Skocz do zawartości
HaTeKa

Jaka Nagrywarka Dvd Sposrod Wymienionych?

Rekomendowane odpowiedzi

Posiada ktoś nagrywarkę z lightscribe? Zamierzam sobie w przyszłym tygodniu taką sprawić, ale z tego co lukałem to na razie liteon i hp ma tą opcję... Liteon SHW-16H5S wygląda ciekawie, ale jakoś ostatnimi czasy mam mieszane uczucia co do tej f-my :?

Mógłby ktoś polecić jakąś niezawodną nagrywarkę z ligtscribe i opcją nagrywania płyt dwuwarstwowych? Do recezncji podchodzę z dystansem, wolę opinię użytowników.

lightscribe moim skromnym zdaniem jest bezsensu ...

plytki po 4,- ... kiepsko wyglada <- no niby lepiej niz flamaster ale ...

lepszym rozwiazaniem jest kupienie drukarki z mozliwoscia nadruku na plytach np iP3000

komplet tuszy w zamiennikach do tej drukarki mozna juz kupic za 16,-

cena plytki printable to mniej wiecej 1.4,- ... a za 4,- mozna kupic juz plytki do nadruku TDK PHOTO

a tu skan zadrukowanych takim sposobem plytek kupionych za 1.4,- ...

Dołączona grafika

Dołączona grafika

lightscribe? nie dziekuje B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@AleX69 na pewno nie ma porównania, ale taka drukareczka wyniesie 2x tyle co nagrywarka :/

Pokieruję się chyba radą 99tomcat'a, jak na razie zbyt mały wybór, a w dodatku nic sensownego. Czas pokaże :) (gorzej jeśli ze swoją do ładu nie dojde :|)

Dzięki za zainteresowanie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja powiem tylko BenQ 1655 16x DVD +/-RW DL LightScribe Oem black/white paramerty ma super zreszta popatrzcie sobie

Tabela parametryczna

Model: DW1655

Prędkość zapisu CD-R/CD-RW: 48X / 32X

Prędkość zapisu DVD: 16X +R

16X -R

8X +RW

6X -RW

8X +R DL

4X -R DL

Prędkość odczytu CD-ROM: 48X

Prędkość odczytu DVD-ROM: 16X

Interfejs: ATA/ATAPI

LightScribe: TAK

Transfer danych: ATA 66

Czas dostępu: 120ms (DVD)

120ms (CD)

Bufor [MB]: 2 MB

MTBF: 125.000 POH (20%)

Tryby zapisów: DVD+R/+RW:

DVD Data and Video

CD-R/-RW:

Disc-at-once

Track-at-once

Multi-session

Packet writing

CD Digital Audio

Direct Over write on CDRW

Simulated Writingver

System ochrony zapisu:

Obsługa standardów: DVD

Zapis:

DVD+R DL 8.5GB, DVD-R DL 8.5GB, DVD+R 4.7GB , DVD+RW 4.7GB , DVD-R 4.7GB ,DVD-RW 4.7GB (Sesja zamknięta)

Odczyt:

DVD-5, DVD-9, DVD-10, DVD-18, DVD+R/-R/+RW/-RW

CD:

CD-DA, CD-ROM XA (m1, m2f1/m2f2), CD-R, CD-RW, Bootable CD, Photo CD (single & multi-session), Video CD, Super Video CD, CD-Extra, Mixed-mode CD, CD-Text, CD-Graphics

Lightscribe CD-R, DVD+R, DVD-R

Zapis w trybie DAO-RAW: Tak

Overburning: Tak

Wersja [retail/bulk]: Bulk

Mechanizm podawania płyty: Tacka

Dołączone oprogramowanie:

Wymiary [wys./ szer./ dł.]: 146 x 178 x 42 mm

Masa [kg]: 0.82 kg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porownalem tego Waszego Pioneera oraz BenQ z LightS i bez z nagrywarka Lite-ON AllWrite DVD+/-RW SHM-165P6S BOX white / black i wypadaja kiepsko. Mniej formatow do zapisu i zapisuja wolniej. Jedyne co to maja troszke szybszy czas dostepu. Aha, no i BenQ ma niezawodnosc MTBF 125000 godzin a Lite-ON "tylko" 70000 ale jak przeliczylem te 70k na lata to wychodzi prawie 8 lat, wiec dla mnie nei ma znaczenia czy ma 70.000 czy 700 milionow godzin, bo po 8 latach i tak komp idzie do wymiany (a dodam jeszcze ze te 8 lat to dotyczy pracy non stop, a wiadomo ze nie bedzie tak pracowac).

Poza tym Lite-ON jest tanszy. A to ze sie psuje... bez przesady. Jakby kazdy model sie psul p 4 miesiacach to albo bylby drogi (ubezpieczenie, tj gwarancja) albo firmy ubezpieczeniowe by spllajtowaly, bo przeciez gwarancja to nic innego jak ubezpieczenie. Poza tym ja nie mam nic przeciwko temu bym dostawal co 4 miesaice w ramach gwarancjii nowy naped :D Bedzie to jak gwarancja wieczysta :)

Pamietam jak mi moj znajomy mowil o pewnym piracie co plytki kopiowal. Jeszcze wtedy CD. To zadna nagrywarka CD nie wytrzymywala takiej ilosci i po kilku miesiacach padala. Dzieki temu mial za darmo caly czas nowe :)

Pozdrawiam

Ps: tu linki do napedow. Kliknijcie po prawej stronie "porownaj produkty" i sobie porownacie.

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=24833 Lite-ON

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=21836 BenQ

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=22978 Pioneer

Ps: I wogole nie wiem jak mozna kupic NECa. Przeciez ta firma robi monitory i to na dodatek kiepskie.

Ps2: LG mialem i sa dobre :)

Edytowane przez verul

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi