Skocz do zawartości
Rychu22

Upgrade Komponentów

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Planuję wymiane grafiki i jak się uda to przy okazji proca :) Ostatnio udało mi się zdobyć ciężką pracą 300zł. Do tego chciałbym sprzedać mojego Radosława 9500, który bez problemu moduje się na 9700 i ma zamontowane pasywne chłodzenie Zalmanowskie. Myśle, że za całość udało by mi się sprzedać za kolejne 300 zł?? Dodam jeszcze, że radek ten w konfiguracji z Athlonem 2000+, 512 RAM i Epox-em 8KRA2i w 3dMarku2003 wyciąga 3400 pkt. Teraz mając te 600 zł w kieszeni myślałem nad Radomirem 9800SE modowanym na PRO. Ale po zapoznaniu się z tym artykułem ---> http://www.frazpc.pl/artykuly/215/7/x/Sapp...ote/control/BOB przestałem wierzyć, że będzie to w jaki kolwiek sposób opłacalne, bo zyskałbym za 150 zł jedynie 200 pkt :| I tutaj moje pytanie czy można wierzyć wynikom tego testu ?? Poniewaz ma on już swój wiek, a karty i sterowniki poszły od tamtego czasu jeszcze troszke do przodu, to czy jest on w jakim kolwiek stopniu miarodajny ?? Bo sęk w tym, że idąc na taki układ powinno ostać mi się w kieszeni 150 zł, które mógłbym dołożyc do kasy zaczerpniętej ze sprzedaży procka. Mysle, że za 200 zł mógłby pójść? Miałbym wtedy możliwośc zakupienia Bartona 2500+. No ale kompletnie nie wiem co z tą grafiką... Może lepiej jednak zamiast tego proca dołożyć do prawdziwego 9800PRO, który żekomo uzyskuje 5200pkt?

Prosze o pomoc bo naprawde nie wiem co w tej sytuacji byłoby najlepszym wyjściem. Może polecicie mi zupełnie coś innego?

Za odpowiedzi z góry dziękuje

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli bierzesz pod uwagę zakup bartona 2500+ to może pomyśl nad przesiadką na s.754 z pcie i grafą jakimś 6200@6600 lub 6600. jeżeli jeszcze nie musisz wymieniać ramu to dużo upraszcza. a coś na 754 możesz kupić już używanego - taniej wyjdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie zasilacz... Mercury 400W .... Mam nadzieje że pociągnie tą karte..

EDIT:

OK. Zastanawiam sie nad tymi kartami:

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15430

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=19865

Ogolnie to sie zastanawiam czy oplaca sie dolozyc te 50 zł do tego Gigabyte'a. Ludzie piszą że się strasznie grzeje. A Leadtek ponoć cichy, nie wiem jak tam z temperaturą, bo chyba nie ma czujniczków? No jeszcze Giga ma 100mhz na pamięciach więcej. Ale z kolei na Leadteku też moge tyle osiągnąć :| Może ktoś ma którąś z tych kart??

Edytowane przez Rychu22

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi