Skocz do zawartości
aerial

Zasilka Idealna

Rekomendowane odpowiedzi

Od dluzszego czasu rozgladam sie za zasilaczem, ktory ma pociagnac mi nastepnego konfiga na a64 i mocnej grafie, do tego bedzie w budzie z wc (nastawione na cisze) i ogolnie mam sporo wymagan odnosnie tego zasilacza - to ma byc przyszlosciowa inwestycja. Jedyne czego bym nie chcial to jakas ekstremalna cena typu 700zl albo wiecej, bo tez sa jakies granice :wink: Zakladam ten temat bo widze ze sporo osob kieruje sie podobnymi parametrami zasilacza i swoje poszukiwania kieruje wlasnie pod takim katem. Wiec zasilka 'idealna' (okreslenie umowne) ma posiadac:

1. Moc w okolicach 500W (min 450), oczywiscie realna moc, stabilne napiecia, nie chodzi mi o sama etykiete.

2. Cisza - 1 wentyl 12cm, albo jakies wyjatkowo ciche inne 2 wentylowe rozwiazanie.

3. Odpinane kable.

Glownie zastanawialem sie nad taganem u15, bo spelnia mniej wiecej pkt 2 i 3, ale juz w przypadku parametrow pradowych jest niezbyt rewelacyjnie. Przegrywa z topowerem P6 (wersja z odpinanymi kablami), ale ten z kolei jest godsc glosny jak wynika z opinii. Co zostaje? Antec neopower 480?

Dawajcie swoje typy zasilki spelniajacej te kryteria w cenie do okolo 500zl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi