myrddin669 Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 no właśnie to jest: uno - UPS secundo - pobranie (bo nie wiedzieć czemu nie chcą karty kredytowej) 148 cab2e 0545mpmw - 280EU + 47EU przesyłka, co daje 330EU :( w zasadzie wypłata idzie się... a tu święta, fc sie buduje szlag by to trafil :( a te Dothany to tez walkowalem jakis czas, przed opteronami ale wlasnie brak przejsciowki mnie przerazal, poza tym o pentium to wstyd sie przyznac nie wiem kompleteni nic :lol: i zaskakujące było dla mnie jak zobaczylem, ze plyty pod te procki chodzą na ddr1 a nie ddr2, o czym bylem swiecie przekonany 2x :lol: i taki bylem skolowany, ze mi sie nie chialo juz doksztalcac i olalem sprawe ale pi 1m ponizej 20s jest imponujące nie powiem ;) w ogole ta platforma jest dziwna - jesli sie myle to mnie poprawcie, ale wydaje mi sie ze to jest pentiumIII produkowane w 0,09 i z wiekszym cachem tak??? no i w kladzie sie go w s478 ;) szczerze mowiac niecierpliwie czekam na pierwsze sprawozdania z pola bitwy, moze nie czekaj tylko od razu jak zlozysz setup, dawaj bezposrednie relacje z zachowania sprzetu??? mysle ze pare osob mnie poprze :) ja tam nie mam uczulenia na intela, chociaz na amd to chyba przerzucilem sie w czasach 386DX i od tamtej pory zapomnialem o firmie intel - z prostej przyczyny - amd zawsze bylo odrobinę tańsze. chociaż widać, że zaczyna się to zmieniać... pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 (edytowane) no właśnie to jest: uno - UPS secundo - pobranie (bo nie wiedzieć czemu nie chcą karty kredytowej) 148 cab2e 0545mpmw - 280EU + 47EU przesyłka, co daje 330EU :( w zasadzie wypłata idzie się... a tu święta, fc sie buduje szlag by to trafil :( a te Dothany to tez walkowalem jakis czas, przed opteronami ale wlasnie brak przejsciowki mnie przerazal, poza tym o pentium to wstyd sie przyznac nie wiem kompleteni nic :lol: i zaskakujące było dla mnie jak zobaczylem, ze plyty pod te procki chodzą na ddr1 a nie ddr2, o czym bylem swiecie przekonany 2x :lol: i taki bylem skolowany, ze mi sie nie chialo juz doksztalcac i olalem sprawe ale pi 1m ponizej 20s jest imponujące nie powiem ;) w ogole ta platforma jest dziwna - jesli sie myle to mnie poprawcie, ale wydaje mi sie ze to jest pentiumIII produkowane w 0,09 i z wiekszym cachem tak??? no i w kladzie sie go w s478 ;) szczerze mowiac niecierpliwie czekam na pierwsze sprawozdania z pola bitwy, moze nie czekaj tylko od razu jak zlozysz setup, dawaj bezposrednie relacje z zachowania sprzetu??? mysle ze pare osob mnie poprze :) ja tam nie mam uczulenia na intela, chociaz na amd to chyba przerzucilem sie w czasach 386DX i od tamtej pory zapomnialem o firmie intel - z prostej przyczyny - amd zawsze bylo odrobinę tańsze. chociaż widać, że zaczyna się to zmieniać... pozdro co do FC - ciężko z mocowaniem i izolacją - ale się postaram :-P chyba dokładnie jak piszesz PII z większym cache i 0,09 ... Architektura według mnie piękna (wydajność z mhz :D ) Płyty kiepskie (szczególnie pod PCI-E) ... jak by przejścióweczke na 775 zrobili :D Ok - jutro będzie relacja na żywo (juz mobo + CT + 750 zmontowane ...) - wrzuce tu linka Mam nadzieje że mobo ma bios obsługujący mobile :blink: tak na marginesie jaki HDD ATA z nowych wytrzyma PCI 45MHZ ?? mam nadzieje że seagate 7200.9 bo mam sata i jest mniamuśny ... Edytowane 9 Grudnia 2005 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 kurde yoto szkoda ze tak daleko mieszkasz, jak masz fure lubisz zimno to ln2 czeka na ciebie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 No to intel odpalony ... Więcej Klik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzzkuba Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 (edytowane) kurde myslałem nad DI na moim athlonku i troche sie boje, chciałem wycisnac ok. 3ghz (na ac idzie ponad 2,5ghz) kontener bym sobie zrobił tylko sie boje ze moge jakos zje*ac mobo, nie jestem dziany ani nie zarabiam na siebie wiec nie chce niczego zepsuc i powiedzcie co jest bezpieczniejsze DI czy FC? ciekawe co mogło byc spowodowane smiercia DFI LP Devilka i matiza z oc teamu? bo niechce sie pozegnac z moim sprzetem wiec musze sie dowiedziec najpierw jak najwiecej na ten temat PS Znawcy tematu Dry Ie mogliby zrobic FAQ albo powiedzcie co moze prowadzic do uszkodzenia sprzetu poprzez stosowanie DI (zła izolacja dookoła socketu???) Edytowane 15 Grudnia 2005 przez zzzkuba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 plyta im poszla przez mierna izolazje i wylanie sie gotujacego acetonu, uzyli gabki dolaczanej do sprzetu komputerpwego wiec ....:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 (edytowane) Płyta żyje i ma się dobrze, obecnie w wersji Ultra-D@SLI. W sobote zakładamy na nią izolację - że tak powiem poważną izolację i na stałe. Faktycznie ta wpadka była spowodowana złą izolacją - człowiek uczy się na błędach. @zzzkuba - nie tylko wokół socketu, bo może być właśnie tak jak my mieliśmy, że wykipie mieszanka i poleci dalej niż w okolice socketu. Dlatego też teraz nasza DFI będzie zaizolowana aż do slotów PCI-E ( tak sądzimy wstępnie ) Edytowane 15 Grudnia 2005 przez DEVILEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...