zibi322 Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 wiec zrobilem blok dla kolegi i porobilem mu zdjecia w fazie prac i wynik koncowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Ewoks=- Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 Jak tylko kolega Ewoks otrzyma blok w swoje rece (juz sie nie moze doczekac) zapoda wyniki i wiecej szczegolow co do WC. Tutaj DZIEKUJE Zibiemu za kawal dobrej roboty. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaStEr Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 Wygląda całkiem nieźle :lol: , na jakiego procka chesz to założyć i o ile zamierzacie go podkręcic :twisted: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maluszek Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 ogólnie spoko, tylko opiłuj go zdziebko, bo wygląda jak obrzygany cyną :mrgreen: (jestem niepoprawnym estetą :D ) Pozdo M. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 bylem juz tak zrabany ze nie opilowalem go, zreszta Ewoks jak ci bedzie to przeszkadzac estetycznie to sobie go opilujesz :P . p.s. spod jest wstepnie przeszlifowany papierem 2000, ale wypadalo by to jeszcze wypolerowac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Ewoks=- Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 Wygląda całkiem nieźle , na jakiego procka chesz to założyć i o ile zamierzacie go podkręcic Procek to antek xp AROIA 1,7+(1460)(unlock), jak narazie chodzi na 1660 chlodzony powietrzem (titan d5tb) temp w stresie 45-49, procek wstaje na 166 ale juz mu cieplo , zobaczymy co bedzie na WC :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 Wygląda całkiem nieźle , na jakiego procka chesz to założyć i o ile zamierzacie go podkręcic Procek to antek xp AROIA 1,7+(1460)(unlock), jak narazie chodzi na 1660 chlodzony powietrzem (titan d5tb) temp w stresie 45-49, procek wstaje na 166 ale juz mu cieplo , zobaczymy co bedzie na WC :)Ja też mam 1700 AGOIA z moim nowym bloczkiem by amoniak tak samo jak ze starym bloczkiem chodzi około 1701 MHz 11,5x155 fsb :) :D :twisted: życzę powodzenia i jak najwiekszych sukcesów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 Wygląda całkiem nieźle , na jakiego procka chesz to założyć i o ile zamierzacie go podkręcic Procek to antek xp AROIA 1,7+(1460)(unlock), jak narazie chodzi na 1660 chlodzony powietrzem (titan d5tb) temp w stresie 45-49, procek wstaje na 166 ale juz mu cieplo , zobaczymy co bedzie na WC :)Ja też mam 1700 AGOIA z moim nowym bloczkiem by amoniak tak samo jak ze starym bloczkiem chodzi około 1701 MHz 11,5x155 fsb :) :D :twisted: życzę powodzenia i jak najwiekszych sukcesów niezly ten bloczek jak wyglada w srodku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 dzwina mas zte agoie, moja 1.83ghz na wc chodzila bez problemu (i 1.8ghz na ac bez problemowo :twisted: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Ewoks=- Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 Jak dobrze widze cos ala Atlantis chyba ze sie myle. Jaka technika wykonany ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 dzwina mas zte agoie, moja 1.83ghz na wc chodzila bez problemu (i 1.8ghz na ac bez problemowo :twisted: )sam proc może i więcej wyciśnie szynie powyżej 160 postuje ale dzielnik 1/5 jeszcze się nie załącza w przyszłym tygodnu zrobię chłodzenie Barracudy Jak dobrze widze cos ala Atlantis chyba ze sie myle. Jaka technika wykonany ??a no altlantis był wzorem a co do techniki owal wyfrezowany natomiast kanał i blaszki bulbulizatorów :D przyklejone TERMOPOXEM klej termoprzewodzący podobno zawiera 80% miedzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makakus Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 Cos widze ze ta AGOIA nie jest taka dobra, ja mam AROIA z box`a i kreci sie jak widac(max 48*C) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 nie jestem specjalista w tych sprawach ale czy nie nalezy tego bloczku na dole troche wyszlifowac?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Ewoks=- Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 bedzie polerowany nie martw sie :) juz ja tego dopilnuje ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 fajny ten bloczek fla ewoxa :P ale faktycznie przydalo by sie go kosmetycznie opilowac i pod polerowac !:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Ewoks=- Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 obawiam sie zmontowany WC narazie bedzie musial obejsc sie bez nagrzewnicy, po przeczytaniu kilku ostatnich postow dowiedzialem sie ze nie pasuje ona do mojego bloku prawdopodobnie bedzie cos tam korodowac , jest to nagrzewnica prawdopodobnie z fiata 125p, zeberka ma prawdopodobnie aluminiowe lub jakies stalowe, nie wiem jak jest w srodku ale pamietam ze jak ja dostalem rurki byly zielonkawe hmm moze to mosiadz przynajmniej ma taki kolor, co o tym myslicie ?? da sie to jakos obejsc ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 ewoks jak jest zielonkawe to znaczy miedz lub mosiadz, co do pf125p to chyba byly mosiezne nagrzewnice. A jak alu to rzeczywiscie bedzie korodowac, ale nie blok a nagrzewnica. Jak testowalem bloki od mate i mialem plyn (czysty dynagel) w garnku aluminiowym to po miesiacu garnek byl czarniutenki w srodku. Oczysc ta nagrzewnice dobrze i powinno chulac. aha jak bedziesz wezyki zakladal 12mm na blok (sredn. zew. wyprowadzen 15mm) to koniec wezyka wloz na chwilke do wrzatku i ci powinien wejsc wezyk bez problemow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 ewoks jak jest zielonkawe to znaczy miedz lub mosiadz, co do pf125p to chyba byly mosiezne nagrzewnice. A jak alu to rzeczywiscie bedzie korodowac, ale nie blok a nagrzewnica. Jak testowalem bloki od mate i mialem plyn (czysty dynagel) w garnku aluminiowym to po miesiacu garnek byl czarniutenki w srodku. Oczysc ta nagrzewnice dobrze i powinno chulac. aha jak bedziesz wezyki zakladal 12mm na blok (sredn. zew. wyprowadzen 15mm) to koniec wezyka wloz na chwilke do wrzatku i ci powinien wejsc wezyk bez problemow.A ja mam pytanko z jakimi metalami razem w obiegu miedź koroduje... Bo moja nagrzewnica jest w środku lutowan (a nie wierzę by sie bawili w lutowanie aluminium)... A co do twojego bloku to choc może nie wygląda on zbyt pięknie ale najważniejsze jest by był skuteczny!!!!! Mój może też nie będzie najpiękniejszy i najwspanialszy ale dla mnie się liczy to że będize zrobiony przeze mnie!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 z tego co wiem to napewno Cu z Al wchodzi w jakas dziwna reakcje - poprostu sie gryzie, z innymi metalami nie wiem ale z cyna raczej nie bo by nie uzywali lutowania do instalacji c.o. wlasnie moze to nie szczyt techniki i estetyki ale zrobiony samemu i wcale w to nie wlozylem malo pracy, wrecz odwrotnie. W kazdym razie satysfakcja gwarantowana. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 Cos widze ze ta AGOIA nie jest taka dobra, ja mam AROIA z box`a i kreci sie jak widac(max 48*C)AGOIA jest ok pamięci tylko niewyrabiały, po wymianie na ELIXIRY PC 2700 ruszyło na 1905 MHz czyli 11x 173 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 zibi322 : czarny osad w garnku alumninowym to właśnie korodujący blok miedziany ... po prostu osadzająca się miedź taki kolor ..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Ewoks=- Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 Dobre wiesci chlodnica w srodku jest mosiazna, zawsze to lepsze niz alu :) a bloku jak nie bylo tak nie widac , idzie juz do mnie ze 4 dni a to przeciez tez na poludniu polski , no chyba ze zibi sie zapomnial i wyslal pozniej PS. chlodnice czyszcze juz 4 dzin a syf dalej z niej leci,do czyszczenia polecam kreta wytepi nawet rdze ;) Pozdrowka all narax Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 ewoks nie idzie 4 dni bo dopiero dzis wyslalem, sorry ze tak pozno, ale poprostu nie mialem czasu. Tak to juz u mnie jest, zapytaj berkuta ile mu slalem pare plaskownikow - chyba z miesiac. Ale najwazniejsze ze dzis poszlo, w poniedzialek, wtorek powinienes go dostac juz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Ewoks=- Opublikowano 21 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2002 Witam wszytskich po dluzsze przerwie (przerwa spowodowana calym tym chlodzeniem ) dzisiaj dokonczylem reszte z WC (montowanie chlodnicy +wentyl). Zaczne moze od reszty parametrow blok juz znacie, pompka to powerhead 402 (1000l/h), chlodnica mosiazna( fiat 125p-przynajmniej tak to wygladalo), wszystkie werze 12(wew), wentylator na chlodnicy to susnon 120*120*38(83 cfm ),pojemnik 3 l. Procesor 1,7+(1466) @ 2,0+(1660) 133*12,5 (1,75V) a temperatury odpowiednio przy stresie max jaka widzialem narazie(pracuje juz okolo 4h) to 35 st a idle 33 st , temperatura wody 28 stopni ,otoczenia 20 stopni, ehh chyba wszystko , jak jakies pytania to walcie , ja ide krecic dalej aha procek wstaje na 166*11 (1,85V) ale juz nie ma jak zwiekszyc napiecia a chyba tego mu brakuje , spokojnie chodzi na 166*10,5 zrobie mu potem testy na tych wynikach i zobaczymy czy temp sie duzo podniesie pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 21 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2002 Towarzyszu Ewoks ! Powodzenia na nowej (?) drodze życia ! btw: czy mógłbyś opisać subiektywne wrażenia co do głośności zestawu ?? ( szczególnie ten PH 402 ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 21 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2002 O bosze ale patent ten blok to na co jest jakie maszna nim wyniki ile ci zajeo zrobienie tego bloku:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Ewoks=- Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 czy mógłbyś opisać subiektywne wrażenia co do głośności zestawu ??Nie mozna powiedziec ze jej nie slychac ale przy delikatnym szumie wentyla (7V) nie daja o sobie znac.Naprawde polecam ja jak najbardziej, porzadnie wykonana i wydajna. Gdy jest wlaczona tylko pompka slychac delikatne buczenie, ale nie przeszkadza szczegolnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Ewoks=- Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 mowa oczywiscie o pompce a co do reszty zestawu to tylko wentyl slychac ale naprawde nie przeszkadza tak jak ten z AC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 hmmm .... jakieś 90 PLN .... 10W ... no dobra - " the choice was made " ... balszoje spasiba tawariszcz Ewoks - mam nadzieje że dzisiejsza niedziela jest w zoologicznym handlowa ... :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...