Skocz do zawartości
0marcus0

Mały Upgrade Kompa - Proszę O Radę

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chcialbym troche "odswierzyc" mojego blaszaka kupując jedna, gora dwie rzeczy do niego , niewymieniajac calosci (chwilowy brak gotowki ;)

Oto specyfikacja:

plyta gl: MSI KT4AV

procek: AMD Atchlon Barton 2500+

ram: 512 DDR (1 kość)

grafika: ATI Radeon 9200 SE 128MB

2 HDD Seagate 40 i 80 GB

Wiem ze to nie to co PCI-E ale nowego kompa kupuje po wakacjach jak zarobie conieco (uczacy sie jeszcze jestem ;]) ale troche moglbym wlozyc.

Zapewne bylabyto karta graficzna bo jest chyba najslabsza z calego zestawu ale nie wiem tez jaka najlepiej (nie chce duzo wkladac w tego kompa bo za 8 miesiecy wymieniam). Czy lepszy bylby jakis nowszy Radeon np 9600 czy moze GF4 lub jakis FX 5800.

Czy moglbym prosic o rade co najlepiej wymienic i na jaka rzecz tak zeby zmiescic sie w 200-300 zl i zeby poczuc roznice w wydajnosci (glownie w gierkach, jak mam troche wolnego czasu to wole pograc w cos dobrego :)

Z gory dzieki za zaangazowanie. Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym radzil kupic radka 9700

http://allegro.pl/show_item.php?item=71101594

i moze jeszcze jak byc wydal razem ze 400 to moze sobie wyrwiesz jakies 256 ramu :) i spokuj na 6 miechow :)

EDIT

albo zamiast tamtej ta: http://allegro.pl/show_item.php?item=71854661

Edytowane przez rafifeo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nom calkiem ciekawa oferta, karta coprawda uzywana (jak dlugo i przez kogo tego nie napisal, troche dziwna oferta) ale producent dobry i parametry sa okej.

A tak na oko myslicie ze na tej karcie na moim sprzecie daloby sie pograc w srednich detalach w takie gierki jak Battlefield 2, F.E.A.R. , Quake 4, Age 3, Civilizacja 4 ?? Nie potrzebuje super wypasniej grafy ale plynna gre na medium detalach (teraz na minimum ciezko grac w Q4 :/ )

Dzieki za podpowiedz wogole :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi