SpiderMAN Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 Kumpel ma plyte ECS K7S5A Procka Durnia 1200 192MB SDRAM ;) (Przesiadzie sie na DDR-y) X-Power GeForce2MX 400 64MB TV-OUT HDD Seagate Medalist ATA33 8GB ;) To wszystko pod kontrola Win98, stery do chipsetu zainstalowane, AGP 4x w biosie ustawione na Enabled, Detonatory 27.42 - i jest 1187 punktow w 3DMarku2001SE, najdziwniejsze jest jednak to, ze w CPU info 3DMark pokazuje jakoby Duron byl na magistrali 66 MHz??? :) :roll: Pomozcie mi bo nie wiem za bardzo jak mu pomoc, zmiana wersji sterownikow mysle, ze pomoze, ale czy mam racje. P.S. V Sync jest wylaczony - a nawet gdyby nie to i tak by tak bardzo nie zanizyl. Z tego co szukalem na necie powinien miec okolo 2500-3000 punktow w 3DMarku. Najgorsze jest to, ze nawet NFS3 tnie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord VATer Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 Witam. Może to wina magistrali, a może masz włączony FSAA - wydaje mi się, że sama magistrala aż tak nie powinna spowalniać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 Witam. Może to wina magistrali, a może masz włączony FSAA - wydaje mi się, że sama magistrala aż tak nie powinna spowalniać. FSAA jest wylaczone! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 Witam. Może to wina magistrali, a może masz włączony FSAA - wydaje mi się, że sama magistrala aż tak nie powinna spowalniać. magistrala jest ustawiona nominalnie na 100 MHz, a to tylko jest przeklamanie. Sprawdzane bylo wCPUid Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 Czego sie spodziewasz po tak wspaniałym duecie ? :wink: sorki, po tak wspaniałym trio Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 oczywiście wynik powinien być wyższy, ale...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 oczywiście wynik powinien być wyższy, ale......Niekonieczne wyższy, jeśli by ten gf miał 64 bit sdr (zamiast 128), więc by może ma właśnie takie cudo techniki :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 oczywiście wynik powinien być wyższy, ale......Niekonieczne wyższy, jeśli by ten gf miał 64 bit sdr (zamiast 128), więc by może ma właśnie takie cudo techniki :roll:Raczej taki nie jest. Macie jakies inne pomysly Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 oczywiście wynik powinien być wyższy, ale......Niekonieczne wyższy, jeśli by ten gf miał 64 bit sdr (zamiast 128), więc by może ma właśnie takie cudo techniki :roll: wydaje mi sie ze jednak powinien byc wyzszy na moim poprzednim kompie : cel 700@1050 i diamond viper 550 (riva tnt) miałem w 3dmarku 2001 w defaulcie jakies 1200 punktów, a chcąc nie chcąc gf2mx400 nawet na 64 - bitowych sdramach powinien być lepszy, no i procek duron 1200 (nie jestem pewien czy jest lepszy od mojego poprzedniego, ale napewno porównywalny) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 oczywiście wynik powinien być wyższy, ale......Niekonieczne wyższy, jeśli by ten gf miał 64 bit sdr (zamiast 128), więc by może ma właśnie takie cudo techniki :roll: wydaje mi sie ze jednak powinien byc wyzszy na moim poprzednim kompie : cel 700@1050 i diamond viper 550 (riva tnt) miałem w 3dmarku 2001 w defaulcie jakies 1200 punktów, a chcąc nie chcąc gf2mx400 nawet na 64 - bitowych sdramach powinien być lepszy, no i procek duron 1200 (nie jestem pewien czy jest lepszy od mojego poprzedniego, ale napewno porównywalny) Tak jak napisalem wczesniej wg. bazy wynikow MadOnion.com powinien miec okolo 2500-3000, a nawet wiecej na tym procku i karcie, a tu taka kupa. Zaczynam podejzewac, ze ta karta to jakas lipa ;) :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 Winy szukaj nie w karcie lecz w mobo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 Winy szukaj nie w karcie lecz w moboAkurat na temat tej mobo nie moge nic zlego obecnie powiedziec bo to nie moja plyta, a kumpel twierdzi, ze chodzi wszystko OK. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 Winy szukaj nie w karcie lecz w moboAkurat na temat tej mobo nie moge nic zlego obecnie powiedziec bo to nie moja plyta, a kumpel twierdzi, ze chodzi wszystko OK.jak twierdzi ze chodzi wszystko ok to po co kombinujecie zeby miec wiecej 3dmarków ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 Winy szukaj nie w karcie lecz w moboAkurat na temat tej mobo nie moge nic zlego obecnie powiedziec bo to nie moja plyta, a kumpel twierdzi, ze chodzi wszystko OK.jak twierdzi ze chodzi wszystko ok to po co kombinujecie zeby miec wiecej 3dmarków ?Bo powinno byc wiecej!!! Wiesz co, moze juz nie odpisuj bo nie wnosisz nic nowego do watku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 kurna, trzymajcie mnie, twoj kumpel kupił nahgorsze <span style="color:red;">[ciach!]</span>o jakie mogło być i sie teraz dziwicie ? eot Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 oczywiście wynik powinien być wyższy, ale......Niekonieczne wyższy, jeśli by ten gf miał 64 bit sdr (zamiast 128), więc by może ma właśnie takie cudo techniki :roll:Raczej taki nie jest. Macie jakies inne pomyslyA nie prościej wziąć twoją grafędo niego (albo jego do ciebie) zainstalować cały system od nowa i sprawdzić??? Jak będą jakieś anormalne wyniki to wszystko będzie jasne... A tak poza tm to skąd ta pewność żę ten gf nie ma 64 bit sdr? Być może do tego jeszcze ma jakies zaniżone taktowania.. A system oczywiście od nowa stawialiście prawda? Bo ja na mojej rivie tnt2 m64(co prawda kręconej, ale i tak słabszej od gf) na durniu 1000@1168 miałem ponad 1100 więc podobny wynik... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 oczywiście wynik powinien być wyższy, ale......Niekonieczne wyższy, jeśli by ten gf miał 64 bit sdr (zamiast 128), więc by może ma właśnie takie cudo techniki :roll:Raczej taki nie jest. Macie jakies inne pomyslyA nie prościej wziąć twoją grafędo niego (albo jego do ciebie) zainstalować cały system od nowa i sprawdzić??? Jak będą jakieś anormalne wyniki to wszystko będzie jasne... A tak poza tm to skąd ta pewność żę ten gf nie ma 64 bit sdr? Być może do tego jeszcze ma jakies zaniżone taktowania.. A system oczywiście od nowa stawialiście prawda? Bo ja na mojej rivie tnt2 m64(co prawda kręconej, ale i tak słabszej od gf) na durniu 1000@1168 miałem ponad 1100 więc podobny wynik... System od nowa, u mnie sprawdzimy moze, ale mi sie nie chce systemu instalowac, kumpel sobie sprawdzi u sasiada ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...