wujtom Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Witam! Dotychczas mialem DDR400 512MB firmy GoodRam i postanowilem dokupic kolejne 512.... Olalem jednak Dual Channel i kupilem najtansza kosc Elixir DDR400 512. Obie kostki wlozylem w sloty 1 i 3 (tego samego koloru) i po odpaleniu kompa pokazuje mi ze pracuja w Dual Channel'u. Czy to w ogole mozliwe??? Mozna to sprawdzic poza BIOSem, czy rzeczywiscie dziala ten Dual Channel? Pozdrawiam, Michal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Zobacz np. Everest'em. Oczywiście, że jest to możliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujtom Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Ano faktycznie. "Aktywny tryb Dual Channel (128-bitowy(a))" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 jasne ze mozliwe przeciez to tylko inna firma a ddr to ddr;) a kostki dobierane do dual-a przez producenta sa leprze do OC np bo maja bardzo zblizone parametry. a tak to nie ma roznicy jakie kosci wrzucisz do duala beda chodzic;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeneVaco Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Masz fart Elixiry DDR400 akurat działają ci w dualu z GoodRamami ja tego farta nie miałem i komp sie wieszał na ładowaniu windowsa jak miałem elixiry i Geile :mur: musiałem się pozbyć jednych (elixiry). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujtom Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Po prostu jestem bardzo zdziwiony... Do dolozenia RAMu przymierzalem sie od dawna i to dlatego, ze mialem watpliwosci co do Duala. We wszystkich sklepach mi opowiadali za na 100% nie beda dwie kosci kupowane osobno (nawet tego samego producenta) w Dualu dzialaly i polecali gotowe zestawy 2 x 512, ale kasy mi bylo szkoda.... A tu takie zdziwienie jak u mnie sie Dual odpalil. Wazne ze teraz NFS:MW smiga, bo wczesniej to byla tragedia (freezy, przycinki itd.) Stawialem nowy system, probowalem wszystkich sterow i ustawien, krecilem karte, miotalem sie, kopalem kompa, rzucalem myszka i dopiero po dolozeniu RAMu NFS smiga... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto56 Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Powiem ze masz DUZE szczescie. Ja takiego nie mam i musze zmieniac 2x512 na inne 2x512, przyczym na pewno na tym strace hmmmm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 hmm raczej nie farta mieliscie ze nie dzialaly;) a w sklepach to rozne rzeczy mowia;) ja tam nie mialem nigdy takich problemow z ramami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 ja tam jeszcze na nf7-s mialem goodramy+kingston , goodramy+kingston+goodram, goodramy+kingston+spectek po 2 i 3 kosci i zawsze chodzil dual Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 większość osób mówi, że 99% pamięci będzie działało w DC, natomiast ja z doświadczenia wiem, że lepiej jednak kupować kości tego samego producenta :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...