turtles5 Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Moj wujek szuka dla siebie dobrego LCD do pracy w windowsie, aplikacji biurowych i internetu. Problem polega na tym, ze wzrok juz nie ten i wujek lubi miec duze litery. Na 17 calowym crt pracuje w 800x600. Budzet do dyspozycji okolo 1500 zl. Chyba bardziej sklaniam sie do 19 cali, bo wszystko bedzie wieksze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shog Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Chyba bardziej sklaniam sie do 19 cali, bo wszystko bedzie wiekszeNie wiele większe, ja bym się skłaniał ku LCD 15' z rozdziałką natywną 1024x768. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Nie wiele większe, ja bym się skłaniał ku LCD 15' z rozdziałką natywną 1024x768. Gut idea, jakies konkretne propozycje modeli? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 praktycznie niema różnicy jaki model, bo: jest coraz mniej 15'', wszystkie sa na TN i raczej nie maja jakis powalajacych parametrów. ale pomysł z 15'' jest strzałem w dziesiatkem imho. możesz spokojnie wybierać taki, który bedzie sie najlepiej kompownował z biurkiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 czy 15" czy 17" czy 19" i tak nie obejdzie sie bez skalowania czcionki systemowej (zaawansoawane wlasciwosci obrazu) lub ustawienia rodzieczosci nizszej niz natywna - a czemu monitor 17" CRT to okolo 16" powierzchni roboczej i jak przy 16" dana osoba uzywa 800x600 to watpie ze na 15" przy 1024x768 bedzie czula komfort co moge powiedziec - w wyostrzaniu interpolowanej czcionki bardzo dobrze spisuja sie SONY - maja odzielny procesor obrazu odpowiedzialny za ta funkcje - na 100% seria HX czy inne nie wiem problem w tym ze SONY zbytnio sie ceni w stosunku do tego co oferuje dodatkowo 15" sa od ponad roku tylko odswiezane z wygladu - wiec sila rzeczy przy skalowaniu zachowuja sie gorzej niz nowsze konstrukcje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Albo 15'' albo 19'' z natywna taką jaka jest w 17'' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...