Skocz do zawartości
kadok

Socket 370(ppga)

Rekomendowane odpowiedzi

pozdr

Mam płyte DFI CB60-V3 o nastepujacych parametrach:

CPU	Celeron™ 300A-533MHz or future 100MHz FSB   CPU Socket	Socket 370  Chipset	VIA 693/596A   Memory	3 x DIMM socketsmax. 384MB (unbuffered)Supports PC 100 and ECC   BIOS 	Award/ 2Mbit  Power Management	ACPI and OS direct Power ManagementWake-on events: RTC/Modem/LAN/KB/Mouse  Hardware Monitor	System, Processor Temperature, Voltage and Fan speed  Super I/O	2 x NS16C550A compatible UARTs1 x SPP/ECP/EPP parallel port  IDE	Dual PIO mode 3/4 EIDE channels up to 4 IDE devicesUltraDMA/33 transfer rate up to 33MB/sec   Rear Panel I/O Ports	2x USB, 2 x DB-9, 1 x DB-25, 1x PS/2 Mouse,1x PS/2 Keyboard  I/O Connectors	1 x IrDA, 2 x IDE, 1x Floppy, 1x ATX Power,3 x Fan, 1 x SB-Link, 1x WOL  Expansion Slots	1 AGP slot3  PCI slots2 ISA slots1 PCI/ISA slot  PCB	ATX, 4 layers30.48cm x 17.2 cm12.0 inch. x 6.67 inch.

czy ktos sie tu orjentuje moze jaki procek mozna maksymalnie na tej płycie zamontować???

Edytowane przez kadok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu masz spis procków jakie osługuje twoja płyta:

http://www.dfi.com.tw/Support/mb_cpu_suppo...ID=1156&SITE=US

Do tych najszybszych możesz potrzebować najnowszego biosa.

Na przyszłość polecam ==> http://www.google.com

dzieki za szybka odp, ale

juz sprawdzałem tego linka i nie wydaje mi się aby była tam napisana prawda.

wątpliwe jest aby można było PIII (Coppermine) 850 zamontowac na tej płytce

dlatego też sie zapytałem na tym forum czy może ktoś wie jaki procek da się maksymalnie zamontować....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli nie ufasz temu co piszą producenci - twoja sprawa.

Jeśli masz najnowszego BIOSa to nie powinno być problemów. Na starszych BIOSach może być gorzej.

Wobec tego przed wsadzeniem np. tego PIII 850MHz Coppermine bedziesz musiał wgrać najnowszy BIOS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...