Skocz do zawartości
fostof

Jakie Wentyle W Obudowie? 2l Czy Tc?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pewien problem z wiatrakami w obudowie, mianowicie mam zamiar zamowic 2 wentyle: ARCTIC COOLING FAN PRO TC (wyciagajacy)i ARCTIC COOLING FAN PRO 2L (wciagajacy). I w zwiazku z tym mam pare pytan. Co ogolnie sadzicie o tych wentylkach? Na cooling.pl czytalem komentarze wersji TC i kurcze zmartwily mnie troche bo sporo jest negatywnych. W obudowie mniej wiecej w miejscu gdzie bylby TC (wyciagajacy) mam ok (niedokladny termometr) 28-30st. Znalazlem wykres ze przy tej temp wiatrak ten powinien sie krecic 1600rpm. I jak wyglada wydajnosc i glosnosc jego przy tej predkosci i ogolnie jak to z nim jest? Bo sie zastanawialem czy nie zamowic 2szt wersji 2L ale wlasnie nie wiem czy mi nie bedzie zabardzo swiecil jak np w nocy bede ogladal film (okno w budzie) no i jak wyglada glosnosc i wydajnosc tego 2L. Jak ktos cos wie na ten temat to prosilbym o pomoc.

z gory dzieki

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ten wentyl Pro2L i jest bardzo dobry jeśli chodzi o wydajność. Ma regulację obrotów - Low:1600, Medium:2200 i High:2800 rpm (nie tak jak podaje producent: 1500-2000-2500)

Jednak nie sugerowałbym się informacjami, że jet on niesłyszalny. Jest bardzo cichy na niskich obrotach, jednak na średnich i wysokich wytwarza już znaczny szum. Ja mam ustawiony na najniższe obroty i z wydajnością nie jest tak najgorzej. Mam go z przodu obudowy żeby wiał na dysk i max temperatura HDD to 30-32 stopnie (bez wiatraka dochodziła do 40).

Mi osobiście nie przeszkadza niebieskie światełko :) Jeśli tobie tak, to możesz wziąć ten niepodświetlany wentyl, zapewne ma taką samą wydajność...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi