koparka Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 (edytowane) Tu byl inny zupelnie post, ale juz nie jest potrzebny. Nie wiedzialem jak zrobic program do sortowania kubelkowego wyrazow ale juz wiem. Po 3 dnaich kombinowania na wlasna reke w koncu mi wyszlo :] wrzucam tu kawalek kodu, w razie, gdyby ktos tez sie z tym meczyl: (podpowiem ze dzialamy na tablicy 5slow * 8znakow CHAR ---> 8znakow=slowo) for P:=8 downto 1 do {od ostatniej litery do pierwszej} begin czyscKUBELKI;{tu musimy dac procedure czyszczaca wszystkie kubelki} lp:=0; la:=0; ld:=0; lm:=0; lo:=0; lr:=0; ls:=0; for I:=1 to 5 do {dla 5 wyrazow} begin case tb[I,P] of 'A':begin inc(la); for n:=1 to 8 do ka[la,n]:=tb[I,n] end; 'O':begin inc(lo); for n:=1 to 8 do ko[lo,n]:=tb[I,n] end; 'R':begin inc(lr); for n:=1 to 8 do kr[lr,n]:=tb[I,n] end; 'S':begin inc(ls); for n:=1 to 8 do ks[ls,n]:=tb[I,n] end; 'M':begin inc(lm); for n:=1 to 8 do km[lm,n]:=tb[I,n] end; 'D':begin inc(ld); for n:=1 to 8 do kd[ld,n]:=tb[I,n] end; else begin inc(lp); for n:=1 to 8 do pusty[lp,n]:=tb[I,n]; end; end; end; czyscGLOWNA;{czyscimy tablice ze slowami w tej procedurze} y:=1; if lp<>0 then for x:=1 to lp do begin for n:=1 to 8 do tb[y,n]:=pusty[x,n]; inc(y); end; if la<>0 then for x:=1 to la do begin for n:=1 to 8 do tb[y,n]:=ka[x,n]; inc(y); end; if ld<>0 then for x:=1 to ld do begin for n:=1 to 8 do tb[y,n]:=kd[x,n]; inc(y); end; if lm<>0 then for x:=1 to lm do begin for n:=1 to 8 do tb[y,n]:=km[x,n]; inc(y); end; if lo<>0 then for x:=1 to lo do begin for n:=1 to 8 do tb[y,n]:=ko[x,n]; inc(y); end; if lr<>0 then for x:=1 to lr do begin for n:=1 to 8 do tb[y,n]:=kr[x,n]; inc(y); end; if ls<>0 then for x:=1 to ls do begin for n:=1 to 8 do tb[y,n]:=ks[x,n]; inc(y); end; end; Jakby ktos mial z tym jakis problem smialo do mnie pisac. Edytowane 12 Listopada 2005 przez koparka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...