Skocz do zawartości
Neo_x

LOL z bankomatem/bankomatami :)

Rekomendowane odpowiedzi

Siema :) Ale sie dzisiaj usmialem :) ide sobie po warszawie z dwiema kolezankami i jednym kolega do mcdonalda... az mi sie przypomnialo ze nie mam kasy :wink: wchodze do banku citybank.... widze 3 piekne bankomaty :) podchodze do pierwszego....... wkladam karte..... i...... bankomacik pyta sie o pin..... ok..... wpisuje pin.... wciskam enter... :lol: i nic... znowu enter.. i nic... po raz kolejny enter.. i tak pare razy.. no nic... zawiesil sie... codownie... wcisnalem anuluj... oddal karte ale na monitorze nic sie nie zmienilo.. nadal pisze Akceptuj... no dobra.... oddal karte... poszedlem do bankomatu obok.... (byly 3 obok siebie).... wsadzam karte..... wybieram jezyk... wpisuje pin...ok :) wreszcie dziala... wybieram kwote 100 zl do wyplaty..... ok..... transakcja w toku..... czekam ze 3 min,....... i wyskakuje Aplikacja wykonala niedozwolona operacje... bla bla bla..... i na ekranie zobaczylem naszego pieknego windowsa 2000 :lol: wydaje mi sie ze to byl win 2000.. nie zdazylem zwrocic dokladnie uwagi bo polecialem po kolege. :lol: zeby to mu pokazac jaki to ja zdolny jestem :lol: zeby bankomat zawiesic :lol: dobra... ledwo stojac na nogach... umierajac ze smiechu z kolega podeszlem do 3 bankomatu :) wkaldam karte... wszystkie standardowe operacje wynonalem... no i ok.... Transakcja w toku..... czekamy ze 30 sek i texcik... transakcja nie moze zostac wykonana :lol:

Olalismy ten bank i skoczylismy troszke dalej do PKO.... i tu wreszcie udalo mi sie wyjac kase z konta :lol:

powiedzcie czy Wam sie zdazylo cos takiego kiedys...... bo do tej pory smieje sie z tego :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja ostatnio też miałem podobne problemy, tylko że z 1 bankomatem i jak tylko oddał mi karte i wypłacił pieniądze coś zaczeło w nim hałasować. Czekałem se dalej spokojnie na wydruk i nagle ekran zaczyna dziwnie falować a po 15 sekundach całkowicie zgasł :| POczekałem jeszcze z minutke ale nic sie nie działo więc poszedłem do domu. Za mną stała cała kolejka do tego bankomatu :twisted: szkoda że ni widzieliście ich min :D

- Co by było, gdyby Microsoft pisał oprogramowanie dla elektrowni jądrowych?

- Nic, nic by już nie było

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze nic sie nie zawiesilo ale jest to o tyle dziwne ze ja takich problemow nie mam:

kumpel ma karte z KREDYT banku konto zalozyl i wdostal karte w W-wie co najciekawsze jak przyjerzdza do B-stoku to nie moze wejsc do bankomatu, czytnik po wsadzeniu karty niepozwala na wejscie (nie otwiera drzwi) wiec zawsze musi czekac az ktos inny przyjdzie albo jak ktos bedzie wychodzil:):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W czernobylu mieli Atari i jak wgrywali program z magnetofonu to wyskoczylo Load Error. Nagle Dimitri mowi: Wladimir zescie głowicy niesutawili, teraz cala europa w pizdu i nasz caly misterny plan z bomba tez wpizdu....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja myślałem, że bankomaty są na własnym systemie. Bo skoro zrobili całe takie przedsiewzięcie z kasą to co im szkodzi malutki OS napisać. Jak widać się myliłem.

Skoro to jest windows to napevno da się małego virusa wprowadzić... :twisted: $$$

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja myślałem, że bankomaty są na własnym systemie. Bo skoro zrobili całe takie przedsiewzięcie z kasą to co im szkodzi malutki OS napisać. Jak widać się myliłem.

Skoro to jest windows to napevno da się małego virusa wprowadzić...  :twisted:  $$$

ciekawe czy mozna gdzies w necie sciagnac taki program do bankomatow :D zebym mogl sobie przelewy robic na swoje konto ;) :lol: :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co wiem to bankomaty BZ maja na 100 % swój własny system. Wydaje mi sie że inne banki też stosują cos podobnego.

A nawet jeśli miał bys taki programik to musisz sie wpiąć do łącza bankomatu i pokonac mase zabezpieczeń. Jush łatwien zakosić komuś karte i dowiedzieś sie jego pin.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W czernobylu mieli Atari i jak wgrywali program z magnetofonu to wyskoczylo Load Error. Nagle Dimitri mowi: Wladimir zescie głowicy niesutawili, teraz cala europa w pizdu i nasz caly misterny plan z bomba tez wpizdu....

W Atari /| się ustawiało głowicę :?: chyba tylko w Commodore :D

W każdym razie ja nigdy nie ustawiałme, bo niebyło jak :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co wiem to bankomaty BZ maja na 100 % swój własny system. Wydaje mi sie że inne banki też stosują cos podobnego.

A nawet jeśli miał bys taki programik to musisz sie wpiąć do łącza bankomatu i pokonac mase zabezpieczeń. Jush łatwien zakosić komuś karte i dowiedzieś sie jego pin.

Pamiętacie Terminator`a 2?

ten dzieciak miał łatwy szmal z bankomatu, ale to było na filmie... :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętacie Terminator`a 2?

ten dzieciak miał łatwy szmal z bankomatu, ale to było na filmie... :(

to bylo w hamerykanskim "filmie" :P :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w tym filmie arni dostał kilkanaście strzałów w klate i nic mu sie nie stało. wiec jak est ktoś chętny :twisted:

ja ja ja :lol: :lol: :lol: tylko poczekaj az sobie woperuje metal zamiast kosci, wiadomo ze arni mial takie gadzety ze niewspomne o czerwonych oczach :P 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do tv to ostatno na jakims niemieckim programie widziałem bardzo ładny pulpit win xp :D na środku był wskażnik myszki i tak se to cały czas stało. Był to program informacyjny, gdzie normalnie przelatywały takie stronki jak w telegazecie (tylko bardziej kolorowe) z ogłoszeniami/reklamami :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do tv to ostatno na jakims niemieckim programie widziałem bardzo ładny pulpit win xp :D na środku był wskażnik myszki i tak se to cały czas stało. Był to program informacyjny, gdzie normalnie przelatywały takie stronki jak w telegazecie (tylko bardziej kolorowe) z ogłoszeniami/reklamami  :lol:

gdzies o tym slyszalem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tymi Arian (nie wiem jak to sie pisze) to było tak że jak zrobili całkiem nową rakiete Arian 5 to przez przypadek wgrali część softu z Ariane 4, przez co po około 20 sekund lotu rakieta wykryła błędy w torze swojego lotu i uruchomiła procedure autodestrukcji aby czegoś nie zniszczyć w bardzo efektowy sposób rozpadając sie przy tym na kawałki. Potem szukali tych kawałków po całej puszczy.

Kolejna wpadka to ostatnia misje sondy na marsa, gdzie dane obliczane były podobno w europie w metrach a wprowadzane w stanach w stopach.

jak mi sie jeszcze cos przypomni to napisze :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tymi Arian (nie wiem jak to sie pisze) to było tak że jak zrobili całkiem nową rakiete Arian 5 to przez przypadek wgrali część softu z Ariane 4, przez co po około 20 sekund lotu rakieta wykryła błędy w torze swojego lotu  i uruchomiła procedure autodestrukcji aby czegoś nie zniszczyć w bardzo efektowy sposób rozpadając sie przy tym na kawałki. Potem szukali tych kawałków po całej puszczy.

dzieki za korepetycje :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bede komentowal tych glupot ktore piszesz na ten pieknyt sprzet ;]. Pozatym Komoda codzienie zabija tysiące ludzi w afryce, więc ten odosobniony przypadek na atari jest niczym w stosunku do strat wyrządzonych przez Komody :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze nic sie nie zawiesilo ale jest to o tyle dziwne ze ja takich problemow nie mam:

kumpel ma karte z KREDYT banku konto zalozyl i wdostal karte w W-wie co najciekawsze jak przyjerzdza do B-stoku to nie moze wejsc do bankomatu, czytnik po wsadzeniu karty niepozwala na wejscie (nie otwiera drzwi) wiec zawsze musi czekac az ktos inny przyjdzie albo jak ktos bedzie wychodzil:):)

TO bylo z karta banku PKO BP!!! I jeszcze jak zalozysz konto w Wa-wie to w innych miatach nie mozesz sprawdzic stanu konta , nawet w banku przy okienku 8O 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi