardzo prawdopodobne (przy tych wahaniach) u mnie tez (przy 4 wiatrakach 12V na zasilaczy 210W) nie mogl sie zdecydowac z napieciem az siadl :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 17 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2002 Prawdopodobniesiada ci zasilacz(ja tak przynajmniej miałem :) ) Zobacz w biosie czy nie masz za dużych wachań napięcia jeśli tak to masz problem a przy tych twoich 'paru wiatraczkach' :) to to może być właśnie to Wiatraki mam 2 a zasilacz 230 W.taki stary już ale jeszcze chodzi. Wahania napięcia s, widziałem to w biosie. Jak mam ustawione na 1,85V to widzę wahania raz 1,84 a innym razem 1,856.Więc to może naprawdę zasilacz nie wyrabia... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...