durczyn Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 co by sięstało jak chcąc odczepić przylutowany wiatrak odetne go od kabli i ewentualnie je złącze zeby był przepływ lub coś ??? jak niemozan to ten wiatrak oskubie z piór żeby nie dmuchał :D a 2 to łądnie z pinów się odczepił :) a tak to ma być chłodzony 1x 120mm z regulatorem w panelu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 Mogę sie tylko domyślać o co pytasz :unsure: ... Chodzi o odłączenie wiatraka chłodzącego zasilacz? Jeśli tak to odcięcie ich i połączenie razem spowoduje zwarę i zasiłka padnie (jeśli to jakiś noname- firmowy nie wystartuje). Jeśli odetniesz to zaizoluj kabelki pozostałe przy pcb zasiłki każdy z osobna taśmą izolacyjną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 to jest chieftec, dobrze zrozumiałeś :D czyli jak przetne te kabelki to ich niestykać, i odizolować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 Tak- zaizoluj tak aby nie miały możliwości kontaktu między sobą ani innymi elementami zasiłki. Domyślam się, że chcesz odłączyć wentyl 80x80 a zasilacz chłodzić wentylem 120x120 (tego ostatniego domyślać się nie muszę- napisałeś to :-) ). Jak chcesz tego dokonać? Wytniesz odpowiedni otwór w górze/dole (zależy jak patrzeć) zasiłki i tam wstawisz wentyl? Może się nie udać- radiatory mogą być zbyt wysokie- radiatory zasiłek chłodzonych wentylatorem 120x120 mają inny kształt. A może jeszcze inny sposób (jakoś inny nie przychodzi mi do głowy)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 (edytowane) @ mechl!n gratuluje rozszyfrowania tego textu :D co zasilki to fajny pomysl :) tylko ciekawe jak przykrecisz wentyla Edytowane 24 Listopada 2005 przez dzik86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: i potem sie dziwic ze ludzie maja problemy, zabieraja sie do czegos nie majac o tym zielonego pojecia, a jesli nie wie sie co sie stanie laczac kabel z 12V i GND to proponuje nie zagladac nawet do srodka kompa, bo jeszcze sobie krzywde jakas zrobisz inaczej mowiac: WSZYSTKO ROBISZ NA WLASNA ODPOWIEDZIALNOSC I MUSISZ MIEC SWIADOMOSC CO ROBISZ, JAK NIE MASZ TO SIE ZA TO NIE ZABIERAJ!!!! :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 ... A może jeszcze inny sposób (jakoś inny nie przychodzi mi do głowy)? chyba kiedys byly na forum fotki jak ktos zalozyl wentyl ale na zewnatrz obudowy zasilacza (tak jak w firmowkach ze 120 ale na zewnatrz) -> nie trzeba bylo odginac/pilowac radiatorow ale bez bicia przyznam ze nie pamietam czy to tu widzialem, czy na silentpcreview czy jeszcze gdzies :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 (edytowane) Obecnie mam u siebie w zasilaczu już tylko jeden przylutowany wiatrak 80mm wyciągnięty na zewnątrz. Wymagało to rozkręcenia tej obudowy, wyjęcia środka i poprzekładania kabli :D. Zasilacz podczas grania w gry typu nfsmw, teraz pracuje znacznie ciszej ale nie az tak jakbym chciał. Poozatym nieestetycznie to teraz wygląda. Na allegro zamówiłem obudowe z plexy z miejscen na wiatrak od dołu i tam przykręce 120mm zamiast tego 80, będzie łądniej i ciszej i lepsze chłodzonko :) w dodatku regulowane z panela. PS: co do moich często teraz głupich pytań to sory ale muszę się upewnić w 110% co i jak żeby było ok. Próbe mam tylko jedną wiec wszytsko musi być obmyśłone. Fotki dam jak już mi paczka przyjdzie i to złoże ostatecznie. Edytowane 24 Listopada 2005 przez wirion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...