Skocz do zawartości
binek

Jakie Krocce Bys Wybral?

56 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakie krocce bys wybral?

• SM 8/10
      22
    • SM 9/12
      14
    • NK 12
      20

Rekomendowane odpowiedzi

sadzicie ze warto kupowac nowe krocce (sm 8/10) zeby zamienic NK12 ?

Naprwde 8/10 fajnie wygladaja, znacznie lepiej od wielkich 9/12

jak mam kupowac to musialbym kupic 10 kroccy :-) blok cpu/nb/gpu, pompka, chlodnica

Mysle, ze ten krok zostaw sobie na czas jakis wiekszych zmian w wc.. To bedzie jednak spory wydatek, szczegolnie w Twoim przypadku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jak zapobiec skrecaniu wezy przy nakrecaniu nakretki?

To proste, musisz troche obsmarowac wąż np. płynem do zmywania, żeby sie nakrętka ślizgała. W ten sposób wąż nie powinien sie skręcać razem z nakrętką.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne wlasnie tak z plynem robilem... moze jakis plyn do D... :P

Ja to robie pierwszym lepszym płynem ... do tego jeszcze można przytrzymac ręką wąż (zeby sie nei przekręcał) a drugą ręką dokręcasz nakrętka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SM - bo wygodne i praktyczne

8/10 - bo chyba najlatwiejsze do ukladania i zajmuja mniej miejsca niz 9/12 i sa pewnie rownie wydajne

... ale, zeby zmieniac tylko dla samych zlaczek to bez sensu IMHO - ja przez kilka rev WC uzywalem choinek - dopiero przy kupnie nowych blokow i chlodnic przesiadlem sie na SM i jestem zadowolony :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi