Skocz do zawartości
13579

Problem Z Laptopem! Pomóżcie!

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Mam problem z laptopem Fujitsu-Siemens Amilo L1310... Malowałam sobie paznokcie i przez swoją nieuwagę odrobina lakieru skapnęła mi na ekran :( Próbowałam usunąć szmatką, ale plama jest zaschnięta :( Wezwałam nawet malarza ze szpachelką. ale powiedział, że nie podejmie się usunięcia tej okropnej plamy :( Co ja mam zrobić? Jutro wraca mój mąż i mnie zabije jak to zobaczy, bo to Jego służbowy laptop :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć,

Mam problem z laptopem Fujitsu-Siemens Amilo L1310... Malowałam sobie paznokcie i przez swoją nieuwagę odrobina lakieru skapnęła mi na ekran :( Próbowałam usunąć szmatką, ale plama jest zaschnięta :( Wezwałam nawet malarza ze szpachelką. ale powiedział, że nie podejmie się usunięcia tej okropnej plamy :( Co ja mam zrobić? Jutro wraca mój mąż i mnie zabije jak to zobaczy, bo to Jego służbowy laptop :(

rozpuszczalnik do paznokci nie zadziałał???? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

VoyTECH - glupia rada - jesli matryca nie jest szklana - a pewnikiem nie jest (warstwa portywajaca) to rozpuszczalnik zezre nietylko lakier.

13579 - jaka to matyca? 'blyszczaca' czy matowa? mozesz rozpuszczalnik wyprobowac ale y pod warunkiem ze jest to szklana powloka. inaczej ryzykujesz spore uszkodzenia. z matowej matycy chyba w ogole bedzie problem z usuniecie. - nauczka na przyszlosc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z matowej matycy chyba w ogole bedzie problem z usuniecie. - nauczka na przyszlosc.

...będzie, bo jeżeli matryca ma powłokę z plastiku to znając życie (zgodnie z prawami Murphy'ego) lakier wszedł w reakcję z powłoką z plastiku i się w nią wtopił.

...rozpuszczalnika bym nie ryzykował z tych samych powodów co powyżej, chyba że byłby to zmywacz do paznokci bez acetonu... Takim zmywaczem usuwam napisy robione markerem z płyt CD i nie narusza on ich struORT: ORT: ORT: ktury. Jednak również i to rozwiązanie możesz zastosować tylko na Twoje własne ryzyko. Nie wiem, z czego jest zrobiona zewnętrzna powłoka matrycy, więc nie wiem, co można bezpiecznie zastosować.

Nie jest dobrym dawać takie lekkomyślne porady.

Pozdrawiam,

Edytowane przez Kolumbus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważam że jeśli masz dawać takie rady to lepiej nie włączaj nawet kompa !!!!!

Przychyliłbym sie bardziej do rady "Kolumbusa" - faktycznie żeśli to matryca TFT a nie "szklana" - to może być sytuacja że lakier mógł sie połączyć z matrycą - żadnymi rozpuszczalnikami tego nie rób - wszystko to może uszkodzić matryce jeszcze gorzej. Ale właśnie taki jakiś ziołowy zmywacz bez acetonu i pochodnych może być dobrym rozwiązaniem - proponowałbym jeszcze ewentualnie zadzwonić do serwisu notka i zapytać co byłoby najlepsze w takim przypadku - nie musisz im podawać swoich danych itp. zapytaj jedynie - może już mieli w swoich "łapkach" podobny gadżet ??

Pozdrawiam i nie martw sie - bedzie OK.

Powiedz nam potem jak to sie skonczyło oki ??

Pozdro

Edytowane przez Dobbsik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIe widzicie ze to prowokacja ? :) VoyTECH zareagowal jak najbardziej prawidłowo

Zgoda, że pytanie jest zgoła, co by tu powiedzieć, NAIWNE, ale moim zdaniem i tacy userzy się trafiają, więc zamiast ryzykować, że ktoś przejedzie matrycę acetonem, wolę odpowiedzieć poważnie, nawet jeśli to żart.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie - Kolumbus - trafiaja sie i tacy userzy - niewiadomo - ja miałem kiedyś gościa który zalał se notka "wiśniówką" - i to nie był żart - i trzeba było mu jakos pomóc.

Pomoglismy i teraz notek lata że hej :)

Kolumbus - tak trzymaj.

pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi