Skocz do zawartości
gambas

jaki procek wybrac??

Rekomendowane odpowiedzi

mam zamiar kupic procek albo athlon 1000 ( fsb200) albo Duron 1200 za tę samą cenę .Nie wiem jak wychodzą wydajnościowo te 2 procki.Który z nich lepszy.Zaznaczam !! : nie chodzi mi tu o podkręcanie.

Chętnie wysłucham wszystkich za i przeciw.Dzieki za pomoc..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam zamiar kupic procek albo athlon 1000 ( fsb200) albo Duron 1200 za tę samą cenę .Nie wiem jak wychodzą wydajnościowo te 2 procki.Który z nich lepszy.Zaznaczam !! : nie chodzi mi tu o podkręcanie.

Tak jak omawialismy na ircu :)

Athlon ma 256kB cache i to sie liczy bardzo.

Wzialbym tez athlona ze wzgledu na to iz jezeli cos brac od AMD to tylko pelne :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiscie zapomnialem ze procki te beda w pozniejszej fazie krecone.. Neo-X a Ty zobacz jaki sam masz procek..zabytek...więc się lepiej nie odzywaj :PP prosiłem o kulturalne wypowiedzi bo nie wiem jaki procek kupić...a napewno ludzie którzy tu siedzą coś o sprzęcie wiedza.. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiscie zapomnialem ze procki te beda w pozniejszej fazie krecone.. Neo-X a Ty zobacz jaki sam masz procek..zabytek...więc się lepiej nie odzywaj :PP prosiłem o kulturalne wypowiedzi bo nie wiem jaki procek kupić...a napewno ludzie którzy tu siedzą coś o sprzęcie wiedza.. Pozdrawiam

W zasadzie do podkręcania lepsze byłyby odpowiedniki Intela (P3 1000 i Celek 1200), ale i tak lepiej kupić AMD, bo są przyszłościowe.

Ja brałbym Athlona - Durony to okrojone Athlony, więc te 200MHz niwiele znaczą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gambas <-- moze i zabytek.... ale poszedl 50% do przodu... pozatym planuje zmiane na celka 1000 mhz :) bo wiekszy mi pewnie na plyte nie wejdzie :) .... a pozatym ten ma 2 latka :) wiec co sie dziwic :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wez Athlona. Co prawda jest na starym rdzeniu, a Duron od 1000 w gore na rdzeniu XP, to jednak duzy cache bedzie w grach robil swoje. Poza tym przy dobrym chlodzeniu pojdzie spokojnie na FSB 133-140, wiec... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez kręcenia Duron (jest prawie zawsze szybszy i ma SSE - to jeszcze zależy też od płyty głównej) Do kręcenia lepszy jest Athlon z dobrej serii, a tak wogóle to bym polecał albo dołożyć parę groszy do Athlona XP 1600+, albo kupić Durona 1000 i podkręcić na 1200 (zwykle się udaje)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...