Skocz do zawartości
Moszna_Brothers

Kręcenie GF3ti200 i 3dmark=mniej marków????

Rekomendowane odpowiedzi

Może mi ktoś wyjaśnić dziwną rzecz????

Mianowicie po podkreceniu karty jak wyżej z 175/400 na 220/400 alb0 250/450/......mam mniej marków niż przed podkręceniemi to o jakieś 300.

Wiec nie byle co ;)

Dodam że mam pokrecone FSB....133@138 chyba.....

Kind of Magic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może mi ktoś wyjaśnić dziwną rzecz????

Mianowicie po podkreceniu karty jak wyżej z 175/400 na 220/400 alb0 250/450/......mam mniej marków niż przed podkręceniemi to o jakieś 300.

Wiec nie byle co ;)

Dodam że mam pokrecone FSB....133@128 chyba.....

Kind of Magic

dlaczego masz fsb zmniejszone? jesli zmieniales freq karty i fsb rownoczesnie to moze dlatego.

tez tak mialem na poczatku krecenia karty detkami. po flashowaniu biosu karty poszlo w gore

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posrało mi sie...tzn źle nacisnąłem....fsb 133%138.....i potem test na kreconej karcie i nie....:) i gorzej jest jak pokrece ?? :o

Mam ten sam problem, tylko że u mne jest tak ja zwiększe FSB to 3dmark leci w dół 8O :cry:

Wie kto o co chodzi :?::?::?::?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy czuwacie cały czas nad testami? (wiem, że głupie pytanie, ale zadaje dla pevności ;) Może w pevnych momentach się zacina przez co spada wynik.

Postarajcie się obniżyć temperature oraz spróbować detonatorów producenta lub Omegi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy czuwacie cały czas nad testami? (wiem, że głupie pytanie, ale zadaje dla pevności ;) Może w pevnych momentach się zacina przez co spada wynik.

Postarajcie się obniżyć temperature oraz spróbować detonatorów producenta lub Omegi.

Osobiście to jestem czujny jak ważka:

-krece karte-robie test :6900

-okrecam karte- robie test: 6500

...i tak na zmiane :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posrało mi sie...tzn źle nacisnąłem....fsb 133%138.....i potem test na kreconej karcie i nie....:) i gorzej jest jak pokrece ?? :o

Mam ten sam problem, tylko że u mne jest tak ja zwiększe FSB to 3dmark leci w dół 8O :cry:

Wie kto o co chodzi :?::?::?::?:

Co do Moszny to czy robiłeś test w tych samych warunkach? Czyli najpierw włączasz komp. robisz test. Potem przekręcasz kartę i restart kompa i dopiero test? Bo tak się powinno robić. Dla pewności puszczaj test np. 3 razy podczas każdego z testów , ograniczyć błąd pomiaru...

A co do Ciebie Hawk to może być tak że przy pewnych ustawieniach karta gorzej pracuje. I tak np. zdarza się np. że przy moim kyro2 przy @181 będzie wynbik lepszy niż przy @182 bo rdzeń nie wyrabia i czasem obraz zwalnia. A jak podniesiesz magistralę to karta niejako winna pracować nieco szybciej (wyższe taktowanie agp ) i może po prostu nie wyrabiać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

windows :wink:

a tak na powaznie to robilem take testy w linuxie pod Q3 i rtcw i krecenie karty mialo bardzo nieznaczny wplyw dla wynikow.

dla ciekawosci powiem ze odkrecilem ta karte na 100MHz rdzen i 100MHz pamiec (200MHz DDR) i wynik byl tylko 30% nizszy niz na 240/530.

Tak wiec w kartach nie jest najwazniejsze podkrecanie tylko architektura i odpowiednie oprogramowanie, dla windowsa wiadomo im wiecej MHz tym lepiej(choc jak widac po temacie topicu nie zawsze), linux chyba jest bardziej dopracowany pod tym wzgledem, to sa czasem "puste" MHz.

p.s. w openGL linux bije windowsa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...