Skocz do zawartości
bobson37

Silkroad Online

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktos już w to grał? ja właśnie zasysam klienta, konto już zrobiłem i myśle ze jutro pośmigam. Gra jest darmowa, nie ma kosmicznych wymagań i ponoć nie jest tak nudna i brzydka graficznie jak MU i tym podobne.

Wiecej info tutaj http://www.silkroadonline.net/

Screeny http://www.silkroadonline.net/dataroom/screenshot.asp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

��ũ�ε� �����Ʈ�� �Ʒ��� ȯ�濡����ȭ �Ǿ��ϴ�.

Windows �迭�ü� ( Microsoft Windows 9X/Me/NT/2000/XP/2003 )

Microsoft Internet Explorer 4.0 �̻�

Eh, chyba juz podziekuje :( Nawet screenshotow nie mozna sobie obejrzec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm... przydałyby się mirrory do tego clienta, zarejestrowałem się ładnie, biorę się za ściąganie, a tam... 30KB/s no posiekać się można. Z taką prędkością to bym się chyba nie doczekał, No nic, wezmę się później za ściąganie, zobaczymy jak to będzie, bo z chęcią bym sprawdził co to takiego i do czego to można przyrównać :-)

Edytowane przez Grees

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm... przydałyby się mirrory do tego clienta, zarejestrowałem się ładnie, biorę się za ściąganie, a tam... 30KB/s no posiekać się można. Z taką prędkością to bym się chyba nie doczekał, No nic, wezmę się później za ściąganie, zobaczymy jak to będzie, bo z chęcią bym sprawdził co to takiego i do czego to można przyrównać :-)

1730197[/snapback]

Nie każdy ma 2Mbps :D

Gre już mam na HDD, ide śmigac. Za jakiś czas napisze coś jak gierka się prezentuje itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WOW, gra jest naprawde dobra, mobków jest pełno, gra stawia ogromny nacisk na rozwój skilli, jest pełno questów do wykonania. Co do wiary, heh serv jest aż przeciążony (4 tysiące osób jest online ), niedługo ma ruszyc 2 server wiec bedzie super.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde ta instalka mnie troszke odstrasza - 480 MB do zassania w takie prędkośći - to będzie za dwa dni.

Ale cierpliwie - i tak nie ma nic fajnego do grania teraz, jedyna szansa w takich fajnych On-Line RPG'ach...

Zobaczymy...

// EDIT

Zasysam - idzie jakos sprawniej - rano będzie. Zobaczę - bo ze screenów zapowiada się fajna gierka - ale się okaże. No i wreszcie po angielsku a nie Tajwańsku ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam forum o grze: http://silkroad.blo.pl/

Serw. ogolnie przepelnione, bardzo duze klopoty z zalogowaniem... ;/

edit

Gralem w to jakis czas temu, wniosek : kolejna chinska/japonska/tajwanska masowka... ;/ (kto zaglada na mmorp.pl wie, ze jedna taka gra wychodzi praktycznie co tydzien :D ).

Bardzo ambitna z questami w stylu: zabic 10 potworow, przynies 10 jejek i tak w kolko. To ja juz wole guild wars. Jesli ktos lubi bezmyslne siekanie mobow - jest to gra wlasnie dla niego. ;]

Edytowane przez ath

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja gram w Silka od 5 dni , narazie 23 lvl : )

Gra jest dopiero w wersji alpha wiec jest jeszcze wiele niedociagniec. Server jest STRASZNIE zapchany , dostac sie na niego to cud a jak juz sie dostaniesz to lagi ,ze az glowa boli. Na oficjalnej stronie pisza ,ze w tym tyg. powieksza limit graczy na servie, mam nadzieje ,ze to poprawi cala ta sytuacje.

Jak cos w grze "Sudeux"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem z której strony (w L2 juz ponad rok gram)

I co, że grasz rok to nic nie zmienia, że nosisz okulary. Ja grałem 3 miesiac, dziennie po 10 godzin. Wylewelowałem wszystkie możliwe postaci i kierunki do poziomu 60 !

A co nie przypomina ! System walki, pasek ciosów na EFACH, Wygląd Paska życia i Many plus Level. Same otoczenie ! Oglądałem Trailer i bardzo przypomina. Silnik też widać bardzo podobny do Lineage, może na tym samym zbudowane. Raczje to nie jest podobne do World Of Warcraft, jesli komus oto chodzi :)

Bardzo dobra gra musi być. Szkoda, że servery full.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde zassało się, zainstalowałem - ale mam chyba za słabą grafikę - bo tnie jak cholera. Wywaliło mnie z menu. Chyba sobie odpuszczę...

BTW. Warto za Lineage 2 płacić ? Czy tam jest po prostu kupujesz grę - grasz ile chcesz ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BTW. Warto za Lineage 2 płacić ? Czy tam jest po prostu kupujesz grę - grasz ile chcesz ?

1732539[/snapback]

Tak to jest w Guild Wars. W temacie o GW jest link do triala - 10 godzin zabawy. Warto sobie potestować i podjąć decyzję czy lepiej jest wydać kasę na grę raz, czy płacić co miesiąc abonament.

Z tego co pamiętam w Linage 2 jest abonament.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I co, że grasz rok to nic nie zmienia, że nosisz okulary. Ja grałem 3 miesiac, dziennie po 10 godzin. Wylewelowałem wszystkie możliwe postaci i kierunki do poziomu 60 !

A co nie przypomina !  System walki, pasek ciosów na EFACH, Wygląd Paska życia i Many plus Level. Same otoczenie ! Oglądałem Trailer i bardzo przypomina.  Silnik też widać bardzo podobny do Lineage, może na tym samym zbudowane. Raczje to nie jest podobne do World Of Warcraft, jesli komus oto chodzi :)

Bardzo dobra gra musi być. Szkoda, że servery full.

1732467[/snapback]

Jedyne co ta gre laczy z L2 to typ MMORPG. Co do grafiki to przeciez kazda gra tego typu musi miec pasek hp itd, to logiczne. Predzej jesli juz chodzi o porownanie porownalbym ja do MU.

Widac ze grales na servach z big ratami, nawet nie znasz dobrze gry, kazda postac znasz polowicznie. 3 miechy to za malo na opanowanie calego L2 :D .

Co do silka, nie wiem czemu ale u mnie ustawienie cieni na maxa zniza fpsy z 75 do 25, tak wiec mam cienie ustawione na medium, ladnie lazi a roznicy nie widze.

Zavader - jak chcesz grać w L2 na officialnym płatnym servie to daj sobie spokój, no chyba że jesteś maniakiem i bedziesz w to łupał non top (masakryczne podbicie i ogolnie hardcore, a wszystko by grac dłużej i płacić co miech) ja troche grałem i wysiadłem, teraz gram na officialach darmowych z wiekszym podbiciem (typu all x3 lub x4)

Pozdro

Edytowane przez bobson37

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gierka spoko tylko denerwują strasznie niektore błędy np kiedy zabijesz potwora to postac nie chce podniesc złota lub czasami idze i zamiast omijac przeszkody to sie na nich zatrzymuje :blink: ale ogolnie wporzo tylko jeszcze te serwery :mur: jestem ciekaw

czy jak juz bedzie pełna wersja (beta bądz final) to czy nadal bedzie darmowa czy moze zrobi sie platna??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Użyj IE...

1732708[/snapback]

Wiesz, nie mam IE a chcialbym sobie chociaz screenshoty zobaczyc. Za takie podejscie autorow gry ja juz podziekuje ;)

Jedyne co ta gre laczy z L2 to typ MMORPG. Co do grafiki to przeciez kazda gra tego  typu musi miec pasek hp itd, to logiczne. Predzej jesli juz chodzi o porownanie porownalbym ja do MU.

1733007[/snapback]

Jakby nie patrzec na pierwszy rzut oka interfejs jest bardzo podobny do tego z Lineage 2. Reszta chyba juz nie, gra zbyt malo zajmuje, zeby byla oparta na Unreal Engine ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gierka spoko tylko denerwują strasznie niektore błędy np kiedy zabijesz potwora to postac nie chce podniesc złota lub czasami idze i zamiast omijac przeszkody to sie na nich zatrzymuje :blink: ale ogolnie wporzo tylko jeszcze te serwery :mur: jestem ciekaw

czy jak juz bedzie pełna wersja (beta bądz final) to czy nadal bedzie darmowa czy moze zrobi sie platna??

1733082[/snapback]

żeby podnieść automatycznie naciskaj g

a mam pytanie jak sprzedawać

bo nie moge do tego dojsc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@KrzychuG tu tez masz pare zdjec gry.

Ogolnie to gierka spoko, fakt ze czasami na serwa trudno wbic (ale wieczorkami jest lepiej) a lagi mam tylko w miescie jak sie patrze np na plac z setka ludzi :]

ps- a TU bezposredni link do zassania gierki :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to zrób tak zeby przegladarka udawała IE i Windowsa. :P

1733796[/snapback]

Probowalem, nie udalo sie oszukac stronki. Dzieki za zdjecia. Przegadajac tamtejsze forum mozna wywnioskowac, ze nie tylko mi wyglad gry kojarzy sie z Lineage ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi