metal Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 Chodzi mi o radiatorki na pamięci na gf4ti4200 gainwarda [konfig poniżej] , chciałbym sobie walnąć radiatorki ale w trochę dziwny sposób :D ... to tak, kości pamięć są też od spodu karty i czy można by było zorbić tak żeby posmarować je pastą termoprzewodzącą [bez żadnych klejów] i tylko położyć/przyłożyć radiatorki do pamiątek bez ich stałego przymocowania ? :) :? ... czy takie coś ma wogóle sens ??? i czy te radiatorki będą odprowadzały ciepło ? ... [tylko jeśli to jest głupi pomysł to nienajeżdżajcie na mnie, dobra ? :lol: buuhaha...] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 bedzie sie trzymac nawet niezle, jak nie bedziesz wyjmowal to lajt. pasta thermopoxa trzyma tak, ze ostatnio mialem problem ze zdjeciem radiatora z gpu, bo sie przykleil. a swoja drogo, klej termoprz. tez drogi nie jest... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zxc Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 Chodzi mi o radiatorki na pamięci na gf4ti4200 gainwarda [konfig poniżej] , chciałbym sobie walnąć radiatorki ale w trochę dziwny sposób :D ... to tak, kości pamięć są też od spodu karty i czy można by było zorbić tak żeby posmarować je pastą termoprzewodzącą [bez żadnych klejów] i tylko położyć/przyłożyć radiatorki do pamiątek bez ich stałego przymocowania ? :) :? ... czy takie coś ma wogóle sens ??? i czy te radiatorki będą odprowadzały ciepło ? ... [tylko jeśli to jest głupi pomysł to nienajeżdżajcie na mnie, dobra ? :lol: buuhaha...] Czemu odkręciłeś procka??? przecież w ASUSie A7V333 Divider 1/5 kick in fsb 150mhz na starszych biosach na nowszych tez chyba. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 bedzie sie trzymac nawet niezle, jak nie bedziesz wyjmowal to lajt. pasta thermopoxa trzyma tak, ze ostatnio mialem problem ze zdjeciem radiatora z gpu, bo sie przykleil. a swoja drogo, klej termoprz. tez drogi nie jest... hmm... chodzi mi o to żeby nie przymocować ich żadnymi klejam żeby później nie było żadnych problemów z ich oderwaniem ... :D a ta pasta/klej termoprzewodząca mocno trzyma ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 Chodzi mi o radiatorki na pamięci na gf4ti4200 gainwarda [konfig poniżej] , chciałbym sobie walnąć radiatorki ale w trochę dziwny sposób :D ... to tak, kości pamięć są też od spodu karty i czy można by było zorbić tak żeby posmarować je pastą termoprzewodzącą [bez żadnych klejów] i tylko położyć/przyłożyć radiatorki do pamiątek bez ich stałego przymocowania ? :) :? ... czy takie coś ma wogóle sens ??? i czy te radiatorki będą odprowadzały ciepło ? ... [tylko jeśli to jest głupi pomysł to nienajeżdżajcie na mnie, dobra ? :lol: buuhaha...] Czemu odkręciłeś procka??? przecież w ASUSie A7V333 Divider 1/5 kick in fsb 150mhz na starszych biosach na nowszych tez chyba. hmm... te 1771mhz to było tyle ile najwięcej udało mi sie podkręcić a nie ile ciągle jade :) ... a pozatym trochę ciepło jest na tych 1711mhz więc teraz jade na 1500mhz [podkręcone cały czas] [konfig poniżej]... a pozatym to nie widze potrzeby proca pchać na 1771mhz :wink: :D ... więc jest 1500mhz :D ... Zxc mały ot co ??? ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 bedzie sie trzymac nawet niezle, jak nie bedziesz wyjmowal to lajt. pasta thermopoxa trzyma tak, ze ostatnio mialem problem ze zdjeciem radiatora z gpu, bo sie przykleil. a swoja drogo, klej termoprz. tez drogi nie jest... hmm... chodzi mi o to żeby nie przymocować ich żadnymi klejam żeby później nie było żadnych problemów z ich oderwaniem ... :D a ta pasta/klej termoprzewodząca mocno trzyma ??? klej nie wiem, bede mial w tym tygodniu. pasta jak pasta, jak beda na gornej stronie, to spoko, nie zwieje ich :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 bedzie sie trzymac nawet niezle, jak nie bedziesz wyjmowal to lajt. pasta thermopoxa trzyma tak, ze ostatnio mialem problem ze zdjeciem radiatora z gpu, bo sie przykleil. a swoja drogo, klej termoprz. tez drogi nie jest... hmm... chodzi mi o to żeby nie przymocować ich żadnymi klejam żeby później nie było żadnych problemów z ich oderwaniem ... :D a ta pasta/klej termoprzewodząca mocno trzyma ??? klej nie wiem, bede mial w tym tygodniu. pasta jak pasta, jak beda na gornej stronie, to spoko, nie zwieje ich :wink: to jak będziesz miał ten klej to napisz jak tshyma :) , dobra ? ... ot: teraz proc chodzi na 1585mhz [10.5x151/38] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 metal > robiłem kumplowi coś takiego z ceownika AL, można kupić w marketach bud.. Tniesz po ok 5-7 mm coś w rodzaju klamry, wiercisz dziórki, gwintujesz M3 lub M4. Kładziesz radiatorki na pastę i zakładasz taki "ścisk". Na bank nie spadną. Warunek jest tylko taki żeby karta miała symetrycznie pamięci z dwóch stron, a przeważnie tak jest (właściwie nie widziałem niesymetrycznych). Pozdr. Ceownik musisz dobrać uwzględniając wysokość radiatora i grubość karty razem z pamiątkami, wystarcza 40x40x40 ale można kupić większe 50x50x50 i przyciąć na np. 30x50x30. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 metal > robiłem kumplowi coś takiego z ceownika AL, można kupić w marketach bud.. Tniesz po ok 5-7 mm coś w rodzaju klamry, wiercisz dziórki, gwintujesz M3 lub M4. Kładziesz radiatorki na pastę i zakładasz taki "ścisk". Na bank nie spadną. Warunek jest tylko taki żeby karta miała symetrycznie pamięci z dwóch stron, a przeważnie tak jest (właściwie nie widziałem niesymetrycznych). Pozdr. Ceownik musisz dobrać uwzględniając wysokość radiatora i grubość karty razem z pamiątkami, wystarcza 40x40x40 ale można kupić większe 50x50x50 i przyciąć na np. 30x50x30. dzięki ! :) pomyśle o tym ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...