GoLo Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 od jakiegos czasu zbieram sie z zamiarem zlozenia WC.. i sie zastanawiam czy dalo by sie zamiast chlodnic ktore mozna kupic specjalnie do WC lub nagrzewnic od samochodu jako chlodzenia wody uzyc kaloryfera :twisted: ? Tak, takiego ktory sluzy do ogrzewania mieszkan :mrgreen: .. tylko nie takie jak sa w starym budownictwie tylko takiego zlozonego jakby z dwoch plyt przez ktore plynie woda, a pomiedzy nimi sa zeberka.. myslalem o przymocowaniu takiego czegos do biurka(2x1.1m) od spodu :) jak myslicie - jak by to sie sprawowalo? a moze ktos zna cene takiego 1 kaloryfera? a chcialbym tym chlodzic: grafe, chipset, proca i moze w przyszlosci ram lub cos innego.. ;) i tak w ogole wyrazcie swoje opinnie o czyms takim.. :) PS. zaznaczam ze nieprzeszkadza mi ze cos takiego jest duze.. mam gdzie to wszadzic - juz nawet sobie wyobrazilem jak by to wygladalo :D Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 ktos tak juz zrobil - poszukaj w modyfikacjach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 ten kaloryferek to tzw. konwektor i kosztuje pewnie wiecej niz nagrzewnica. BTW gdzie najtaniej dostac nagrzewniczke do lublina ??? i chce sobie kupic dremela TOYA :) dobre to i jak sie nadakje do ciecia metalu powiedzmy ucielo by 2 cm jak bym nacinal powoli ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 wiesz jak szybko ira tarcze do ciecia ?? tak na wyciaecie dziury w sciance bocznej potrzeba z 10 tarcz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 2 cm grubosci? Co to za metal? Bo jak stal, to dla mnie niewykonalne - i cus mi sie zdaje ze blachy 20mm nawet i flexą nie ruszysz - jak dla mnie w gre wchodzi gilotyna, albo przecinarka plazmowa - tylko ze z tym bedzie problem. No i ofkors palnik, ale wtedy wyjda nierowne krawedzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 no ztym kaloryfarem fjany pomysl jak cos sie dowiesz daj znac mam akurat jeden an zbyciu z tych nowych moze bym go wykorzystal :_) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 ten kaloryferek to tzw. konwektor i kosztuje pewnie wiecej niz nagrzewnica. BTW gdzie najtaniej dostac nagrzewniczke do lublina ??? i chce sobie kupic dremela TOYA :) dobre to i jak sie nadakje do ciecia metalu powiedzmy ucielo by 2 cm jak bym nacinal powoli ??? DO ciecia czegos grubszego niz papier to to sie nie nadaje. Ledwo co zrobilem ryske w miedzi na dlugosci 2cm i glebokosci 1mm a juz tarczy nie bylo :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 ... chlodzenia wody uzyc kaloryfera :twisted: ...to lekko przyspales ;) http://tweak.pl/artykul/mod_jojo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 ten kaloryferek to tzw. konwektor i kosztuje pewnie wiecej niz nagrzewnica. BTW gdzie najtaniej dostac nagrzewniczke do lublina ??? i chce sobie kupic dremela TOYA :) dobre to i jak sie nadakje do ciecia metalu powiedzmy ucielo by 2 cm jak bym nacinal powoli ??? nie bierz tego , wszystke elektronarzedzia tej firmy maja lozyska ze specjalnego plastiku i szybko siadaja , jedyne co sie oplaca to opalarke Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoLo Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 ... chlodzenia wody uzyc kaloryfera :twisted: ...to lekko przyspales ;)http://tweak.pl/artykul/mod_jojo niestety juz sie dowiedzialem.. a chcialem byc pionierem.. ;) chociaz ja myslalem o conajmniej 2lub 3 razy wiekrzym.. o wymiarach gdzies 1,5x1,5m lub ciut mniejszym.. ale skoro jego kosztowal 190zł to ciekawe ile by moj kosztowal.. :( no coz.. jeszcze pomysle.. ale bardzo mozliwe ze kupie wlasnie ten za 190zł PS. za ktos moze jakas stronke z kaloryferami? :D ja szukalem ale nic nie znalazlem.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|\/|ASO|\| Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 Ja mam taką TOYE jedna tarcza starcza do wyciecia około 10 cm blachy w Codegenie a puźniej sie zużywa całkowicie - niema juz czym ciąć :[ Trwałościa dego 'dremela' bym sie zbytnio nie przejmował bo kosztuje tylko 50 zł :lol: juz orginalne tarcze do metalu Dremela są prawie droższe (50 zł) od tej TOYI :( no i jest gwarancja 12 m-c :D. Ogólnie nie jest tak źle. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 z tym kaloryferem to niezly motyw hehe :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 ... PS. za ktos moze jakas stronke z kaloryferami? :D ja szukalem ale nic nie znalazlem.. - jak tylko z opisami to taki adres sam sie narzuca http://www.convector.com.pl/ - jak masz zamiar kupowac to polecam wycieczke do wiekszego marketu budowlanego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...