michalak Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 Otóż dzisiaj kiedy otworzyłem obudowe zauważyłem że Mi jarta firewire w PCI1 załania 3/4 wiatraka od radeona. Przeniosłem więc firewire w inne miejsce, po włączeniu komputera okazało się że nie działa karta sieciowa, przeniosłem ją do innego slotu(pomogło). ALe kiedy włączam windows i po skonfigurowaniu karty sieciowej wyskakuje mi błąd "Konflikt adresów IP" okazało się że w komputerze gdzieś jest zapisana inna karta sieciowa(której komp niewykrywa) o takim samym IP. I teraz pytanie : Jak skasować karte sieciową której nie mam w panelu sterowania ale blokuje mi adresy Ip? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 masz zintegrowana? jak tak to pewnie w biosie sie ja gdzies wylacza. Sprawdz gdzies liste przerwan. A co po wlaczeniu komputera sie wyswietla w liscie urzadzen pci? w ostatecznowsci reinstalacja windows. bzdury popisalem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 o co chodzi z listą przerwań? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 próbowałem w medżerze urządzeń i nie znalazłem tak niczego co by mi pomogło pisze że numer Ip jest wykorzystywany przez kartę realtec ******* i że jest konflikt adresów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 próbowałem w medżerze urządzeń i nie znalazłem tak niczego co by mi pomogło pisze że numer Ip jest wykorzystywany przez kartę realtec ******* i że jest konflikt adresów jak masz siec? to wyglada, jakby ktos juz byl podpiety pod Twoj IP. ja mam w domu dwa komputery i 2 IP, jak dalem w obu ten sam to mialem taki komunikat. Sprawdz panel sterowania/siec. i czy nie masz 2x tej samej karty w liscie protokolow (xp jakos inaczej to wyglada, ale schemat podobny). Jak masz na liscie powtarzajace sie pozycje, to musisz jedna skasowac. Sorki za wczesniejsze bzdury, jak juz to robiles to tez sorki, zalatany jestem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 mam sieć na TCP/IP. Swojego numeru IP nie moge zmienić bo provider mnie podpiął przez konkretny numer IP. a na liście nie mam 2x tej samej karty naliście protokołów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 to moze cos provider pojebal. Bo dla mnie to ewidentnie ktos uzywa wlasnie twojego ip. wtedy dostajesz taki komunikat. zreszta poczekaj, moze ktos cos wymysli bardziej z sensem ode mnie. a poki co sprawdz u prov. czy cos nie popieprzyl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 jak zmieniles slot siecioofki (eth) to windows zainstalowal drugi raz te sam eth, profil "starej" eth wraz z adresem ip gryzie sie nowym - zapewnie masz: "polaczenie sieciowe nr2" o ile to w2k albo xp ;) ? uruchom tryb awaryjny shitozy i tam w menedzerze urzadzen powinny byc te 2 eth... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 "Konflikt adresów IP" wystepuje wtedy kiedy ktos inny na sieci ma ten sam ip co twoj komp, solution: zmienic IP... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 "Konflikt adresów IP" wystepuje wtedy kiedy ktos inny na sieci ma ten sam ip co twoj komp, solution: zmienic IP... Napisal, ze nie moze zmienic, ma na stale. Kontaktuj sie z providerem. Musial pod Ciebie kogos podpiac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 Popieram PHIL`a ..... nie odinstalowałeś w windozie karty zanim zaczęlaeś mieszać slotami ..... a windows jest na tyle chory ze zachował ustawienia sieciowe dla "starej" karty ( w starym slocie) i tera masz jakby dwie karty (jedną "ukryta") które próbują używać tego samego IP ... spróbuj przełożyć karte z powrotem czy coś .... i odinstalować (usunąc sieć) a potem przełożyć i skonfigurować od nowa. Sory jeśli napisałem niepopolskiemu ale mnie muli cosik ;-). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 Popieram PHIL`a ..... nie odinstalowałeś w windozie karty zanim zaczęlaeś mieszać slotami ..... a windows jest na tyle chory ze zachował ustawienia sieciowe dla "starej" karty ( w starym slocie) i tera masz jakby dwie karty (jedną "ukryta") które próbują używać tego samego IP ... spróbuj przełożyć karte z powrotem czy coś .... i odinstalować (usunąc sieć) a potem przełożyć i skonfigurować od nowa. Sory jeśli napisałem niepopolskiemu ale mnie muli cosik ;-). Sorki, ale ja zmienialem slot karty i mialem 2 w windzie, i 1. bylo widac obie 2. dzialala wystarczylo starsze ustawienia usunac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 "Konflikt adresów IP" wystepuje wtedy kiedy ktos inny na sieci ma ten sam ip co twoj komp, solution: zmienic IP... Napisal, ze nie moze zmienic, ma na stale. Kontaktuj sie z providerem. Musial pod Ciebie kogos podpiac. ja mam ostatnio problemy ze wzrokiem :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 spróbuje z trybem awaryjnym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...