Skocz do zawartości
SZZCZYPIOR

podkrecenie 1700+?????

Rekomendowane odpowiedzi

mam prośbe !!wytłumaczcie mi jak najprościej podkręcić procka xp1700+(tylko nie znam seri)ale tak kroczek po kroczku !!jeszcze nie kreciłem????teraz mam napięcie nastawione na 1.75!!aby go podkręcić na 1900+ na ile musze zmienic na procku i na pamieci !! :roll: :wink: aha płytka to epox 8kha+!!!tylko aby nic nie strzeliło :D fajnie by było tak sobie zwiekszyć!!!aha dla ciekawych no to niezle wymiata no i przy chłodzeniu titanem za 40zł!!!temp na max rozpedza sie do 50c!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

50 stopni to zajebiście dużo! Ja na swoim 1700+ podkręconym na 2000+ mam przy dużym obciążeniu maksymalnie 57 stopni. (cooler Dragon Orb 3 7000). Na niepodkręconym max. 40-41 stopni.

Jeżeli chcesz się bawić w podkręcanie to zalecam wydajniejszy cooler.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie ta temp!!!zaczeła mnie martwić!!!jak miałem kompa jakby nie zabudowanego no to tam była 45c!a jak wsadziłem go miedzy szafe i biurko no to skoczyła odrazu na 50!!!miejszy obieg powietrza!!! :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bawiłem sie u kumpla identycznym configiem.Zwieksz napiecie na pamieciach o 01-0.2 v podnos FSB co np 2 mhz.Jak w ktoryms momencie sie wysypie to sprobuj podnies na procku.Jak ci sie calkowicie zwiesi i nie bedziesz mógl nawet wejsc do biosu to tylko pozostało reset cmos>>>>>powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym na poczatek proponowal 11*145mhz! bedziesz mial wtedy XP 1700@1900. Vcore na 1,85V a Vmem na 2,8V i mozesz isc pozniej dalej i dalej i dalej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki wielkie za rady !!!a co do tych wczesniejszych postow !!!no to nie wiem czy az taka zła ta temp!!!fajnie by było aby była mniejsza !!no ale posiadajac podstawowa obudowe bez wiatraczkow wyciagajacych !!!albo wtlaczajacych powietrze do srodka to i tak nie zle !!!rozejrzalem sie po innych postach na prockach 1700 no i nie jest tak zle !!! 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wie wiem ja mam w sumie otwarta obudowę ale mam max na napięciu 1,80 na tym procu 55 stopni

a mój proc z pewnością wydziela znacznie więcej ciepła od twojego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale czy tem 50 stopni to jest w spoczynku czy nie? mi tam sie to za duzo nie wydaje na XP 2000+ niekreconym mam 68-69 stopni jak chodzi UD i 54 jak jest spokojnie. do wycisniecia wiekszych MHz z cchlopaka musisz mu przyctawic jakis WC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no co ty jaki spoczynek!!!!!!!!!!!!!to jest pomiar po 10-12 godz jazdy kompa !!na 3d i tp!!aha wiesz ja dopiero zaczynam sie w tym temacie czyli kompy krecić!!!co to jest wc????? :lol: 8O mam swoij tym na to ale nie wiem czy o tym samym myslimy??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam prośbe !!wytłumaczcie mi jak najprościej podkręcić  procka xp1700+(tylko nie znam seri)ale tak kroczek po kroczku !!jeszcze nie kreciłem????teraz mam napięcie nastawione na 1.75!!aby go podkręcić na 1900+ na ile musze zmienic na procku i na pamieci !! :roll:  :wink: aha płytka to epox 8kha+!!!tylko aby nic nie strzeliło :D fajnie by było tak sobie zwiekszyć!!!aha dla ciekawych no to niezle wymiata no i przy chłodzeniu titanem za 40zł!!!temp na max rozpedza sie do 50c!!!

A co do zmiany mnoznika (odblokowania) to masz fajny filmik na TH. Wejdz tam i wpisz w wyszukiwarce >>THG_vid2_ocing_xp<< bo nie chce mi sie szukac teraz i zapodawac linka :P

Powodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ci sie calkowicie zwiesi i nie bedziesz mógl nawet wejsc do biosu to tylko pozostało reset cmos>>>>>powodzenia

zalezy od plyty, moja jak cos sie spieprzy, to po 2 resetach sama przywraca poprzednie ustawienia. fajne jest to, ze nie przywraca standardowych, tylko te poczynione przed ostatnim zapisem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bruce ja tak samo mam na swoim solteczku :). Jak cos za hard ustawie to reset i sa poprzednie ustawienia :). PS: Taki OT ile jest wart 4miesieczny SoltekSL75DRV2???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol: daj magistral jak ci poleci na 151mhz napiecie proca na 1,85v i pamiatki na 2,70v mam tego Epox zawyza napiecie dajesz mu 1,85v a pokazuje bios potem że ma 1,87v wiem ze to nie duzo ale pamiatki ci moga walnoć jak dasz powyzej 2,8v :cry:

Poczytaj sobie o 8kha+ oto linkus :lol: :lol:

http://www.in4.pl/

w recezjach 8) 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...