Skocz do zawartości
Sho

Geeforce 4 Mx440 Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Pisze tutaj bo juz nie wiem gdzie mam szukac pomocy , szukalem chyba wszedzie?;/

Mam komputer Athlon 2000 XP , ASRrock k7s8x , 256 ddram , Geeforce4mx 440 64mb

i mam problem tego typu , ze w kazdej grze.. mam problem z grafika :x nazwijmy ten problem "przeswitami" zaalaczam screen z cs'a ..

Macie pomoc jak temu zaradzic? ;/

Dodam tylko ze te 'przeswity' maskarycznie wplywaja na ilosc fps'ow .. przez co praktycznie kazda gra tnie :o

Sterowniki do karty graficznej mam zaintalowane orginalne.. probowalem tez z innymi , ale nadam to samo :|

post-123507-1130490090_thumb.jpg

Edytowane przez Sho

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) Zmien nazwe tematu. Obcnie nic nie mowi

2) Artefakty moga byc spowodowane za wysoka temperatura pamieci/rdzenia. Zjedz z taktowaniami o jakies 10MHz (RivaTunerem np) i znow odpal jakas gierke/3dmarka. Jesli problemy ustapia to musisz zastanowic sie nad upgratem chlodznia karty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) Zmien nazwe tematu. Obcnie nic nie mowi

2) Artefakty moga byc spowodowane za wysoka temperatura pamieci/rdzenia. Zjedz z taktowaniami o jakies 10MHz (RivaTunerem np) i znow odpal jakas gierke/3dmarka. Jesli problemy ustapia to musisz zastanowic sie nad upgratem chlodznia karty.

1723247[/snapback]

Zrobilem tak jak mowiles i niestety nie pomoglo :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozostaje sprawdzenie u kumpla czy bledy wystepuja. Nie zmieniales chlodznie karty? Radiator jest goracy czy tylko lekko cieply? Bledy tylko w 3d czy na pulpice tez kropki?

Edit:

I zmien wkoncu nazwe tematu :arrow: przycisk Zmien! :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi