Skocz do zawartości
joker22

Pomocy ! Pomocy ! Komp Nowy I Nie Działa :(

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

dzisiaj zakupilem sprzet zlazylem i sie wkurzylem bo nie chce mi dzialac, moze bedziecie wiedzieli co jest przyczyna:

obudowa costam 350W

plyta glowna ASUS K8N4-E Deluxe

procek Sempron 2500+ 64Bit

ram Twinmos 512 DDR 400MHz

dysk Caviar 160G Sata

grafika PowerColor 800GT 256Mb/256Bit

odpalam i nic monitor nie pstryka plyta nie pisnie...dopiero jak wyjme ram to zaczyna plyta sie odzywac...a tak to nic jak sie go odpali wentylator zaczyna sie krecic dopiero tak po 1-2 sekundach wchodzi na obroty...w karcie mam tylko 2 zlacza DVI ale dostalem przejsciowke na zwykly monitor...juz nie mam pomyslu

czekam na porady

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obudowa COLORSit... a w swoim zyciu juz pare komputerow zlozylem i nie ma mozliwosci zebym cos zle podpial...raczej mnie intruguje zestawienie...czy moze ten asus czegos nie trawi czy to moze ram... najsmieszniejsze jest to ze w ksiazce od plyty mam wyszczegolniona liste ramow i twinmosa z tym numerem nie ma na tej liscie czy to mozliwe ?? ze to przez to ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obudowa COLORSit... a w swoim zyciu juz pare komputerow zlozylem i nie ma mozliwosci zebym cos zle podpial...

Na takim rozumowaniu można się czasem najbardziej przejechać. Sprawdź najpierw tam, gdzie jesteś pewien, że wg Ciebie jest dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to myslicie ze zasilacz z obudowy nie wyrabia ?? no panowie bez jaj ma ponoc 350W a do startu systemu duzo nie trzeba...

Nie żeby dużo trzeba było mocy do startu kompa ;-) Do wiadomości: komp podczas startu zużywa niewiele mniej prądu co podczas maksymalnego obciążenia! Edytowane przez mrjeremiasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadzma sie poodlanczaj wszelkie inne zeby zeby odciazyc serce zostaw

graf procka plyte i ram osobiscie mysle ze 350w powino mu starczyc

jest taka stronka na necie gdzie sie liczy co ile proadu zrzera ale mysle

ze ta konfigura co podales to powina chulac . sprubuj mzoe tak jak mowie

goly PC samo serce ....sprubuj tez ram wlozyc do inego slotka moze noz

widelec ...roszy jelsi nei najlepszym wypadkiem bedize tu zmina kosci moze

na inna innej firmy w sklepie popros na probe zeby ci zamienili jesli ruszy to

gites jesli nie ...to czeba dalej szukac [moze plyta ma wade...]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi