Tyson Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Nagrwywarka CD Lite-On 52x32x52x normalnie nagrywa płyty CD 700mb z prędkością 52x w ciagu do- 3 min. Zawsze w takim czasie to się odbywało..., ale ostatnio chciałęm nagrać płytę i czas nagrania tej płyty sięgnął 8 minut !! Każdej następnej podobnie... Na nagranej płycie 700mb, gdy ja sie przyłoży pod światło widać tak, jakby było pół płyty nagrane... Co prawda z płyty raz można normalnie skopiować dane, a raz nie. Zauważyłem też że bufor cały czas skacze to 97%, to 67, to znowu 48% Jak chodziła dobrze to zawsze bufor był na 97% i czas nagrania 700mb mieścił sie w 3 min. Nagrywarak jest ustawina na master i jest podłączona na jednej taśmie z DVD Samsung sd-608. Zawsze było tak podłączone i wszystko idealnie chodziło... Dodam, że nagrywarka działa na: AMD ATHLON XP 2000+ (1.66GHz), 384 MB RAM, Maxtor 60 GB HDD, GeForce MX 4 64 MB. gg: 6256887 >>> H E L P <<<< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisss117 Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Nagrwywarka CD Lite-On 52x32x52x normalnie nagrywa płyty CD 700mb z prędkością 52x w ciagu do- 3 min. Zawsze w takim czasie to się odbywało..., ale ostatnio chciałęm nagrać płytę i czas nagrania tej płyty sięgnął 8 minut !! Każdej następnej podobnie... Na nagranej płycie 700mb, gdy ja sie przyłoży pod światło widać tak, jakby było pół płyty nagrane... Co prawda z płyty raz można normalnie skopiować dane, a raz nie. Zauważyłem też że bufor cały czas skacze to 97%, to 67, to znowu 48% Jak chodziła dobrze to zawsze bufor był na 97% i czas nagrania 700mb mieścił sie w 3 min. Nagrywarak jest ustawina na master i jest podłączona na jednej taśmie z DVD Samsung sd-608. Zawsze było tak podłączone i wszystko idealnie chodziło... Dodam, że nagrywarka działa na: AMD ATHLON XP 2000+ (1.66GHz), 384 MB RAM, Maxtor 60 GB HDD, GeForce MX 4 64 MB. gg: 6256887 >>> H E L P <<<< Może niedawno zainstalowałes jakis programik który działa w trey'u i zaniza ci poziom bufora. Wiem z doswiatczenia, że gdy przy nagrywaniu płyty powinno sie miec jak naj mniej programów uruchomionych, bo w przeciwnym wypadku płyta moze sie nienagrac B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Może niedawno zainstalowałes jakis programik który działa w trey'u i zaniza ci poziom bufora. Wiem z doswiatczenia, że gdy przy nagrywaniu płyty powinno sie miec jak naj mniej programów uruchomionych, bo w przeciwnym wypadku płyta moze sie nienagrac B) Co Ty wogóle za bzdury piszesz!. Nie wiesz co masz powiedzieć, chcesz sobie ponabijać posty to do onetu!. Damn, co się z wami dzieje. Temat: Masz włączone DMA w menedżerze? Jak nie to włącz. Jeśli masz wolne miejsce w płycie głównej(IDE) to spróbuj podpiąć bez żadnych innych urzadzeń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisss117 Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Co Ty wogóle za bzdury piszesz!. Nie wiesz co masz powiedzieć, chcesz sobie ponabijać posty to do onetu!. Damn, co się z wami dzieje. Temat: Masz włączone DMA w menedżerze? Jak nie to włącz. Jeśli masz wolne miejsce w płycie głównej(IDE) to spróbuj podpiąć bez żadnych innych urzadzeń. Niemam zamiaru nabijac bobie postów bo jest mi to niepotrzebne!!! Pisze to co wiem. A jak komus nie pasuje to moze nie czytać!!! :lol: :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Niemam zamiaru nabijac bobie postów bo jest mi to niepotrzebne!!! Pisze to co wiem. A jak komus nie pasuje to moze nie czytać!!! :lol: :D To na przyszłość lepiej upewnij się czy Twoja wiedza jest konkretna, bo w tym przypadku raczej nie trafiłeś sobie w klucz :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Sprawdź dysk - defragmentacja i błędy (szczególnie niewłaściwy zapis dot. ilości wolnego miejsca) powodują dramatyczny spadek jego wydajności. W konsekwencji nagrywarka obniża prędkość zapisu - Buffer Underrun Protection. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...