walterman Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 witajcie, mam taki problem: generalnie obraz jest ciemny pomimo ustawienia kontrastu i jasnosci na maxa. Musialem ustawic gamma itp softwerowo (ATI CATALYST CENTER). Dla filmow pomoglo, ale teraz jak odpalam jakas gierke, obraz dalej jest bardzo ciemny:(( Pracuje na 1024/768 (@75MHz)-32bit. Semp3000+,Gigabyte k8ns,Radeon 9550,Twinmos 512;Windows XP Pro SP2 Monitor jest stary (6lat), Smile/KFC CA6546SL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 ale na czym polega problem - nagle sciemnial obraz - 1 dnia byl jasny a nastepnego ciemny - ciemnieje stopniowo od dawna i teraz jest juz bardzo ciemny pewnie to 2 (typowy objaw starych CRT) - jezeli tak to w srodku (w monitorze) sa potencjometry - popros jakiegos znajomka co sie zna na elektronice to ci przyjdzie i podkreci jasnosc (byle nie za bardzo bo szkoda oczu) o ile masz 100% pewnosci ze to nie wina sterow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walterman Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 znamsie lekko na potencjometrach;) od pewnego czasu dzialo sie tak, ze obraz ciemnial na ok 2-3sek przy starcie windowsa i znowu robil sie jasny.. jak przejde do srodowiska windows w trakcie gry obraz tez jest przyciemniony, dopiero po pewnym czasie wraca do normy.. raczej nie jest to wina sterownikow, bo teraz mam podlaczony do niego inny komputer i dzieje sie to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 to raczej cos z elektornika - jak jasnieje i ciemnieje wiec gmeranie przy potencjometrze od jasnosci nie za wiele tu da Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zimn Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Ja na Gf3Ti200 miałem tak że obraz powoli ciemniał tak, ze dwa dni puzniej było widać już tylko cienie. Okazało sie że uszkodził sie rdzeń karty. Najśmieszniejsze było to że komp choził normalnie bez zwisów itp a grafika była spalona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walterman Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 dzieki za pomoc; wykrecilem gamme na sofcie i jest teraz "ogladalnie" :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...