Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

To chyba najładniejsza obudowa jaką widziałem. Za$(&sta. Moim zdaniem tak właśnie powinna wyglądać obudowa. Jak zrobiłeś regulatorek do wiatraczków?? Jeśli można wiedzieć, to ile Cie to wszystko kosztowało??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja tez bym prosil o wiecej szczegolo koszta itd jaka buda przerobiona jakeis info :-) milo by bylo wiedziec :-) !

Tutaj masz linka do obudowy: Shido FSC-7015

Koszty całej modyfikacji to mniej więcej:

200zl -obudowa

~50zl malowanie

130zl - katoda

~80zl - rheobus

i powiedzmy poniżej 100zl - okno, wentylatory, siatka met., diody itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ladna obudowa, zaimponowal mi szczegolnie nie wyglad ale precyzja z jaka jest to wszystko wykonane, jestem pod wrazeniem tego jak idealnie wygladziles brzegi otworow np. przy rheobus'ie

Ale prawde mowiac to nien jestem wieklim zwollenikiem modowania obudow, owszem cieszy oko ale ten niebieski i czerwony az bola gdy sie na nie patrzy i wogole ciezko byloby mi patrzec na taka bude dluzej, pozatym jak sie patrze ile sie nad tym nameczyliscie to az mi sie szkoda robi, tyle pracy by tylko osiagnac jakis ulotny efekt ktory i tak ktos predzej czy puzniej skrytykuje, pozatym cala te race moznaby wlozyc np. w wypasione chlodzenie ktore niewatpliwie jest bardziej ekonomiczne :mrgreen:

Osobiscie wole np. zrobic odbudowe od podstaw, wszystko my way i jestem wiekszym tradycjonalista, moja buda bylaby z drewna i oswietlenie i bylaby w zupelnie innych klimatach (gdybym taka mial)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ladna obudowa, zaimponowal mi szczegolnie nie wyglad ale precyzja z jaka jest to wszystko wykonane, jestem pod wrazeniem tego jak idealnie wygladziles brzegi otworow np. przy rheobus'ie

Ale prawde mowiac to nien jestem wieklim zwollenikiem modowania obudow, owszem cieszy oko ale ten niebieski i czerwony az bola gdy sie na nie patrzy i wogole ciezko byloby mi patrzec na taka bude dluzej, pozatym jak sie patrze ile sie nad tym nameczyliscie to az mi sie szkoda robi, tyle pracy by tylko osiagnac jakis ulotny efekt ktory i tak ktos predzej czy puzniej skrytykuje, pozatym cala te race moznaby wlozyc np. w wypasione chlodzenie ktore niewatpliwie jest bardziej ekonomiczne :mrgreen:

Osobiscie wole np. zrobic odbudowe od podstaw, wszystko my way i jestem wiekszym tradycjonalista, moja buda bylaby z drewna i oswietlenie i bylaby w zupelnie innych klimatach (gdybym taka mial)

Wiec dlatego, ze komp sir Afeena swieci jak lampa 8000W stoi pod biurkiem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obudówka jest Extra dobra robota ,ale powiedz mi gdzie dostałes te potencjometry sa wyjebiste ??? 8O

Kurde ja mam takie same i jak byl post o moim Rheobusie, nawiasem mowiac produced By sir Afeen to nikt sie nie zapytal o galki. Poczekajcie poczekajcie, niech no ja skoncze swoja bude to wam galy wyjda, przy moim modzie Magnetica mod z MoDeD KOMPz bedzie po prostu blady.

A pozatym bede plakal, nikt sie tak moja buda nie zachwycal, a tez sie nameczylem przy cieciu logo zintegrowanego z oknem. sir Afeen ja tez chce pomalowac moja bude, ten grafit mi si znudzil ;) Ach juz niedlugo Katodka przyleci to sobie poswiecimy - hehehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za wszystkie opinnie. Teraz to mi palma odbije! :lol: Ciekawe czy jest jakaś uczelnia na której można sie doktoryzować z modyfikacji :lol: , ale dobra do rzeczy. Postaram się odpowiedzieć na pytania:

- o kosztach już gdzieś tu pisałem

- co do jasności światła na niektórych zdięciach to fakt jest jasno, ale mimo wszystko aparat cyfrowy trochę zmienia kolory (może łapie więcej światła) i na zdięciach z katodą i czerwonym biohazardem jasność jest trochę przesadzona

- rheobus zrobiłem wg. schematu z bit-techa tu macie link

- aluminiowe gałki kupiłem w Krakowie w elektroniku na Wadowickiej (pod Elbudem)

- do "światełek" jest wyłącznik i przydaje się przy oglądaniu filmów :)

- co do gitarki to chciałem pokazać, że nie samymi modyfikacjami człowiek żyje :) , jest to RG270

- i wierzcie mi, że mod SpiderMAN'a też jest naprawdę odjechany, chłopak naprawę się napracował wycinając logo

To tyle odpowiedzi narazie, jak by co to pytajcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czym malowales bude.. Jakies podklady,lakiery itd.? Wlasnie bede malowal i tak sie zastanawiam..

A buda full wypas. Jestem na TAK :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czym malowales bude.. Jakies podklady,lakiery itd.? Wlasnie bede malowal i tak sie zastanawiam..

Właśnie. Czym malowałeś (też się przymierzam) ??

Malowałem sprayem Fast Finish. Na blachę nie używałem podkładu, jedynie zmatowiłem orginalny lakier, a plastiki przed położeniem lakieru zmatowiłem i przeciągnąłem podkładem na plastik Motipa. Końcowy efekt uzyskałem dzięki paście polerskiej Automax.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...