Hajmon3 Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 Wiem ze sie osmieszam tym pytaniem ale czy mozna Pentiuma 4 1.6 GHz Northwood`a podkrecic z pamieciami SDR bo na DDR kasy brak! Jesli tak to o ile? Jaka plyta glowna mogla by byc do tego najlepsza? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 Boże! Tylko nie kupuj P4 jak masz SDR'y! To nie ma sensu, strasznie ci będą zaniżać wydajność! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamerek Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 hehe jak to mówią "wszystko można podkręcić" i pamięci nic do tego nie mają , a swoją drogą p4 1,6 to nie jest dobry wybór Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 Móc można ale to nic nie da, lepiej już jechać na nominalnym 1.6ghz. poza tym dostępność płyt z SDR do P4 jest juz raczej znikoma. Może lepiej Celek Tualatin ładnie się kręcą na SDR ale póżniej już niestety nie ma możliwosci upgreatu. Jest jeszzcze jedno wyjście płyta z SDR i DDR (np. ECS takie robi) tylko tu różnie z OC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 Boże! Tylko nie kupuj P4 jak masz SDR'y! To nie ma sensu, strasznie ci będą zaniżać wydajność!dokladnie kupujac P4 trzeba miec przynajmniej ddr'y Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 Mam okazje kupic dobra plyte z pamieciami RIMM PC800 2x64MB za baarrrrrrrrrrdzzzzzzzzoooooooooo dobra cene. Co wy o tym sadzicie czy oplaca sie czy lepiej ddr`y miec? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 128mb to duzo za malo, ale mozesz dokupic troche i bedzie ok. rimmy sa drozsze od ddrow, nie wiadomo, czy ci taniej nie wyjdzie plyta na ddr i pamiec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 Jak baaaaaaarrdzo :wink: dobra cena to się opłaca, RIMM'y to co innego (lepszejsze od DDR). Tylko 128 to jednak mało może być :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziol Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 256 to juz jest za malo .... gierki sie dlugo wczytuja i doczytuja podczas lazenia :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 rimm jednak pozostanie niewypalem bo sienie przyjal eraz krolowac zaczyna dual-ddr tansze a jednak bywa szybsze od rimmow i jakos ladniej brzmi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziol Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 eee dual ddr wcale nie ma takiego kopa jakiego oczekiwalismy ... Pozatym konstrukcja wprowadza wlasne ograniczenia. Ale zawsze jakis krok na przod :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 dual-ddr tansze a jednak bywa szybsze od rimmow i jakos ladniej brzmi E tam ładniej brzmi RIMM :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 ja mam starą płytę asusa (P4B) która obsługuje tylko sdramy ( :cry: ). zbieram kasę na wc, a jak narazie lecę na jakimś chu**m wentylu no name ( nawet to box'owy nie jest :? ) i z mojego 1,5 udalo mi się wyciągnąc 1,9 :( jak założę wodę to mam nadzieję na 2+ więc jak to mówią: wszystko jest możliwe trza ino chcieć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 ja mialem alternatywe przy kupowaniu plyty i procka - albo to co mam albo na sdramach. Na poczatku mialem tylko 128 rimm i wcale nie bylo zle. Z czasem kupilem jeszcze parke i jest duzo lepiej. wiadomo im wiecej tym lepiej - pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 eee dual ddr wcale nie ma takiego kopa jakiego oczekiwalismy ... LOL. Ja jakoś widzę tego kopa... 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziol Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 a mzoesz jakies benchmarki zapodac ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 na www.skaner.net.pl byl wywiad z gosciem z kingstona(juz chyba zdjeli). Mowil mily pan. ze pamieci ddr maja ogolnie rzecz biorac ograniczone mozliwosci. W tej chwili sa w stanie konkurowac z rimmami, ale jest to technologia bez wiekszych szans dalszego rozwoju. Beda jakies modyfikacje i td, ale ok. 2005 roku po prostu nic sie juz nie da wiecej z ddrow wyciagnac. Rimmy to technologia raczkujaca, bedaca w bardzo wczesnym stadium. Kiedy sprzet pozwoli im na rozwiniecie skrzydel, pokaza znaczna przewage nad ddrami. Gosc powiedzial, ze po odejsciu ddrow to wlasnie technologia rambus bedzie krolowala, dlatego nie zaprzestaja produkcji kosci mimo tak malej sprzedazy. Tak wiec niech nikt nie wymadrza sie nad zajebistoscia ddrow i kiepskimi rimmami, bo kiedys wspomni te slowa. Nie jest to moje gadanie, bo ja sie na tym nie znam. Przedstawilem jak najdokladniej wypowiedz jakiegos wiceprezesa kingstona na polske, albo kogos w tym stylu. pozdrawiam i sorki, ze tak dlugo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 irnlng tylko że to jest prywatna opinia pana wiceprezesa. Co z tego ze RIMMy są lepsze jak DDRy królują. A z tym że dochodzą do kresu swoich możliwości to ty się nie bój. Tak samo miało być z technologią wytwarzania, jeszce 2 lata temu czytałem przemądrzałych ekspertów którzy twierdzili że wytwarzanie układów scalonych w technologii 0,9 jest w krzemie niemożliwe a teraz firmy eksperymentują nawet z szerokością ścieżki 0,6. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 hajmon: plytki na p4 z socketem 423 i pamieciami rimm sa teraz na maksa tanie, od 150 zeta idzie kupic. Oplaca sie tylko wtedy jak ktos ci rownie tanio oferuje p4 423 i masz skad dorwac pamieci w sensownej cenie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Jak wiadomo P4 z Rimami jest lepszy od DDR P4 z dual DDR jest zblizony do Rimow ale jednak jeszce nie to :-) Popieram tego typa i mysle ze Rimmy powroca :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Wiem ze sie osmieszam tym pytaniem ale czy mozna Pentiuma 4 1.6 GHz Northwood`a podkrecic z pamieciami SDR bo na DDR kasy brak! Jesli tak to o ile? Jaka plyta glowna mogla by byc do tego najlepsza?Z tego co sie orientuje to P4 1.6A nie jest juz dostepny jakies 2 miesiace, hurtownie tez ich juz raczej nie maja, a w sklepach zapasow takich raczej nikt nie robilby. A pozatym PIV i SDRAMy to porazka, Athlon XP + SDRAMy jeszcze do przezycia, roznica w wydajnosci raptem 8-10% - wedlug moich testow ogolnowydajnosciowych. Lepiej daruj sobie takie bagno PIV + SDRAM - DDRy to przyszlosc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4DOS Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 hehe jak to mówią "wszystko można podkręcić" i pamięci nic do tego nie mają , a swoją drogą p4 1,6 to nie jest dobry wybór SDR + P4 ? buahahahahahaaaaa, chłopie gdzie ty żyjesz P4 1.6ghz na sdramach to tak jakbys sobie radeon'a 9700 walnl na plycie z agp 2x :P nigdy nie wykorzytsasz potencjału procesora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...