Skocz do zawartości
Jasinski

Neo Dzielona

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem a mianowicie posiadam neostrade ktora jest dzielona na 9 osob i chcialbym wiedziec co moge zrobic aby miec IP zewnetrze jako jeden z tych 9 osob (w tej chwili nikt nie ma IP zewnetrznego). Potrzebne mi to Ip abym mogl sobie grac przez neta:)

Serwer jest postawiony na linuxie

Za pomoc z gory dziekuje

Najlepiej by bylo jak by to mi ktos dokladnie opisal krok po kroku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

smutna ta cala sytuacja w twojej rozdzielni :lol2: a wiesz ze i linux to calkiem szerokie pojecie bo dytrybucji jest dzisiaj na swiecie niemalo...

gratulacje adminowi:D.. ale tak na powaznie.. jak on rozdzielil lacze majac taka "szeroka" wiedze?

i podpowiem tobie NAT B) dalej sam kombinuj w www.google.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

smutna ta cala sytuacja w twojej rozdzielni laugh.gif a wiesz ze i linux to calkiem szerokie pojecie bo dytrybucji jest dzisiaj na swiecie niemalo...

gratulacje adminowi:D.. ale tak na powaznie.. jak on rozdzielil lacze majac taka "szeroka" wiedze?

i podpowiem tobie NAT cool.gif dalej sam kombinuj w www.google.pl

Rozdzielic teraz to nie problem , kupił Modem z Routerm ADSL pewnie juz skonfigurowany na Neo , podłączył pare kabli to nawet laik może zrobic , ale jesli faktycznie nie ma wiekszego pojecia o necie i sieci to ja wspolczuje reszcie uzytkownikow.

Pozatym kto dzieli neo na 9 osob :/ przeciez jeden zapusci jakiegos P2Pi reszta nawet strony nie otworzy + limit jak dla mnie pomysl bez sensu , na 9 osob bez namyslu bralbym DSL.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi