Jasinski Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Witam Mam problem a mianowicie posiadam neostrade ktora jest dzielona na 9 osob i chcialbym wiedziec co moge zrobic aby miec IP zewnetrze jako jeden z tych 9 osob (w tej chwili nikt nie ma IP zewnetrznego). Potrzebne mi to Ip abym mogl sobie grac przez neta:) Serwer jest postawiony na linuxie Za pomoc z gory dziekuje Najlepiej by bylo jak by to mi ktos dokladnie opisal krok po kroku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Musisz użyć mocy. Zewnętrzena IP osiągniesz jak Admin otworzy Ci porty. Teoretycznie może wszystko przeforwardować do Ciebie - ale na pewno tego nie zrobi. Poproś o przekierowanie konkretnego portu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasinski Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 No ale mozesz napisac jak on ma to zrobic dokladnie ?? Bo wsam raz admin jest moim kolega i powiedzial mi ze jak sie dowiem jak to zrobic to on mi to zrobi ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 To fajny 'admin', który nie ma pojęcia o portach, forwardowaniu i generalnie o zarządzaniu siecią ;) Powodzenia ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasinski Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 nie czas na gadanie co on umie a co nie tylko teraz musze skad sie dowiedziec krok po kroku jak to zrobic wiec jak byscie mogli mi pomoc byl bym wdzieczny ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snower1 Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 włączasz takie coś jak virtual serwer i tam wpisujesz porty.Proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasinski Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Nie takie proste bo jak juz mowilem serwer jest na linuxie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasinski Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 ktos mi pomorze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 Juz Ci zavader napisal - musi Ci admin przeforwardowac porty. A jak sie bierze za cos, o czym nie ma pojecia, to juz nie nasza wina... niech siada do dokumentacji i szuka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasinski Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 On nie bierze za to kasy dla siebie zadnej bo kasa jest dokladnie podzielona i nie ma zadnych nadwyzek ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnny00 Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 smutna ta cala sytuacja w twojej rozdzielni :lol2: a wiesz ze i linux to calkiem szerokie pojecie bo dytrybucji jest dzisiaj na swiecie niemalo... gratulacje adminowi:D.. ale tak na powaznie.. jak on rozdzielil lacze majac taka "szeroka" wiedze? i podpowiem tobie NAT B) dalej sam kombinuj w www.google.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztandar Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Cytat smutna ta cala sytuacja w twojej rozdzielni laugh.gif a wiesz ze i linux to calkiem szerokie pojecie bo dytrybucji jest dzisiaj na swiecie niemalo... gratulacje adminowi:D.. ale tak na powaznie.. jak on rozdzielil lacze majac taka "szeroka" wiedze? i podpowiem tobie NAT cool.gif dalej sam kombinuj w www.google.pl Rozdzielic teraz to nie problem , kupił Modem z Routerm ADSL pewnie juz skonfigurowany na Neo , podłączył pare kabli to nawet laik może zrobic , ale jesli faktycznie nie ma wiekszego pojecia o necie i sieci to ja wspolczuje reszcie uzytkownikow. Pozatym kto dzieli neo na 9 osob :/ przeciez jeden zapusci jakiegos P2Pi reszta nawet strony nie otworzy + limit jak dla mnie pomysl bez sensu , na 9 osob bez namyslu bralbym DSL. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...