AleX69 Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Posiada ktoś nagrywarkę z lightscribe? Zamierzam sobie w przyszłym tygodniu taką sprawić, ale z tego co lukałem to na razie liteon i hp ma tą opcję... Liteon SHW-16H5S wygląda ciekawie, ale jakoś ostatnimi czasy mam mieszane uczucia co do tej f-my :? Mógłby ktoś polecić jakąś niezawodną nagrywarkę z ligtscribe i opcją nagrywania płyt dwuwarstwowych? Do recezncji podchodzę z dystansem, wolę opinię użytowników. lightscribe moim skromnym zdaniem jest bezsensu ... plytki po 4,- ... kiepsko wyglada <- no niby lepiej niz flamaster ale ... lepszym rozwiazaniem jest kupienie drukarki z mozliwoscia nadruku na plytach np iP3000 komplet tuszy w zamiennikach do tej drukarki mozna juz kupic za 16,- cena plytki printable to mniej wiecej 1.4,- ... a za 4,- mozna kupic juz plytki do nadruku TDK PHOTO a tu skan zadrukowanych takim sposobem plytek kupionych za 1.4,- ... lightscribe? nie dziekuje B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 @AleX69 na pewno nie ma porównania, ale taka drukareczka wyniesie 2x tyle co nagrywarka :/ Pokieruję się chyba radą 99tomcat'a, jak na razie zbyt mały wybór, a w dodatku nic sensownego. Czas pokaże :) (gorzej jeśli ze swoją do ładu nie dojde :|) Dzięki za zainteresowanie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzaql Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 to ja powiem tylko BenQ 1655 16x DVD +/-RW DL LightScribe Oem black/white paramerty ma super zreszta popatrzcie sobie Tabela parametryczna Model: DW1655 Prędkość zapisu CD-R/CD-RW: 48X / 32X Prędkość zapisu DVD: 16X +R 16X -R 8X +RW 6X -RW 8X +R DL 4X -R DL Prędkość odczytu CD-ROM: 48X Prędkość odczytu DVD-ROM: 16X Interfejs: ATA/ATAPI LightScribe: TAK Transfer danych: ATA 66 Czas dostępu: 120ms (DVD) 120ms (CD) Bufor [MB]: 2 MB MTBF: 125.000 POH (20%) Tryby zapisów: DVD+R/+RW: DVD Data and Video CD-R/-RW: Disc-at-once Track-at-once Multi-session Packet writing CD Digital Audio Direct Over write on CDRW Simulated Writingver System ochrony zapisu: Obsługa standardów: DVD Zapis: DVD+R DL 8.5GB, DVD-R DL 8.5GB, DVD+R 4.7GB , DVD+RW 4.7GB , DVD-R 4.7GB ,DVD-RW 4.7GB (Sesja zamknięta) Odczyt: DVD-5, DVD-9, DVD-10, DVD-18, DVD+R/-R/+RW/-RW CD: CD-DA, CD-ROM XA (m1, m2f1/m2f2), CD-R, CD-RW, Bootable CD, Photo CD (single & multi-session), Video CD, Super Video CD, CD-Extra, Mixed-mode CD, CD-Text, CD-Graphics Lightscribe CD-R, DVD+R, DVD-R Zapis w trybie DAO-RAW: Tak Overburning: Tak Wersja [retail/bulk]: Bulk Mechanizm podawania płyty: Tacka Dołączone oprogramowanie: Wymiary [wys./ szer./ dł.]: 146 x 178 x 42 mm Masa [kg]: 0.82 kg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
verul Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 (edytowane) Porownalem tego Waszego Pioneera oraz BenQ z LightS i bez z nagrywarka Lite-ON AllWrite DVD+/-RW SHM-165P6S BOX white / black i wypadaja kiepsko. Mniej formatow do zapisu i zapisuja wolniej. Jedyne co to maja troszke szybszy czas dostepu. Aha, no i BenQ ma niezawodnosc MTBF 125000 godzin a Lite-ON "tylko" 70000 ale jak przeliczylem te 70k na lata to wychodzi prawie 8 lat, wiec dla mnie nei ma znaczenia czy ma 70.000 czy 700 milionow godzin, bo po 8 latach i tak komp idzie do wymiany (a dodam jeszcze ze te 8 lat to dotyczy pracy non stop, a wiadomo ze nie bedzie tak pracowac). Poza tym Lite-ON jest tanszy. A to ze sie psuje... bez przesady. Jakby kazdy model sie psul p 4 miesiacach to albo bylby drogi (ubezpieczenie, tj gwarancja) albo firmy ubezpieczeniowe by spllajtowaly, bo przeciez gwarancja to nic innego jak ubezpieczenie. Poza tym ja nie mam nic przeciwko temu bym dostawal co 4 miesaice w ramach gwarancjii nowy naped :D Bedzie to jak gwarancja wieczysta :) Pamietam jak mi moj znajomy mowil o pewnym piracie co plytki kopiowal. Jeszcze wtedy CD. To zadna nagrywarka CD nie wytrzymywala takiej ilosci i po kilku miesiacach padala. Dzieki temu mial za darmo caly czas nowe :) Pozdrawiam Ps: tu linki do napedow. Kliknijcie po prawej stronie "porownaj produkty" i sobie porownacie. http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=24833 Lite-ON http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=21836 BenQ http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=22978 Pioneer Ps: I wogole nie wiem jak mozna kupic NECa. Przeciez ta firma robi monitory i to na dodatek kiepskie. Ps2: LG mialem i sa dobre :) Edytowane 7 Lutego 2006 przez verul Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiczis Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 lg ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 4163B LG mam i jestem w 100% zadowolony. Wolno tylko ładuje i wysuwa płytki. Ale to uczy cierpliwości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...