Skocz do zawartości
GRX

Sound Blaster Live!5.1(0220) + Kxy =piszczenie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Na początku mówię że przeszukałem forum i nie znalazłem moich objawów więc napisałem mowy temat.

Mam SB Live! 5.1 Digital (sb0220)

Karta chodzi na KXach (bo potrzebuje ASIO)

Co jakiś czas, kiedy słucham muzyki(winamp5), przwijam, przeskakuje po uworach pojawia mi się zamiast muzyki wysoki dźwięk ciągły którego głośność sie smienia przypadkowo kiedy naciskam play, next lub przewijanie. Po kilkunastu takich zabiegach karta się odwiesza (zresztą nietylko to pomaga np przytrzymanie klawisza BackSpace w oknie rozmowy gg też. Ważne żeby dźwięk odtwarzany się często odtwarzał do nowa) i dalej działa normalnie... do następnej zwiechy.

To mnie strasznie wkurza... :)

Czy spotkaliście sie z czymś takim?

Dziekuje za pomoc...

Edytowane przez GRX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy spotkaliście sie z czymś takim?

Ja się spotkałem z czymś takim u siebie.Też mam SBLiva 5.1 sb0220 (teraz leży w szafie :lol2: ), u mnie też piszczy, a szkoda bo na KX to gra naprawde super.I najczęściej pojawało sie to przy szybkim zmienianiu mp3.Czasami też podczas słuchania.U mnie pomagał restart lub odczekanie ok 15 minut i wtedy wracało do normy.Gdzieś spotkałem się z takim problemem na forum ale tam piszczało na Audigy.Może to zależy od konfiguracji sprzętowej.W tamtym przypadku to był komputer z płytą na NForce2, jak i w moim.Może to coś ma do rzeczy.Ale to takie zgadywanie.W Win 2000/XP robi to sie u mnie często raz na godzine słuchania muzyki.Natomiast w Win 2003Server zdażało sie to może z raz na tydzien.Jeśli masz możliwość to spróbuj na tym Windowsie.Niestety odmian modelu sb0220 jest dużo i autor sterowników KX jak na razie nie może sobie poradzic z tymi błędami.Testowałem też ostatnią wersje beta3538i i też piszczy , w dodatku przestały w moim modelu grać tylne głośniki :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi