Skocz do zawartości
GoLo

kaloryfer jako chlodnica do WC?

Rekomendowane odpowiedzi

od jakiegos czasu zbieram sie z zamiarem zlozenia WC..

i sie zastanawiam czy dalo by sie zamiast chlodnic ktore mozna kupic specjalnie do WC lub nagrzewnic od samochodu jako chlodzenia wody uzyc kaloryfera :twisted: ?

Tak, takiego ktory sluzy do ogrzewania mieszkan :mrgreen: .. tylko nie takie jak sa w starym budownictwie tylko takiego zlozonego jakby z dwoch plyt przez ktore plynie woda, a pomiedzy nimi sa zeberka..

myslalem o przymocowaniu takiego czegos do biurka(2x1.1m) od spodu :)

jak myslicie - jak by to sie sprawowalo?

a moze ktos zna cene takiego 1 kaloryfera?

a chcialbym tym chlodzic: grafe, chipset, proca i moze w przyszlosci ram lub cos innego.. ;)

i tak w ogole wyrazcie swoje opinnie o czyms takim.. :)

PS. zaznaczam ze nieprzeszkadza mi ze cos takiego jest duze.. mam gdzie to wszadzic - juz nawet sobie wyobrazilem jak by to wygladalo :D

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten kaloryferek to tzw. konwektor i kosztuje pewnie wiecej niz nagrzewnica. BTW gdzie najtaniej dostac nagrzewniczke do lublina ???

i chce sobie kupic dremela TOYA :) dobre to i jak sie nadakje do ciecia metalu powiedzmy ucielo by 2 cm jak bym nacinal powoli ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 cm grubosci? Co to za metal? Bo jak stal, to dla mnie niewykonalne - i cus mi sie zdaje ze blachy 20mm nawet i flexą nie ruszysz - jak dla mnie w gre wchodzi gilotyna, albo przecinarka plazmowa - tylko ze z tym bedzie problem. No i ofkors palnik, ale wtedy wyjda nierowne krawedzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten kaloryferek to tzw. konwektor i kosztuje pewnie wiecej niz nagrzewnica. BTW gdzie najtaniej dostac nagrzewniczke do lublina ???

i chce sobie kupic dremela TOYA :) dobre to i jak sie nadakje do ciecia metalu powiedzmy ucielo by 2 cm jak bym nacinal powoli ???

DO ciecia czegos grubszego niz papier to to sie nie nadaje. Ledwo co zrobilem ryske w miedzi na dlugosci 2cm i glebokosci 1mm a juz tarczy nie bylo :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie bierz tego , wszystke elektronarzedzia tej firmy maja lozyska ze specjalnego plastiku i szybko siadaja , jedyne co sie oplaca to opalarke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... chlodzenia wody uzyc kaloryfera :twisted: ...

to lekko przyspales ;)http://tweak.pl/artykul/mod_jojo

niestety juz sie dowiedzialem.. a chcialem byc pionierem.. ;)

chociaz ja myslalem o conajmniej 2lub 3 razy wiekrzym.. o wymiarach gdzies 1,5x1,5m lub ciut mniejszym..

ale skoro jego kosztowal 190zł to ciekawe ile by moj kosztowal.. :(

no coz.. jeszcze pomysle.. ale bardzo mozliwe ze kupie wlasnie ten za 190zł

PS. za ktos moze jakas stronke z kaloryferami? :D ja szukalem ale nic nie znalazlem..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam taką TOYE jedna tarcza starcza do wyciecia około 10 cm blachy w Codegenie a puźniej sie zużywa całkowicie - niema juz czym ciąć :[

Trwałościa dego 'dremela' bym sie zbytnio nie przejmował bo kosztuje tylko 50 zł :lol: juz orginalne tarcze do metalu Dremela są prawie droższe (50 zł) od tej TOYI :( no i jest gwarancja 12 m-c :D.

Ogólnie nie jest tak źle.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...