bonco Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Przez całe wakacje grałem sobie w Lineage 2 i wszystko było ok ale ostatnio nagle podczas gry komp mi sie zaczął notorycznie wylaczac , czasem zaraz po włączeniu pc tez sie restartuje! właczam Wojne o Sródziemie to samo ! nieidzie pograc czy ramy padają? moze dysk albo płyta ? :-/ jakby co to mam stery od dzwięku c-media :( prosze o pomoc moze da sie cos zrobic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 może pora na nowy zasilacz :> napisz jaki masz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonco Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 (edytowane) kurde teraz to mi sie restartuje przy kazdej grze :/ lol zasilacz a jak to sprawdzic na fakturze niemam nic o zasilaczu jest tylko cooler ale niewiem co to jest... Edytowane 3 Listopada 2005 przez bonco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 TO moze jakas nalepka na zasilaczu, he? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonco Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 (edytowane) Nigdy nieinteresowałem sie zasilaczem on jest w kompie w srodku? bo otwierac to go nawet niebęde czy to jest gdzies z tyłu? no nalepka na tym jest tylko 230 w :/ Edytowane 3 Listopada 2005 przez bonco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korbusd23 Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Otworz obudowe (to nie boli) i sprawdz w srodku naklejka jest z boku a przy okazji odkurzysz kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonco Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 (edytowane) Otworz obudowe (to nie boli) i sprawdz w srodku naklejka jest z boku a przy okazji odkurzysz kompa. 1735398[/snapback] Jezeli to ejst to co mysle to mam chyba Speeze EE 80 mm ale to jest chyba wentylator a nie zasilacz :/ Edytowane 3 Listopada 2005 przez bonco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaffar Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Ja jeszcze bym sprawdził czy proc Ci sie nie przegrzewa, bo obiawy mogą być te same ...sugestia sprawdz jaką masz temperature na procku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonco Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Ja jeszcze bym sprawdził czy proc Ci sie nie przegrzewa, bo obiawy mogą być te same ...sugestia sprawdz jaką masz temperature na procku 1735418[/snapback] Łatwo powiedziec trudniej zrobic :P niewiem czym to sprawdzic i ten zasilacz jest 230 woltowy ale jakie marki to niepowiem bo naklejki niemam a i otworzyc to nawet niemam czym bo zawsze mi admin zmieniał cos przy kompie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrek Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 To idz do tego 'admina', tutaj wróżek niestety nie ma. Jeśli chcesz uzyskać tutaj pomoc, podaj to, o co Cię koledzy proszą. ( marka zasilacza, temperatura na procesorze - to ostatnie sprawdzisz np. programem Everest lub Aida ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Jak Ci admin zmieniał o co ci chodzi :?: Temperaturę sprawdzisz speedfan`em Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 kumpel mial podobnie i mial nieuziemione gniazdko wiec kazalem mu polaczyc drutem obudowę z kaloryferem i teraz mu wszystko pięknie gra i śmiga a jak kabelek sie rozlaczy to resety mu wracaja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonco Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Temop proca to 32 stopnie a co znaczy ze Aida pokazuje ze moj proc ma 1600+? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Temop proca to 32 stopnie a co znaczy ze Aida pokazuje ze moj proc ma 1600+? 1735511[/snapback] To oznacza że jest lepszy niż Pentium taktowany zegarem 1.6ghz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonco Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 no a co z tą temperaturą 32 to ok? bo jak tak to oznacza ze proc ok wiec musi to byc cos innego :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durek5 Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 ALe jaja !!! Dawno się tak nieuśmiałem,koleś pyta się co sie dzieje z jego kompem a nawet niumie go otworzyć :) Kolego na spokojnie otwórz obudowę (poszukaj w necie model obudowy którą posiadasz i postaraj się dowiedziec jak ją otworzyć,lub też znajdź foto obudowy podaj nam link i powiemy ci jak ją otworzyć) Kiedy już zrobisz to co wyżej ci opisałem pomożemy ci w dalszej części twojego problemu.POZDRAWIAM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonco Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 ALe jaja !!! Dawno się tak nieuśmiałem,koleś pyta się co sie dzieje z jego kompem a nawet niumie go otworzyć :) Kolego na spokojnie otwórz obudowę (poszukaj w necie model obudowy którą posiadasz i postaraj się dowiedziec jak ją otworzyć,lub też znajdź foto obudowy podaj nam link i powiemy ci jak ją otworzyć) Kiedy już zrobisz to co wyżej ci opisałem pomożemy ci w dalszej części twojego problemu.POZDRAWIAM. 1735534[/snapback] oj bo tylko raz w rzyciu był otwierany na moiach oczach jak mi koels wsadzał nagryware!! niebyło takiej potrzeby zeby go otwierac :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrek Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 (edytowane) No takie rzeczy to powinien wiedzieć, może poprostu ma zaplombowaną obudowę i boi się otwierać :) edit: Temperatura jest OK Edytowane 3 Listopada 2005 przez andrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durek5 Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 oj bo tylko raz w rzyciu był otwierany na moiach oczach jak mi koels wsadzał nagryware!! niebyło takiej potrzeby zeby go otwierac :P 1735544[/snapback] Ale jak sam widzisz w celu udzieleni ci jakiej kolwiek pomocy musisz ja otworzyć choćby po to żeby sprawdzić model zasilacza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonco Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Ze tez na tej nalepce jest tylko AC 230 :mur: a tego kompa to nawet niemam czym otworzyc :mur: a to niemozebyc ina ramu albo płyty głownej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 (edytowane) A nie masz śrubokręta w domu? A poza tym to skoro nie był otwierany baaaaaaaardzo dawno, to syfu masz tam pewnie z tonę... więc bierz śrubokręt w łapę i otwieraj! EDYTKA: A jak szukasz pretekstu, żeby Ci rodzice kupili nowy komputer, to powiedz, że się płyta główna i procesor spaliły i nie da się naprawić :lol: Edytowane 3 Listopada 2005 przez netes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Ze tez na tej nalepce jest tylko AC 230 :mur: a tego kompa to nawet niemam czym otworzyc :mur: a to niemozebyc ina ramu albo płyty głownej? 1735599[/snapback] Może, sprawdź pamięci memtestem86. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 (edytowane) @Grzechu_1990 Od tak sobie by mu nie padły, więc sprawdzaniem Memtestem jest raczej bezsensu. Otwórz budę, odkurz, przedmuchaj wentyle i sprawdź czy się wiesza... Edytowane 3 Listopada 2005 przez netes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durek5 Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Ze tez na tej nalepce jest tylko AC 230 :mur: a tego kompa to nawet niemam czym otworzyc :mur: a to niemozebyc ina ramu albo płyty głownej? 1735599[/snapback] Niema się co denerwować zrób tak jak napisałem wyżej poszukaj modelu obudowy i wklej tu linka (pomożemy ci ja otworzyć) napewno znajdziesz jakiś śrubunek w domu żeby ją odkręcić :) Co do syfu to na 100% jest tam tona kurzu choćby na wentylatorach i przydało by się je odkurzyć,po otwarciu sprawdzisz model zasiłki itd i dalej będziemy kombinować co się dzieje z twoim PC :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 @Grzechu_1990 Od tak sobie by mu nie padły, więc sprawdzaniem Memtestem jest raczej bezsensu. 1735623[/snapback] Ale kto wie, może z tego zasilacza poszło za duże napięcie i porobiły się teraz błędy, ale skoro uważasz sprawdzanie za zbędne to niech nie robi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 (edytowane) A po od razu szukać jaka to buda, jak on zapewne nie ma pojęcia, skoro nawet o zasiłce nic nie wie. Filozofia z otwieraniem ... żadna. Masz z tyłu kilka śrubek po bokach, odkręć, zdejmij bok albo całą górę (zależy jaką masz budę) i do roboty. Edytowane 3 Listopada 2005 przez netes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durek5 Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 A po od razu szukać jaka to buda, jak on zapewne nie ma pojęcia, skoro nawet o zasiłce nic nie wie. Filozofia z otwieraniem ... żadna. Masz z tyłu kilka śrubek po bokach, odkręć, zdejmij bok albo całą górę (zależy jaką masz budę) i do roboty. 1735637[/snapback] Szukać właśnie po to żeby niezgadywać jak ją rozkręcić zresztą czy to takie trudne?? WWW.GOOGLE.PL i wpisać obudowy PC i zaznaczyć żeby wyszukał w GRAFICE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Może szukać do usranej śmierci ;-), ale dobrze, że mu napisałeś w jaki sposób :-D. Choć moim zdaniem to i tak maksymalna przesada, przecież wystarczy spojrzeć na tył kompa i odkręcić te parę śrubek... na pewno będzie szybciej niż jakby miał szukać w googlach zdjęcia budy... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 stary, bier śrubokręt/nóż/łyżke/widelec odkręć śrubki z tylnej krawędzi lewej ścianki obudowy, potem przesuń ściankę do tyłu, no i dalej to chyba już bedziesz co zrobić :P przepisz co tam pisze na zasilaczu, a najlepiej jeśli masz cyfrówke walnij fote tej naklejki i pokaż nam tu. a i jak sie weźmiesz za odkurzanie to nie wjezdzaj z odkurzaczem do obudowy !!! weź jakiś miękki pędzelek do malowania albo jeszcze lepiej sprężone powietrze i przeczyśc wiatraki i radiatiory (takie metalowe coś pod wiatrakami). a jeśli nie chcesz sie za to zabierać to idź do admina albo jedź do serwisu i płać nadaremnie kase ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Bonco ------- Po pierwsze: Twój zasilacz to pewnie znany wszystkim sławny Codegen 300W, ale pewien być nie moge... Po drugie: Jeżeli komp nie ma plomb to jaki problem odkręcić ścianke od budy? (ew. całe blachy zdejmowane)... Mała adnotacja do sugesti wyżej - jeżeli nie masz śróbokręta (jak to sie pisze to głowy nie dam) to weż nawet nóż i odkręć te śrubki... A jak już otworzysz bude to powiedz co to za zasiłka... Pzdr. AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...