harryt Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Mam taki oto wentylator: Wiatrak Nie jestem zwolennikiem świecidełek. Nie mam też pojęcia o elektronice. Więc pytanie: Czy mogę poprzecinać te kabelki przy LED'ach ? Czy nie są one przypadkiem połączone z silnikiem wentylatora i ich przecięcie spowoduje jego unieruchomienie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Argennto Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Spokojnie możesz je odciąć :) tylko przy wyłączonym zasilaniu .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harryt Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Odcięte. Wszystko ok. Dzieki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Sorry za OT ale jak tam wiatrak się sprawuje tzn nie telepie nie terkocze? bo nie znam zbytnio tych CMów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harryt Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 (edytowane) Powiem tak, jestem mile zaskoczony. Mam go od wczoraj. Przed założeniem na procesorze miałem w idle temp. 44* (Pentagram QC-Cu92 przy 2000 obr. i CM 80 z boku na min. obr., obroty zasilacza w granicach 1460). Po założeniu tego CM 120(na max. obr.) temp. na proc. 34* przy obrotach Pentagrama 1500 i zasilacza 1300, temp. HD spadła z 33* do 25*. Hałas jak to mówią pojęcie względne (dla mnie bardzo cicho) mam w budzie jeszcze 2 went. 92 i AC rev.1 na karcie. Ogólnie słychac tylko lekki szum powietrza. ps. CM 120/120/25 zamontowany jako wyciągający z tyłu obudowy, brak wibracji itp. Edytowane 5 Listopada 2005 przez harryt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 a ja mam podobny problem- mam taki CM 80mm na zwykłym kabelku wentylatoroeym 3pin- na 5V nie świeci wiec chce odseparować zasilanie wentyla i diód LED- da sie ? mam też AC świecący no ale on nie gaśnie na 5V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...