Skocz do zawartości
gt8

6600 Gt - Problem :/

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

ostatnio kupiem sobie nowego kompa (nawet sie pytalem o konfiguracje ;)) i jest ona wlasnie taka:

amd x2 3800+

gigabyte GeForce 6600gt 128 mb (model gv-nx66t128d)

Kingston 1024 mb

Dfi LanParty Ultra-D

(zasilacz z obudowa :oops: :unsure: )

windows xp 64 bit

i problem jest chyba wlasnie z karta grificzna: co jakis czas jak przegladam cos w necie i jest jakas animacja (albo np. mapa jakas) to sie robi czarny ekran tak na kilka sekund (czasami laczy sie to z jakby zawieszeniem, ale raczej zadka) i po wlasnei lkilku sekundach jest dobrze, albo i nie, robi sie tak znowu, do czasu gdy nei wylacze danej strony (moge wylaczac gdy jest czrany ekran, wiec to zawieszenie to raczej bardzo zadko...). Nie ma czegos takiego w grach. No czasami sie bez niczego tak zrobi, ale tez zadko.

Nie ma tez tego w windowsach normalnych (32 bit), na innym monitorze jets tak sami jak na tym co normalnie uzywam (lcd).

sterowniki probowalem chyba wszystkie (teraz mam 81.94), bios chyba tez najnowszy do grafiki (chyba, jaki jest nowy w ogole?), wiec juz naprawde nei mam pojecia co zrobic :mur: :mur: :mur: moze bios do plyty glownej, ale tez nei wiem jaki nawet? :mur:

pomozcie plis, co jeszcze moze byc zle? :mur: :sad:

ps sorry za brak polskich liter :/

Edytowane przez gt8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie, chyba mam najnowsze, juz wiecej nic mi nie chce sciagnac z tej strony microsofta...

teraz sprawdzilem i jest tak, ze po odinstalowaniu sterownikow nvidi to nagle wszystko dziala (tzn. strona apple.com - tam jest taka animacja, jak sie ipody przesuwaja; dziala normalnie, tzn. sie przesuwa, nei zacina i nic sie nei robi z ekranem...). wprawdzie nei moge tak uzywac, bo juz np. okna sie slabo przesuwaja (nawet nei wiem dlaczego :blink: ). a teraz na tych nvidii 77.72 jest zle :sad: :huh: :angry:

:mur: :mur: :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi