Skocz do zawartości
Zxc

Waterblock Projekt

Rekomendowane odpowiedzi

Tak więc zaprojektowałem sobie WB projekt łatwy kanał w kształcie litery G (poniżej zdjęcie). Płaskownik 55x55x20 kanały szerokość : 12 , Boki bloku 5mm (te ścianki "outline"). Co sądzicie o takim projekcie?? woda będzie wpadała zimna na rdzen odrazu przepływała przez kanał i wrcała wyjściem. Jeszcze myśle nad głebokością kanału ale pewno 18mm tak zeby podstawa miała 2mm. Ocencie w ogóle czy to bedzie wydajne bo nie chce niszczyć płaskownika na darmo tu jest zdjęcie (to zamalowane będzie frezowane) :

Dołączona grafika

dzięki za sugestie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale na moje oko to Root87 lepsze bloki robi... ta powierzchnia odprowadzania nie bedzie za duza... a pozatym nie ma dyszy venturiego... buahahahahahhahaha!!  :lol: oczywiscie joke :)

Zapomniales jeszcze o bulbulizatorach :wink: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale na moje oko to Root87 lepsze bloki robi... ta powierzchnia odprowadzania nie bedzie za duza... a pozatym nie ma dyszy venturiego... buahahahahahhahaha!!  :lol: oczywiscie joke :)

a o "ukladzie kryza-fala" to co zapomnieliscie :lol: ROTFL

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=9001508

niezly belkot :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zeby nie tworzyc kolejnego topicu.

Przymierzam sie do zlozenia swojego pierwszego WC i prosilbym o pare rad dotyczacych wyboru bloku.

Lepsza sa od Mate'a np LEv3 czy takie od root87 55x60_N?

Moze ktos ma i podzieli sie wrazeniami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz to jest prawie identyczne z neptune (na razie IImiejsce w swiecie z seryjnych) projekt bardzo dobry tylko trzeba kanaly zaokraglic 

i kanaly wystarcza na 10-12 mm podstawa powinna miec okolo 3-5mm

hmm, bardzo to ciekawe... a co wg ciebie jest 1, a 3?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na drugi raz nie zamieszczaj takich rzeczy bo umre ze smiechu. :lol:

To jest bardzo podobne do CPC tylko tamten nie ma az tylu dodatkow i jeszcz tej kontroli przy pomocy promieni rentgena

Zapomniales jeszcze o bulbulizatorach :wink:  :lol:

Nieee to są turbulizatory :D :D :D

To napewno sa bulbulizatory o specjalnej konstrukcji wykonane najnowsza technologia przy uzyciu drucianej szczotki :wink: :lol: :twisted: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz to jest prawie identyczne z neptune (na razie IImiejsce w swiecie z seryjnych) projekt bardzo dobry tylko trzeba kanaly zaokraglic 

odwolujac sie do testu ktory jakis czas temu bylna zachodnim serwisie ( bylo w newsach Tweak.pl ze 3-4 stron trzeba przerzucic)

na pierwszym miejscu bylo takie cudko ltore nie pamietam jak sie nazywa ale mialo sporo takih polksiezycow wokol wlotu a na 3 miejscu danger maze 3

tylko powtzrzam tam byly bloki seryjne produkowane widzialem takze na jednym z zachodnich for jakie cywile zeczy wyrabiali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zastanawiałem się sam wg jakiego projekty wykonać swój blok

jako wzór można było sobie wybrać

Danger dena-Maze 3, neptune tak jak to ty chcesz robić, no i to co ja wybrałem czyli Atlantis, jest jeszcze koolance, senfu, swiftech

Atlantis w prównaniu z danger den`em i neptune`m, okazał się minimalnie lepszy

jak zrealizujesz swój projekt to zapodaj testy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale na moje oko to Root87 lepsze bloki robi... ta powierzchnia odprowadzania nie bedzie za duza... a pozatym nie ma dyszy venturiego... buahahahahahhahaha!!  :lol: oczywiscie joke :)

Wow to je nie wiedziale ze cpc robi takie bloki wiecie coo ? to chyba porzadna sprawa te bajery w tym to lepsze od matea :-) ehhh lizytuje :P

buuuuuuuuuu big lol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja swoją ostatnią produkcję bloków, też na allegro opchnę :D .

dopracowałem technologię produkcji (teraz wygląda super)

wobec tego mam pytanie ile za niego brać (koszty materiałów 30 zł - na wykonanie takiego bloku potrzebuję 3 godziny, w tym polerowanie na lustro )

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

a tak wygląda moje polerowanie

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odwolujac sie do testu ktory jakis czas temu bylna zachodnim serwisie ( bylo w newsach Tweak.pl ze 3-4 stron trzeba przerzucic)

na pierwszym miejscu bylo takie cudko ltore nie pamietam jak sie nazywa ale mialo sporo takih polksiezycow wokol wlotu a na 3 miejscu danger maze 3

tylko powtzrzam tam byly bloki seryjne produkowane widzialem takze na jednym z zachodnich for jakie cywile zeczy wyrabiali

Wszystko fajnie, ale szkopul w tym, ze nie mozesz mowic "ten blok jest najlepszy, a ten drugi" White Whater w tej chwili mozna zaliczyc do blokow produkowanych komercyjnie (producent zamowil ich 40sztuk) i spisuje sie o 5C lepiej od maze-a. To, ze w tescie 3 blokow wypadla taka kolejnosc znaczy dokladnie nic. Nie mozesz w ten sposob podchodzic. A gdzie sa Swiftechy, D-Teki, Koolance, Innovacool itd itd? Nie ma jednoznacznej pozycji lidera, juz chocby dlatego, ze Atlantis z White Wateremm nie skonfrontowano itd. Nie ma na sieci wiarygodnego testu wszystkich dostepnych blokow, NIE MA (a scislej nie ma ani jednego porzadnego testu nowoczesnych blokow). Dlatego jeszcze o ile mowic o pozycji lidera/liderow jest do przyjecia, tak nie mozesz mowic o tym, ze blok jest drugi!

odnosnie bloku wizjonerka sie wypowiadac nie bede, bo byloby to malo obiektywne :)

UPDATE: Wizjonerku, mysle, ze zanim zajmiesz sie sprzedaza, montuj lepiej grubsza szybke. Mam nadzieje ze to szklo poliweglanowe, ale np. atlantis ma wymiary 50x60x10mm i szklo poliweglanowe jest grubosci samego bloku (czyli owe 10mm) i mimo wszystko trzeba uwazac zakladajac weze, coby nic nie peklo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zxc : - jak wyżej - zapodaj krzywizny, i dodaj frezy na DNIE, taj jak w Atlantis

( http://www.coolhardware.co.uk/dean/block_r...ew/atlantis.jpg )

aha - jeszcze jedna kwestia - skąd masz taki płaskownik ? ?

bo szuuuukam .... :D

amoniak : łaaadne, jeśli masz technologie to zapodawaj !

rzeźb, tnij, rzżnij !

30 PLN + 3 godziny ? hmmmmm .... no nie wiem - a dużo masz czasu wolnego ? tak czy owak - jeśli mówisz poważnie, to zgłaszam się jako beta - tester i z chęcią taki BloK zakupię ... nie musi być lustro - sam się o to postaram, a i recenzję z chęcią napiszę ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zxc : - jak wyżej - zapodaj krzywizny, i dodaj frezy na DNIE, taj jak w Atlantis

bo szuuuukam ....  :D  

rzeźb, tnij, rzżnij !

30 PLN + 3 godziny ? hmmmmm .... no nie wiem - a dużo masz czasu wolnego ? tak czy owak - jeśli mówisz poważnie, to zgłaszam się jako beta - tester i z chęcią taki BloK zakupię ... nie musi być lustro - sam się o to postaram, a i recenzję z chęcią napiszę ...

No coz, ja moglbym porownac z oryginalem i ew. z poprzecznie wierconym (4kanaly) :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo szuuuukam ....  :D  

rzeźb, tnij, rzżnij !

Płaskownik mam takie 3 za friko dostałem Ps. nie mam zamairu odsprzedawać :) :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odnosnie bloku wizjonerka sie wypowiadac nie bede, bo byloby to malo obiektywne :)

UPDATE: Wizjonerku, mysle, ze zanim zajmiesz sie sprzedaza, montuj lepiej grubsza szybke. Mam nadzieje ze to szklo poliweglanowe, ale np. atlantis ma wymiary 50x60x10mm i szklo poliweglanowe jest grubosci samego bloku (czyli owe 10mm) i mimo wszystko trzeba uwazac zakladajac weze, coby nic nie peklo...

Witchhunter chyba Ci sie Cuś pomyliło jesli mówisz do mnie. :D

P.c przy okazji chciałem ci bardzo podziekować za cenne instrukcje odnośnie robienia WC ale po 1:

1. nie zajmuje sie przedaża i nie mam zamiaru .miałem(bo już nie mam) do sprzednia WC z CPC :D:D (oczywiscie z bulbulizatorami i wentylami)

2.skad ci przyszło do głowy ze mam pokrywe z plexi?? jaką szybke masz na mysli mam calutki blok z miedzi CALUTKI :D wszystko zlutowane( z tym najmniej roboty było) nigdzie nie mam na bloku plexu czy szkła tylko sama miedz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witchhunter chyba Ci sie Cuś pomyliło jesli mówisz do mnie. :D

P.c przy okazji chciałem ci bardzo podziekować za cenne instrukcje odnośnie robienia WC ale po 1:

1. nie zajmuje sie przedaża i nie mam zamiaru .miałem(bo już nie mam) do sprzednia WC z CPC :D:D (oczywiscie z bulbulizatorami i wentylami)

2.skad ci przyszło do głowy ze mam pokrywe z plexi?? jaką szybke masz na mysli mam calutki blok z miedzi CALUTKI :D wszystko zlutowane( z tym najmniej roboty było) nigdzie nie mam na bloku plexu czy szkła tylko sama miedz.

Popieprzylo mi sie, wybacz :oops: :oops: :oops:

Chodzilo o blok amoniaka :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...