tomasir Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 Może to głupie ale jak odróżnić kingstony na nanyach od orginalnych nanyi.No bo mam takie z hurtowni od kumpla bez opakowania no i nie wiem które to.Wydaje mi się że orginalne po tym jak dobrze chodzą.Wczoraj puszczałem je na 164 mhz cl2 i najszybszych timingach i szły stabilnie tylko napięcia musiałem im dołożyć do 2,7v.Może ktoś zna oznaczenia kingstonów i nanyi dzięki czemu mógłbym się upewnic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 kingstony zawsze mają naklejkę firmową z opisem kości. wszystkie 3 kości jakie mam takową mają 2-DDR pod AMD i 1-SDR pod Intel-em Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 Obie kosci powstaja na tych samych liniach produkcyjnych. Tylko ze jedne sa sprzedawana jako Nanya inne jako Kingston Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 kingstony zawsze mają naklejkę firmową z opisem kości. wszystkie 3 kości jakie mam takową mają 2-DDR pod AMD i 1-SDR pod Intel-emI jak dobrze cię zrozumiałem to jest tam zaznaczone że to kingston.jeśli takto jest to nanya(org.) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 nie. na naklejce masz firme K.. ilość kości itd itp a rodzaj kości odczytujesz z samych układów. ja mam np. 1 kość kingstona układy nanya 2 winbond(sic) 3 samsung :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 Wsadź do kompa i odpal sandre. W mainboard information zobaczysz jakiego producenta jest pamięć. Jeżeli to będzie Kingston to na bank będzie to pisać wraz z konkretnym modelem i parametrami pamięci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 Wsadź do kompa i odpal sandre. W mainboard information zobaczysz jakiego producenta jest pamięć. Jeżeli to będzie Kingston to na bank będzie to pisać wraz z konkretnym modelem i parametrami pamięci. Tak też można. zgadza się 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 a jak inny producent to pokażą sie modele użytych kości :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 Na 100% pokaże ci producenta kości . Co do producenta pamięci to nie sprawdzałem :wink: . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 Na 100% pokaże ci producenta kości . Co do producenta pamięci to nie sprawdzałem :wink: . jeżeli kingston to pokaże jako producenta kingsona a jeżeli inne to producenta układów. infineon jak jest na simensie to pokaże simensa a jak kingston na nanyi to i tak pokaże kingstona Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 Cholera juz sam się zamotałem :D Jeżeli producentem będzie kingston to napisze kingston , a jak ktoś inny to to napisze tego producenta ewentualnie producenta kości (o ile pamiętam to tak miałem na sd ramach silcoma , pisało producenta kości , nie pamięci) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 Cholera juz sam się zamotałem :D Jeżeli producentem będzie kingston to napisze kingston , a jak ktoś inny to to napisze tego producenta ewentualnie producenta kości (o ile pamiętam to tak miałem na sd ramach silcoma , pisało producenta kości , nie pamięci) nie całkiem. jeżeli kingston to zawsze będzie kingston bez względu na układy. jeżeli inny producent to pojawi się nazwa układów. czaisz jeszcze się nie spotkałem żeby bylo inaczej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 Ale producenta układu to zawsze możesz sobie bezpośrednio z kostki zczytać :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 Ale producenta układu to zawsze możesz sobie bezpośrednio z kostki zczytać :D dokładnie. pisałem zresztą o tym gdzieś wcześniej :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 w drugim poście od góry :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...