Skocz do zawartości
mos84

Co Lepsze 6p Czy 6l ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Zastanawiam się nad kupnem którejś z tych drukarek z allegro, bo podobno w tych pieniądzach najrozsądniej kupić którąś z nich do tego co ja potrzebuję, czyli drukowania tekstu czarnego. Może mi ktoś powiedzieć czym te dwie się różnią i którą lepiej wziąć? Ile wynoszą koszty eksploatacji tych drukarek i jaka jest dostępność materiałów regeneracyjnych? Może do 200zł lepiej byłoby wziąć coś innego?

Edytowane przez mos84

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mam ten problem. Czy lepiej wziąć 5L za ok 170zł czy dopłacić 50zł i brac 5P a może 6P? Jeszcze są 5N. Dla mnie rozmier drukarki nie ma znaczenia. Jak wygląda prędkość druku lasera z lpt? Cze drukarka z np 10MB dużo szybciej drukuje niż ta z 1MB? Może wziąśc taką z kartą sieciową i w ten sposób połączyć? Co byście brali z tych aktualnie wystawianych na allegro?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To oczywiste, że 5P/6P są lepsze od wersji L (5P i 6P prawie się nie różnią) - podobno dożywają nawet przebieków pod 2 miliony. Niestety są wręcz olbrzymie - ale sam mam 6P i mi to nie przeszkadza.

Ja dorwałem 6P z przebiegiem 8k i pełnym tonerem... Ale przeciętnie są na Allegro z przebiegami 50k.

Koszty eksploatacji wyglądają tak, że liczy się tylko cena papieru - toner wychodzi śmieszne pieniądze... Gorzej jak coś się zepsuje, ale w 6P to zdarza się rzadko...

BTW - 6L/5L też są dobre, ale separatory papieru w nich ciągle wysiadają, no i to są drukarki domowe, a 6P/5P profesjonalne biurowe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te poleasingowe z allegro chyba są nieźle zużyte i nie wiadomo czy mają 8k, 50k czy 150tys przebiegu.

Wystarczy spytać, większośc ma ok 50-60k... Zresztą z tego co się zorientowałem to można wyzerować licznik :D albo ustawić mu dowolna wartość - na szczęście większość osób nie ma o tym pojęcia, lub nie wie jak. Ja akurat musiałem przestawić język z niemieckiego na angielski i przy okazji się tego dowiedziałem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi