CyraxFX Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 Właśnie ile może wytrzymać. Mam obecnie 1,85V i zastanawiam się czy mogę zwiększyć do np 2 V. Dokładnie chodzi mi o Athlon XP 1600 (chodzi już na 2100 ale myśle że na 2200 pójdzie) :roll: :wink: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 NO bez jaj nikt nie wie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 NO bez jaj nikt nie wie.Przy odpowiednim chłodzeniu to pewno i 2,2V by zniósł (Berkut na tyle albo na 2,1 V - już nie pamiętam- swojego wrzucał), ale ja bym raczej 2V nie przekraczał. Jak nie masz wody to nie myśl o 1V chyba że masz stalowe nerwy i duuużo szczęścia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincente Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 Ja swojemu staremu XP 1700+ z Dragon Orbem3 aplikowałem od czasu do czasu nawet i 2,1 V i nie zauważyłem żadnych skutków ubocznych ( poza wysoką temp :P ). Ale kto wie ile by tak pochodził... Jeżeli masz WC to raczej nie ma się czego obawiać :) Nie wiem tylko jak takie napięcie wpłynie na procesor, utrzymywane przez długi okres czasu (więcej niż kilka tygodni), ale zawsze możesz to sprawdzić :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elh Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 Moja plyta pod tym wzgledem jest dobra: bez vmoda do 2.3V. Jako ze mam wydajne chlodzenie wodne, dla testow wlaczylem mojego XP1800+ na 2.3V, ale przy wyzszych czestotliwoasci zbytnio zwieksza sie wydizla ciepla etc, nie jest to uzyteczne przy podkrecaniu. Natomiast ponizej 2.2V nie wstaje przy ~1950 MHZ. Na 2.2V chodzi, ale zasialcz 300W szybko sie pali :( 31h Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...