KAZIK STASZEWSKI Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 jak wyzej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacieX Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 maxtor nie jest taki zajefajny ale lepszy jesli ata 133 od takiego caviorexa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 A co mu da ATA133 jak dyski i tak nie potrafią wykorzystać przepustowości ATA100 (czy nawet ATA66). Jeżeli oba dyski mają 8MB cachu to musisz poszukać jakichś testów w sieci, ale wydaje mi się, że ich wydajność będzie zbliżona. Swoją drogą nie wiedziałem, że Maxtorki 8MB są już w sprzedaży :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 A co mu da ATA133 jak dyski i tak nie potrafią wykorzystać przepustowości ATA100 (czy nawet ATA66). Jeżeli oba dyski mają 8MB cachu to musisz poszukać jakichś testów w sieci, ale wydaje mi się, że ich wydajność będzie zbliżona. Swoją drogą nie wiedziałem, że Maxtorki 8MB są już w sprzedaży :) Zgadzam się ata 133 to tylko chwyt marketingowy !! pozatym niesłyszałem o maxtorach z 8 megowym cachem ?!?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 jak masz ata133, to maxtor powinien byc szybszy. i glosniejszy! ale bmb w maxtorze to nie slyszalem. a to ze szybszy to gdzies robili testy wszystkimi mozliwymi benchmarkami dyskow, nie pamietam, ktory serwis Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Ja słyszałem, że mają być (Maxtory 8MB), a tu jak widać widocznie już są skoro KAZIK STASZEWSKI się pyta. Zresztą Seagate też zapowiadał wersje dysków z 8MB cachem. Chyba wszystkie firmy pójdą teraz śladami Western Digital :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Ja słyszałem, że mają być (Maxtory 8MB), a tu jak widać widocznie już są skoro KAZIK STASZEWSKI się pyta. Zresztą Seagate też zapowiadał wersje dysków z 8MB cachem. Chyba wszystkie firmy pójdą teraz śladami Western Digital :) seagate nowe maja byc dobre, tylko juz sie zupelnie przestawiaja na sata. :cry: ja nie mam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 na dzien dzisiejszy nie polecem caviara z 8MB cache??? kupiłem go 8 dni temu i wczoraj padł :cry: :cry: :cry: nie do konca, [bo wlasnie zgrywam z niego na inny 30GB mp3 i filmów] ale jako master nie dzała i ni est widzany przez bios. Co smieszne, w bardzo falny sposób poadł. Winda sie botuje, i w pewnym momencie dysk sie wylacza, talerze przestaja wirowac, i auasik robi automatyczny restart. Tak pozecil kilka razy az padł. Na szczescie serwisantów :twisted: dane da sie odzyskac. Wiec na dzen dzisiejszy ja polecam barracude IV, ale zobacze co mi w serwsie powiedza. A i przy okazji ze ten dysk padł, padł razem z nim co był na tej samej tasmie IDE caviar 20GB [nie nieszczscie serwisu, jesze na gwarancji] I tu jestem pewien ze padł na amen, bo głowica nie moze dysku odczytac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 na dzien dzisiejszy nie polecem caviara z 8MB cache??? kupiłem go 8 dni temu i wczoraj padł :cry: :cry: :cry: tez mi padl po 4 dniach. mam stray fujitsu 20gb i chyba go sobie zostawie, bo jest bezkonkurencyjny. ata66 a szybkosc bIV Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I_Mat Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 A co mu da ATA133 jak dyski i tak nie potrafią wykorzystać przepustowości ATA100 (czy nawet ATA66). Jeżeli oba dyski mają 8MB cachu to musisz poszukać jakichś testów w sieci, ale wydaje mi się, że ich wydajność będzie zbliżona. Swoją drogą nie wiedziałem, że Maxtorki 8MB są już w sprzedaży :) Mozna je zamawiac w komputroniku od ok 2 tygodni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 wg mnie maxtor jest lepszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 ja stawiam na maxtora :) jest w ofercie komputronika z buforem 8mb:) mysle ze bedzie mial wieksza wydajnosc :) jesli chodzi o maxtora 7200 udma 133 to w tescie sandry wypada lepiej - ok 33 000 jednostek niz seagate barracuda 4 udma 100 - ok 26 000 jednostek :) ogolnie wg mnie jest szybszy niz moja basia 4 80 gb udma100:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 odnosze wrazenie ze wszystkim sie "wydaje". Moze ktos czytal jakies testy tych dyskow i "wie"? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 na dzien dzisiejszy nie polecem caviara z 8MB cache??? kupiłem go 8 dni temu i wczoraj padł... 8O Nie strasz. Ja go mam od 9 dni i na razie nie miałem problemów. Były jakieś obiawy przed padnięciem czy tak po prostu sam z siebie? Będę chyba musiał jeszcze jakiś 5400rpm kupić i BACK-UP'y robić, bo widzę, że na dzisiejszych dyskach nie można polegać :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 Ten... "Kazik Staszewski" :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAZIK STASZEWSKI Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 dzieki ale i tak nadal nie wiem na którego sie skusić:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 a ja mam CAVIARKA 2 miesiące i jest super. bardzo szybko działa i jest cichy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zewzględu na to że mam caviara polecam go !!! jest cichy i co najwazniejsze szybki jak błyskawica !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 Nie miałem tych dysków wiec nie wiem który z nich jest lepszy. Potwierdzam jedynie fakt, że ATA133 jest tak jak AGP8x (nieprzydatne). Testami dysków twardych chwali się benchmark.pl - jednak gdy tam zajrzałem to uznałem, że jest mało szczegółów Mode na 8MB buforu zapoczątkował WD jak i IBM. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 na dzien dzisiejszy nie polecem caviara z 8MB cache??? kupiłem go 8 dni temu i wczoraj padł... 8O Nie strasz. Ja go mam od 9 dni i na razie nie miałem problemów. Były jakieś obiawy przed padnięciem czy tak po prostu sam z siebie? Będę chyba musiał jeszcze jakiś 5400rpm kupić i BACK-UP'y robić, bo widzę, że na dzisiejszych dyskach nie można polegać :evil: moze to głupio zabrzmi ale bardzej ufam płytce 700 za 1zł niz twardzelowi. a dysk padł sam z siebie, komp jezdził przez 2 dni i w pewnym pomencie kom sie sam zrestartowal i ty by bylo na tyle, myslaem ze dysk dosta za duze napiecie, ale sprawdzalem w biosie to napiecie trzyma bardzo dobrze wis go dałem do serwisu, zobaczymy co powiedza, jak w srode go odbiore to sie odezwe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duncan Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 Może ten test rzuci jakies światło na sprawę. Fakt ten Maxtor tam ma 2 MB cache ale to bliźniaczy model. Ja tam bardzo lubię Maxtory, miałem D740x i był świetny wytrzymywał wysokie FSB na 8KHA+, teraz mam macierz RAID z dwóch 6E040L0 i ma ona w tescie sandry ponad 55 tys. Aha, teraz pracuje przy szynie 200 i jest w porządku :) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 Może ten test rzuci jakies światło na sprawę. Fakt ten Maxtor tam ma 2 MB cache ale to bliźniaczy model. Ja tam bardzo lubię Maxtory, miałem D740x i był świetny wytrzymywał wysokie FSB na 8KHA+, teraz mam macierz RAID z dwóch 6E040L0 i ma ona w tescie sandry ponad 55 tys. Aha, teraz pracuje przy szynie 200 i jest w porządku :) Pozdrawiam dokladnie o tym tescie pisalem. ja nie mam zaufania do maxtorow. caviar padl, ale wymienia, nie ma co plakac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...