Peterq Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 chodzi o to ze chcailem se puscic na mym nowym wspanialym coolerku fsb 166....bo widzialem ze ktos tak ma...ale to bedzie razem 11*166=1826.....a nie chce odblokowywac mnoznika bo njie umiem... i nie bode sie za to bral, a po 166 dopiero mi sie dzielnik zmeinie, a mam pamieci 333 wiec chce to w koncu wykotrzystac, ale kom sie resetuje jak dam w biosie 166.... no i powraca bez pytania do normalnych ustawien.... :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 a zmieniłeś zworke na płycie głównej trzeba to zrobić bo nie zaakceptuje zmiany na 166 Ja mam fsg 167 1396@1753 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 Powraca do default bo taka fajna plyta - nie trzeba resetowac biosa. Podnies napiecie! Zapomniales ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterq Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 podnioslem o 10% weicej sie nie da na plycie, ale to nie to chyba..... a co z pamieciami...powinny chodzic, nie???cyrax??? jaka zworke ja mam jumperka z 100 na 133 tylko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 W takim razie powoli dochodz do fsb 166 KOm musi się ustabilizować. DAj mu większe napięcie i zwiększ fsb. Z jakiś tydzień jak pochodzi znowu zwiększ itd aż dojdziesz do fsb 166. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 W takim razie powoli dochodz do fsb 166 KOm musi się ustabilizować. DAj mu większe napięcie i zwiększ fsb. Z jakiś tydzień jak pochodzi znowu zwiększ itd aż dojdziesz do fsb 166. Hahaha, najlepsza metoda podkrecania jaka poznalem dotychczas :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 a mi dysk nie strtuje przy fsb 160, mozna cos z tym zrobic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 Noo, metoda rzeczywiście zarypista :D Tylko co z taktowaniem PCi ..... :twisted: :twisted: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 W takim razie powoli dochodz do fsb 166 KOm musi się ustabilizować. DAj mu większe napięcie i zwiększ fsb. Z jakiś tydzień jak pochodzi znowu zwiększ itd aż dojdziesz do fsb 166. Hahaha, najlepsza metoda podkrecania jaka poznalem dotychczas :D Czemu cię to śmieszy Jak się ustabilizuje to można dać więęęcej i zobaczyć co się stanie. Nie widze w tym nic dziwnego. Po drugie to jest bezpieczne. A jak od razu falniesz ze 133 na 166 to mgą być problemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 W takim razie powoli dochodz do fsb 166 KOm musi się ustabilizować. DAj mu większe napięcie i zwiększ fsb. Z jakiś tydzień jak pochodzi znowu zwiększ itd aż dojdziesz do fsb 166. Hahaha, najlepsza metoda podkrecania jaka poznalem dotychczas :D Hie to tresowanie , a nie podkrecanie . A dla kolegi co wykrecic nie moze proca , to zwieksz sobie Vcora ( juz to robiles chyba ) , zmniejsz Timingi na pamiatkach ( ale pewnie Defoult jest wiec to nie to ;) ) A teraz najwazniejsze , zobacz czy zasilka wytrzymuje duzy pobor mocy z podkreconego proca . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 Do CyraxFX : Wybacz ale takie poglądy należy zwalczać w zarodku bo inni jeszcze w to uwierzą i będzie problem :twisted: Co to według Ciebie znaczy ustabilizować ??? Znacznie bezpieczniej jest dać od razu na 166 - bo wtedy dzielnik PCI zmienia się już na 1/5 (tu dygresją do irnlng - to u Ciebie pewnie dysk nie wytrzymuje 40 MHz na PCI) (choć to jak wiadomo zależy od płyty) Rozwiązanie które Ty proponujesz - męczy grafę (ale ona przeżyje ) i co gorsza dysk - a strata danych nie jest niczym miłym........ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterq Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 vcora zmienialem timing mam na 2,5 ale jak sprawdzis zasilke???? Voltage Sensor(s) CPU Core Voltage : 1.74V Aux Voltage : 1.23V +3.3V Voltage : 3.26V +5V Voltage : 4.92V +12V Voltage : 12.29V Standby Voltage : 4.92V tak pokazuje w sisandrze.... aten pobor mocy jak obakac;(((?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 Żeby obiektywnie sprawdzić napięcia musiałbyś miernikiem przy obciążeniu - ale według tego co Ci pokazuje Sandra nie jest źle .... tylko Vcore wcale nie wygląda na podniesione ..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterq Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 no bo teraz jest normalnie bo mi bios zmienia przy starcie na defoult taktowanie i vcore, a reszte zostawia, spoko, nie????.... tylko ja sie nie bardzo lapie, a z tym dzielnikiem to pamietam ze jak dawalem fsb na 144...t o bylo spoko 145 juz winda sie wywalala.... ale ja chce od razu na 1/5 dzielnik bo nie chce ryzykowac... a po jednym taktowac nie bede bo mi sie karty popala:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 Do CyraxFX : Wybacz ale takie poglądy należy zwalczać w zarodku bo inni jeszcze w to uwierzą i będzie problem :twisted: Co to według Ciebie znaczy ustabilizować ??? Znacznie bezpieczniej jest dać od razu na 166 - bo wtedy dzielnik PCI zmienia się już na 1/5 (tu dygresją do irnlng - to u Ciebie pewnie dysk nie wytrzymuje 40 MHz na PCI) (choć to jak wiadomo zależy od płyty) Rozwiązanie które Ty proponujesz - męczy grafę (ale ona przeżyje ) i co gorsza dysk - a strata danych nie jest niczym miłym........ Widzisz i tu sie mylisz , bo dzilnik 1/5 wlacza sie na niektoryh plytach przy 160 Mhz FSB a nawet nizej . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 Na niektórych włącza się już przy 157 i co z tego? - pisałem że to zależy od płyty. Te które mają dzielnik 1/5 napewno mają go włączonego przy 166. Czytaj uważniej na przyszłość ..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterq Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 heh, czyli ja dalej nie wiem co z tym procem, jak go podkrecic, pamietam ze ktos tu mial taka plyte i proca i mu sie udalo...powiedzcie jak!!:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 heh, czyli ja dalej nie wiem co z tym procem, jak go podkrecic, pamietam ze ktos tu mial taka plyte i proca i mu sie udalo...powiedzcie jak!!:(A tak trudno wrzucić na początek 150 magistralę, a jak system nie będzie 100% stabilny to jedziesz w góre z v na procku do uzyskania 100% stabilności. NIc nie ryzykujesz bo pci 37,5 winno być bezpieczne(w 99% przypadkó tak jest). A jak chcesz koniecznie maistralę 166 to otwórz okno by ci siętrochępokój wymroził i wtedy siebierz za kręcenie. a jak wtedy na napięciu 1,85 (chyba że możesz dać więcej..)proc nie pójdzie na 166 to nie pójdzie i tyle (chyba że na Berkuta fc :D ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 Mam lepszy pomysl po prostu daj se spokuj z kreceniem lub zostaw fsb 144 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...