mos84 Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 (edytowane) Witam. Zastanawiam się nad kupnem którejś z tych drukarek z allegro, bo podobno w tych pieniądzach najrozsądniej kupić którąś z nich do tego co ja potrzebuję, czyli drukowania tekstu czarnego. Może mi ktoś powiedzieć czym te dwie się różnią i którą lepiej wziąć? Ile wynoszą koszty eksploatacji tych drukarek i jaka jest dostępność materiałów regeneracyjnych? Może do 200zł lepiej byłoby wziąć coś innego? Edytowane 11 Listopada 2005 przez mos84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janiszLKP Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Też mam ten problem. Czy lepiej wziąć 5L za ok 170zł czy dopłacić 50zł i brac 5P a może 6P? Jeszcze są 5N. Dla mnie rozmier drukarki nie ma znaczenia. Jak wygląda prędkość druku lasera z lpt? Cze drukarka z np 10MB dużo szybciej drukuje niż ta z 1MB? Może wziąśc taką z kartą sieciową i w ten sposób połączyć? Co byście brali z tych aktualnie wystawianych na allegro? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 To oczywiste, że 5P/6P są lepsze od wersji L (5P i 6P prawie się nie różnią) - podobno dożywają nawet przebieków pod 2 miliony. Niestety są wręcz olbrzymie - ale sam mam 6P i mi to nie przeszkadza. Ja dorwałem 6P z przebiegiem 8k i pełnym tonerem... Ale przeciętnie są na Allegro z przebiegami 50k. Koszty eksploatacji wyglądają tak, że liczy się tylko cena papieru - toner wychodzi śmieszne pieniądze... Gorzej jak coś się zepsuje, ale w 6P to zdarza się rzadko... BTW - 6L/5L też są dobre, ale separatory papieru w nich ciągle wysiadają, no i to są drukarki domowe, a 6P/5P profesjonalne biurowe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janiszLKP Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 hmm a są jeszcze wersje 5/5n które to drukują 12str/min. warto dopłacić ok 30-40zł żeby wziąć taką? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Jeżeli zależy ci na większej prędkości.. Ja osobiście szukałbym drukarki w jak nalepszym stanie - w końcu te 50.000 stron robi swoje jaka by ona nie była... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janiszLKP Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Te poleasingowe z allegro chyba są nieźle zużyte i nie wiadomo czy mają 8k, 50k czy 150tys przebiegu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Te poleasingowe z allegro chyba są nieźle zużyte i nie wiadomo czy mają 8k, 50k czy 150tys przebiegu. Wystarczy spytać, większośc ma ok 50-60k... Zresztą z tego co się zorientowałem to można wyzerować licznik :D albo ustawić mu dowolna wartość - na szczęście większość osób nie ma o tym pojęcia, lub nie wie jak. Ja akurat musiałem przestawić język z niemieckiego na angielski i przy okazji się tego dowiedziałem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...