Skocz do zawartości
oficerMO

Nietypowe Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mój pierwszy post, pytanie mam bardzo oryginalne: jaka kartę graf. kupić do mojego wiekowego zestawu:

Duron 1300, 512 ddr, ecs k7s5a agpx4. zaslilacz 300W Modecom, w kompie tylko dysk i dvdrw. Mam teraz gf4 440 mx, wiec jaka karta da kopa w grach?.

cena karty ok 400 zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba r9550 bo cos mocniejszego bedzie mulone przez proca...

1732604[/snapback]

zgadzam sie że procek jest do d... , ale za kilka miechów wymienię go na Athlona XP 2200-2400, no ale najpierw chce wymienic grafe

zasilacz kupilem 2 miesiące temu, kurde mam nadzieje że nie będzie za słaby (wczesniej miałem 235 W + jeszcze jeden napęd i bez problemów było)

znalazłem takie coś: SAPPHIRE ATI Radeon 9800SE Advantage 128MB DDR/128bit TV/DVI AGP za 402 zeta. warto?, będzie to chodzić na tym zasilaczu czy pójdzie dym...? w sklepie stwierdzili ze 300W do tej karty na pewno wystarczy....

Edytowane przez oficerMO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skoro za jakiś czas planujesz następną wymianę to IMO dobrym pomysłem mogło by być nie kupowanie narazie niczego - czekaj do momentu aż będziesz kupował CPU - do tego czasu pozbierasz parę grosza a i grafy potaniejąi kupisz coś sensowniejszego.

Przeżyłeś tyle to przeżyjesz i jeszcze troche, a ten gf mx nie jest jeszcze taki zły, coprawda nic na nim nie chodzi już ale r9550 też nie wymiata

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skoro za jakiś czas planujesz następną wymianę to IMO dobrym pomysłem mogło by być nie kupowanie narazie niczego - czekaj do momentu aż będziesz kupował CPU - do tego czasu pozbierasz parę grosza a i grafy potaniejąi kupisz coś sensowniejszego.

Przeżyłeś tyle to przeżyjesz i jeszcze troche, a ten gf mx nie jest jeszcze taki zły, coprawda nic na nim nie chodzi już ale r9550 też nie wymiata

1732951[/snapback]

dobrze powiedzane, jak bedziesz kupowal wiecej sprzetu to moze uda sie jakis rabat wytargowac

zasilacz powinien wystarczyc, chociaz 350-360W by bylo lepsze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi