dadziuk Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 (edytowane) Wczoraj złożyłem drugiego kompa. Mam neostrada i chciałem żeby internet był także na drugim. Na jednym sieciówka jest zintegrowana a na drugim jakaś sieciówka Relatek'a. Oba komputery połączyłem skrosowanym kablem sieciowym. No i teraz zaczyna się problem... Na zintergrowanej karcie palą się diody a na drugiej nie :mur: Wiecie może co jest tego przyczyną? Edytowane 19 Listopada 2005 przez dadziuk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 powiedz do czego podłaczasz te karty sieciowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antek_pl Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 załorze się że bezpośrednio ze sobą..? czy w tej Realteka świeci się choć jedna z diód? jeżeli ani jedna to możliwe że coś z nią nie tak.. albo po prostu diodka sie przepaliła... ;) w każdym bądź razie system wykrywa ją dobrze tak? kabel na 100% dobry/sprawny? może jak masz u kogo to weź sprawdź ten kabel.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 kiedyś miałem tak że karta miała za szybka prendkość ustawioną 2 dni przyczyny szukałem bez przerwy a okazało sie że trzeba wejść w ustawienia sieciówki i tam w jakąś zakładke (zależy od systemu) i ustawić prenkość na 10 (czegość tam) full dupleks jakoś tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tekken666 Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Jak cos to sprobuj karte przelozyc na inny slot PCI (moze przerwania?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 W biosie masz wlaczone zasilanie na PCI?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Może kabelek źle skrosowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Możliwe że to kabel :cry: Zaraz koczecze do kafeki (kumpla) i wezme od niego jakiś kabel. B) Zasilanie jest na 100% :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 sproboj przelozyc, jezeli jest taka potrzeba, sieciowke do pierwszego liczac od gory slota PCI mnie kiedys nie wykrywalo sieciowki tylko dlatego ze nie byla w pierwszym tylko w drugim :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Dobra mam kabel na 100% dobry B) Ale teraz diody się wogóle nie palą :blink: Nie wiem co mam teraz zrobić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...