Skocz do zawartości
tomasir

Orginalne Nanya a Kingstony na Nanyach

Rekomendowane odpowiedzi

Może to głupie ale jak odróżnić kingstony na nanyach od orginalnych nanyi.No bo mam takie z hurtowni od kumpla bez opakowania no i nie wiem które to.Wydaje mi się że orginalne po tym jak dobrze chodzą.Wczoraj puszczałem je na 164 mhz cl2 i najszybszych timingach i szły stabilnie tylko napięcia musiałem im dołożyć do 2,7v.Może ktoś zna oznaczenia kingstonów i nanyi dzięki czemu mógłbym się upewnic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kingstony zawsze mają naklejkę firmową z opisem kości. wszystkie 3 kości jakie mam takową mają 2-DDR pod AMD i 1-SDR pod Intel-em

I jak dobrze cię zrozumiałem to jest tam zaznaczone że to kingston.jeśli takto jest to nanya(org.)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wsadź do kompa i odpal sandre. W mainboard information zobaczysz jakiego producenta jest pamięć. Jeżeli to będzie Kingston to na bank będzie to pisać wraz z konkretnym modelem i parametrami pamięci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wsadź do kompa i odpal sandre. W mainboard information zobaczysz jakiego producenta jest pamięć. Jeżeli to będzie Kingston to na bank będzie to pisać wraz z konkretnym modelem i parametrami pamięci.

Tak też można. zgadza się 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na 100% pokaże ci producenta kości . Co do producenta pamięci to nie sprawdzałem  :wink: .

jeżeli kingston to pokaże jako producenta kingsona a jeżeli inne to producenta układów. infineon jak jest na simensie to pokaże simensa a jak kingston na nanyi to i tak pokaże kingstona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cholera juz sam się zamotałem :D

Jeżeli producentem będzie kingston to napisze kingston , a jak ktoś inny to to napisze tego producenta ewentualnie producenta kości (o ile pamiętam to tak miałem na sd ramach silcoma , pisało producenta kości , nie pamięci)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cholera juz sam się zamotałem  :D 

Jeżeli producentem będzie kingston to napisze kingston , a jak ktoś inny to to napisze tego producenta ewentualnie producenta kości (o ile pamiętam to tak miałem na sd ramach silcoma , pisało producenta kości , nie pamięci)

nie całkiem. jeżeli kingston to zawsze będzie kingston bez względu na układy.

jeżeli inny producent to pojawi się nazwa układów. czaisz

jeszcze się nie spotkałem żeby bylo inaczej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...