alienn Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 Witam Zamierzam kupić AMD SEMPRON 2800+ BOX / S- 754 (64bit) i do tego chciałbym wybrać jakąś tanią płytę główną, ale taką, żeby procek się nie dusił (czyli, żeby inny zestaw - tańszy o 50zł procek i droższa o 50zł mobo - nie okazał się szybszy) Myślałem nad Gigabyte K8NS ale pewny nie jestem, i raczej ta klasa cenowa co tej płytki by mnie interesowała. i zastanawia mnie ULi 1695 (może za rok wymienię grafę na PCI-X :rolleyes: ale to może :P) Any ideas? Z góry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 za 250zl masz 2600boxa- tylko mniejszy cache-mnoznik i taktowania te same. Płyte gb ale rev 1.1 dorwij..jak nie to raczej epoxa na nf3 ale też koniecznie konkretną wersje - rev 3.2 Szkoda,zę teraz cie na pci-e nie stac za 300zl jest dfi infinity do tego sempik 2600 i zestawik jak ta lala :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alienn Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 właśnie ten 2x większy cache mi się rzucił w oczy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alienn Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 a jest jakaś płyta co ją można w ciemno kupić?? mogę trochę dołożyć (tak ~280zł za samą płytę) bo pewnie będę kupował z arest'a bo lokalne sklepy to zdziercy jak cholera :) a tak na odległość to pewnie niechętnie sprawdzą , choć mogę się mylić (ale mój email do arest.pl został przykładnie wręcz zignorowany :P) pls help bo już chcę mieć nowy sprzęt :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magadan Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 a jest jakaś płyta co ją można w ciemno kupić?? mogę trochę dołożyć (tak ~280zł za samą płytę) bo pewnie będę kupował z arest'a bo lokalne sklepy to zdziercy jak cholera :) a tak na odległość to pewnie niechętnie sprawdzą , choć mogę się mylić (ale mój email do arest.pl został przykładnie wręcz zignorowany :P) pls help bo już chcę mieć nowy sprzęt :D 1734304[/snapback] AlieNV mam ten sam problem co Ty, też chce kupić proca i płyte w podobnym przedziale cenowym i też padło na Semprona 2800+ s754 64 bit L2 256 kb ....co do płyty padło tez na tego Gigabyte K8NS i tak bedzie wyglądał mój zestaw ... ...chyba żeby potrzeć w innym kierunku....Pentium IV 2,4 lub 2,6 Mhz (okolo 300zł) ...plus firmowa plyta z allegro za okolo 150-200 zł??? który zestaw bedzie miałlepszą wydajność??? przy okazji....obecnie pracuje na duronie 1,6 ...można go jakoś zaczarować ołowkiem i zrobić z niego Athlona XP....w zwiazku z tym mam pytanie:jak to zrobić? jakiego athlona bym mógł uzyskać i jak bardzo podniosło by to wydajność kompa??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Pentium IV 2,4 lub 2,6 Mhz 1734623[/snapback] Jak grasz to nie bierz Intela, ten Sempron 2800+ jest nawet wydajniejszy od Pentium 4 2.8, lepiej sie opłaca tego Semprona i kręcić, zawsze coś sie wyciśnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Epox 8KDA3J W Apollo za 289zł. Jeśli nie masz tyle to weź jego wersję I. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magadan Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Jak grasz to nie bierz Intela, ten Sempron 2800+ jest nawet wydajniejszy od Pentium 4 2.8, lepiej sie opłaca tego Semprona i kręcić, zawsze coś sie wyciśnie. 1734897[/snapback] Opinia oparta jest na jakis testach czy na Twoim osobistym zdaniu, Grzechu_1990? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Opinia oparta jest na jakis testach czy na Twoim osobistym zdaniu, Grzechu_1990? 1735216[/snapback] I na testach i na osobistym zdaniu, z resztą chyba każdy użytkownik na forum by Ci powiedział że jak gry to AMD, jak co innego to Intel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alienn Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 (edytowane) Venice nie ma tej płytki w apollo. znaczy jest ale jest niedostępna - z kasą bym się wyrobił i raczej tylko AMD, jade na tym już parę lat i jeszcze mnie nie zawiódł :rolleyes: Edytowane 5 Listopada 2005 przez AlieNV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymin Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 ja też bym polecal Epoxa 8KDA3I. Jestem jej posiadaczem i nie narzekam powinna spokojnie bujac sie do 280 - 300 fsb a dalej to tylko zalezy od pamięci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alienn Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 (edytowane) czyli Epox?? jaka jest różnica między modelami I i J oprócz k.sieciowej i dźwiękowej?? (nie licząc ceny ofkoz) Qrde nigdzie nie mogę znaleźć werji J w normalnej cenie :( Edytowane 5 Listopada 2005 przez AlieNV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...