KtosKcies Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 (edytowane) Witam wszystkich! Od kilku dni przegladam to forum w poszukiwaniu sensownych czesci do mojego "wymarzonego" zestawu. ;) Jako ze nie znam sie w sumie na komputerach wiekszosc postow ktore tu przeczytalem byly dla mnie niezrozumiale. ;] Tak czy siak korzystajac z opcji "szukaj" oraz roznych stron z testami, opiniami etc wypisalem sobie wszystko co chcialbym aby znalazlo sie w moim zestawie. Prosze o opinie czy moze ktorys element jest beznadziejny lub cos z soba nie gra jak nalezy! ;) Zaznaczam ze nie mam zbyt wiele pieniedzy gdyz ogolem ok. 3000zł na calosc stad czesto moj wybor nie jest czyms mega extra super turbo. :x Tak wiec: OBUDOWA: Super Case PC-326 ZASILACZ: Topower TOP-526 P6 420W (Moze cos slabszego tez byloby OK?) PŁYTA GŁÓWNA: (AMD Socket 939): Gigabyte GA-K8NF-9 PROCESOR: AMD Athlon 64 3000+ PAMIEC DDR: DDR 2x 512MB Dual PC-400 TwinMos CL 2.5 KARTA GRAFICZNA: ATI Radeon X800GTO 256MB DDR3/256bit TV/DVI PCI-Express (Tutaj nie mam pojecia ktory z Radeonow X800 wybrac. Nie wybralem nVidi gdyz obecnie mam rowniez Radeona i jestem z tej karty zadowolony, poza tym w klotniach nVidia czy ATI zawsze byl remis. ;)) DYSK: Seagate 200 GB Barracuda 7200.8 (8MB, ATA/100) NAGRYWARKA DVD: BenQ DW1640 Pozdrawiam i z gory dzieki za jakiekolwiek opinie. ;] Edytowane 6 Listopada 2005 przez KtosKcies Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sims0nek Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Zamiast (AMD Socket 939): Gigabyte GA-K8NF-9 to wez lepiej Dfi na nf4 :) no i ramy geile ultra x :D czy cos takiego tez w dualu 2x512 dobrze je dovlotujesz i masz super wydajnosc po podkreceniu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KtosKcies Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 (edytowane) Hmmm zanotowalem. :x Co jesli chodzi o zasilacz, czy ten TOPOWER 420W czy jakis "slabszy" nie wiem Chieftec (GPS-350EB-101A) 350W rowniez bedzie wystarczajacy? Czy moze jeszcze jakis inny? Moze Delta DPS-350PB-2C wystarczy? Ciagle nie moge sie rowniez zdecydowac na ta grafike, czy w koncu ATI czy nVidia a jak tak to jaka, Radeon X800 ktorys, czy GF 6600 GT, a moze 6800... Edytowane 7 Listopada 2005 przez KtosKcies Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulleto Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 A co powiecie na taka konfiguracje ? > identyczna tematyka < Zasilacz modecom ma wsystkie zabezpieczenia i dobrze trzyma napiecie a z obudowa kosztuje tyle ile same te zasilki albo i mniej heh.. Jak dla mnie to Ati :) 800 :) GTO za ta cene wchodzimy w posiadania mocnej karty ktora wydaje mi sie wszechstronniejsza od NV (tzn jest wydajniesjza i lepiej nada sie do roznych zastosowan) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...