Skocz do zawartości
melonowy

Pimp My Case ==> Polska Edycja

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich !

Powstał nowy serwis internetowy poświęcony moddingowi, chlodzeniu i podkrecaniu www.pmcc.be

Chciałbym,zebyscie skomentowali wyglad, uklad i zawartosc strony. Nie jest na niej specjalnie dużo poki co ale wraz z Wiktusserem staramy sie ja skrzetnie rozbudowywac. Jesli ktos bylby zainteresowany wspolpraca to prosze o PW

SZUKAMY SPONOSORA :)

Edytowane przez melonowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Narazie uboga ale będzie lepiej :)

Zapraszam do umieszczania własnych projektór na stronie w dziale modding.

Projekty proszimy przesyłać na e-mail: pimpmycase@o2.pl

Pozdrawiam i zapraszam na stronę!

Uwaga zmiana! Chwilowo adres strony to www.pmc.xt.pl lub www.pmcc.tk

Przepraszamy zespół PMC

Dobra problem z głowy www.pmc.end.pl już działa :)

Edytowane przez wiktusser

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Np. dodanie jakiejś grafiki, dodanie żywszych kolorów itp.

Szczerze mówiąc nie zamierzamy zmieniać kolorów i generalnego wyglądu strony, w tej chwili serwis jest bardzo czytelny i "malowanie" stronki może mieć efekt odwrotny do zamierzonego. Owszem jakaś grafika by się przydała ale i tak w tej chwili jest to bardzo przyzwoicie wyglądający layout.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Weźmiecie mnie za "upierdliwego" oceniacza, ale mi nie podoba się to logo. Po pierwsze Nie jest na całej szerokości, tylko na części - jest teraz dziura. Po drugie linie są takie schodkowe, nie wiem czy to wina jakości czy nie, ale tak widać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, nie jesteś upierdliwy, tylko szczery. Po pierwsze, owszem logo jeszcze nie jest dopracowane dlatego rozmawiałem z Wiktorem i razem stwierdziliśmy, że przydały by się jakieś napisy na tej grafice, bo wygląda to trochę asymetrycznie. Po drugie, wolne miejsce z prawej, celowo zostawiliśmy puste, bo ma znaleź się tam banner do jednego ze sklepów z którym współpracujemy. Po trzecie, jeśli "połaczenie" z banerem nie wypali, wyśrodkujemy logo, dodamy na nim wpisy i ewentualnie drobne poprawki. Zauważ, że to dopiero początki serwisu i wiele rzeczy musimy po prostu wykonać metodą prób i błędów. :D

Edytowane przez lgolebio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ja też wrzuce swoje 3 grosze :

ogólny wygląd bardzo mi się podoba jest miły dla oczu, ale to co wcześniej było poruszane w tym temacie czyli te logo jakoś dziwnie wygląda. Ten pasek u góry według mnie powinien być wymazany i ta płyta główna przedłużona żeby nie było widać że obrazek jest ucięty. Wiem że to trochę roboty jest ale myśle że tak o wiele lepiej by wyglądało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chodzi o artykuły , teksty na stronie to przynam że stoją na dość wysokim poziomie , z grafika strony juz jest nieco słabiej. Kolorystyka co prawda bardzo czytelna jedna z drugiej strony zbyt prosta i nie ciekawa. Do belek/nazwy działów w menu (pimp my case, menu uzytkownika... ) można by by było dodac szare tło wtedy głowne działy bardziej by sie odznaczały , poniewaz sama strzałka czerwona wygląda bardzo ubogo, Top/Logo serwisu również ubogie, zdjęcie/grafika uboga, "zblurowane" zdjęce płyty głownej(o ile to płyta główna ;/ ), można przeciez dać zdjęcie lepszej jakości mniej zblurowane, napis pimp my case lub pmcc.be można dać na czerwono, górne menu (home, news,forum ,arts) za bardzo skompresowane kiepskiej jakości, szary pasek nie współgra z topem powinien być albo wydluzony do krawędzi tabeli newsów lub pomniejszony do prostokąta w menu górnym i nie powinien za niego wychodzic, top nie współgra z resztą strony(widac przestrzen pomiedzy topem a reszta strony), tabele menu, newsów powinny być zamknięte na górze, dodaj do ulubionych i ustaw jako stronę startową raczej nie powinno się dawac na samym środku strony- czy nie lepiej by było gdyby te opcje znalazły sie w górnym rogu strony lub gdzies indziej a nie na samym widoku jeszcze w Witamy (może wogóle usunąc te opcje ;) ). Hmmm.. przydał by się jakiś logotyp strony... to narazie na tyle .. a jeszcze jedno co oznacza ostatnie C w pmcc.be (pierwsze 3 litery to skrót od pimp my case czyli pmc ale co oznacza ostatnie C) :) Pozdrawiam oraz zycze sukcesów w prowadzeniu serwisu :)

Edytowane przez *Kamil*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz jest fajnie ... jeszcze to trzeba zmienic http://www.pmcc.be/theme/Default/gfx/p.gif :) i bedzie git...

moze na cos takiego....

http://www.gtss.spb.ru/template/default/im.../sup-tree-p.gif

sproboj.... poszukaj czegos lepszego :D

ale juz mi sie podoba...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi